Köp nyproduktion nu – risk för stigande priser framöver

Nytt, tryggt och redo att bo i. Med en nyproducerad bostad slipper du tänka på att behöva renovera, det är ett bekymmersfritt boende helt enkelt.

– Den som köper en bostad av Riksbyggen behöver inte fundera på att behöva lägga ut en halv miljon extra på att renovera eller oroa sig för avgiften, säger Tobias Dysenius, affärsutvecklings- och försäljningschef på Riksbyggen. 

Försäljning pågår av Bonums seniorbostäder för 55+ längs det levande stråket Boulevarden i Täby Park. Bild: Bonum.

I oroliga tider så kan valet av bostad påverka din ekonomiska stabilitet på både kort- och lång sikt. De snabbt stigande räntorna har påverkat bostadsmarknaden i hög utsträckning det senaste året, och enligt nya siffror påbörjades 49 procent färre lägenhetsbyggen i fjol än under 2022. Samtidigt visar Hemnets Köparbarometer i februari att allt fler tror på stigande bostadspriser. 

Det tror Tobias Dysenius kan leda till en pressad bostadsmarknad med högre priser framåt.

Läs om fler fördelar att köpa nyproduktion här.

– Det byggs alldeles för lite och lågkonjunkturen har spätt på den utvecklingen. När marknaden vänder kommer det att leda till ett ökat tryck. Sammantaget talar det här för stigande priser framöver. Det gör ett potentiellt köp idag mer attraktivt sett till att man just nu kan få mycket för pengarna, säger han. 

Det faktum att antalet bostadsaffärer har varit lägre de senaste åren är också något som gynnar dagens köpare, menar Tobias Dysenius.

Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen. Bild: Riksbyggen.

– Just nu innebär det att det finns många nyproducerade bostäder att välja på, och att man därmed kan lägga lite extra tid på vad som är ett av livets viktigaste köp.

Huvudstaden växer

Riksbyggen har i över 80 år byggt och förvaltat bostäder över hela Sverige – och idag har de flera projekt på gång runtom i Stockholm. Här finns allt från den lilla bostadsrätten för förstagångsköparen till lägenheter för både små och stora familjer. Dessutom finns de populära seniorbostäderna Bonum för köpare som har fyllt 55 år.

– Vill du bo citynära i Bromma, Björkhagen eller Täby eller lockar naturen runt Västerhaninge eller Upplands-Bro dig mer? Den som letar efter ett nytt boende i Stockholm kan välja och vraka mellan våra projekt, säger Veronica Persson Merlenius som är sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Stockholm. 

Riksbyggen bygger bostäder i Stockholm – klicka här för att veta mer.

Nu är det dags för nästa etapp på populära Haningeterrassen, Brf Visionen, i centrala Handen. Bild: Riksbyggen.

Ett bekymmersfritt liv på en attraktiv plats

En högkvalitativ och bekymmersfri vardag – det är vad det innebär att bo i en Riksbyggen bostad. Varje hem präglas av modern design, hög standard och genomtänkta planlösningar. Inte nog med det, dessutom erbjuder deras bostäder låga driftskostnader och hållbarhet genom noggrant utvalda material. 

– När man köper en bostad av Riksbyggen behöver man inte fundera på renovering eller att avgiften kommer att chockhöjas. Både våra fastigheter och föreningarnas ekonomiska planer är framtagna för att hålla länge, säger Tobias Dysenius.

Läs om fler fördelar att köpa nyproduktion här.

Tryggt att köpa, flytta in och äga din bostad

För att du ska känna ytterligare trygghet finns Riksbyggens Trygghetslöfte; ett ekonomiskt skydd som kan bli aktuellt om du inte lyckas sälja din befintliga bostad, blir allvarligt sjuk eller förlorar jobbet. Det ger dig bland annat rätt att frånträda köpet eller flytta fram tillträdet, samt rätt till fria månadsavgifter vid dubbelt boende.

– Det är en trygghet som har uppskattats väldigt mycket av våra köpare nu när det har varit segare på marknaden, säger Tobias Dysenius.

Vill du veta mer om Trygghetslöftet? Klicka här.