Centro – där modern livsstil möter grönskande harmoni 

Strax utanför centrala Stockholm byggs ett spännande bostadsprojekt. I hjärtat av Roslags Näsby uppförs bostadskvarteret Centro, nära charmiga villakvarter och lummig grönska – två minuter från Roslagsbanan som tar dig till KTH på en kvart, och minuten till Täby centrum.

I Centro hittar du yteffektiva ettor, storslagna femmor och allt däremellan. Bild: Nordr.

Endast två minuters promenad från Roslagsbanan planerar Nordr för sitt nya bostadsprojekt Centro. Kvarteret kommer att ligga i populära Roslags Näsbys kärna, med närhet till Täby centrum, kommunikationer till stan och så småningom en matbutik tvärs över gatan.

– Läget är en av de saker jag själv skulle uppskatta allra mest som boende här, särskilt om jag letade just i Täby. Det ena huset vetter mot Jarlabankes torg medan det andra vetter mot Gamla Norrtäljevägen, säger arkitekten Klara Östlund, arkitekt på Ettelva Arkitekter. 

Vill du veta mer om Centro? Läs mer här!

I Centro uppförs 97 ljusa och moderna bostadsrätter med bra förvaring och tidlösa material. Från yteffektiva ettor, till stora femrummare med mycket förvaringsmöjligheter. Varje lägenhet får minst en balkong; fullstor, spansk eller fransk balkong. Som plus i kanten har två lägenheter ett eget orangeri på sina privata terrasser.

Två lägenheter i Centro har egna terrasser med privat orangeri. Bild: Nordr.

Vad är en spansk balkong? 

– Det är ett mellanting mellan en fransk och en vanlig balkong. Den sticker ut en dryg halvmeter från huskroppen och kan beskrivas som en lyxigare vädringsbalkong där man kan stå och njuta av utsikten eller ställa ut ett par blommor, förklarar Klara. 

Välj mellan tre olika inredningsstilar 

Det finns många fördelar med att köpa nyproduktion. En bra sådan är att du bor i ett energieffektivt hus med låga driftskostnader. En annan härlig aspekt är att du är först med att bo och därmed slipper renovera. Och för att bostaden ska kännas som ditt hem från dag ett kan du sätta din egen prägel genom Nordrs tre inredningsstilar.

I Centro kan du anpassa ditt nya hem genom att välja mellan Nordrs tre olika inredningsstilar Äng, Fjäll och Fjord. Bild: Nordr.

Inredningsstilen Äng är en kombination av varma färger, material och mönster som skapar en härlig lekfullhet i hemmet. Gillar du en skandinavisk stil med mycket naturmaterial och ljusa svala kulörer är Fjäll något för dig. Fjord är en sober och lyxig bas för ett ombonat hem, med mörkare material och en dov färgskala. 

Vilken inredningsstil är du? Ta reda på det här!

Gemensamma ytor i Centro 

Utanför din bostad väntar en lummig gård i soligt syd-sydöstläge. Här kan du pausa soliga sommardagar under pergolan, bjuda över vänner och familj på middag vid grillplatsen, leka med barnen på gräsmattan eller plantera grönsaker i odlingslådorna.

Förutom en härlig gård, kommer det finnas ett garage – som utöver de vanliga parkeringsplatserna även kommer att ha laddplatser för elbilar. Det kommer även att finnas ett cykelrum med möjlighet att ladda elcykel, och cykelförråd i både garage och på entréplan. Dessutom blir det bilpool i Centro, och du som boende har gratis medlemskap i fem år och står endast för de rörliga kostnaderna. 

Vill du veta mer om Centro? Läs mer här.

Ett modernt och hållbart kvarter 

Social och miljömässig hållbarhet är en viktig aspekt i framtagandet för Centro – både för Nordr och Roslags Näsby. Husen blir exempelvis Svanenmärkta, som bland annat innebär att de uppfyller krav kopplade till val av material och energiåtgång, men även hur mycket dagsljus de boende får inne i själva lägenheten.  

På den härliga och gröna innergården finns det plats för både lek och lugna stunder. Bild: Nordr.

– Vi kommer också att göra växtval som främjar så kallade ekosystemtjänster och ha växtbäddar nedanför garaget som hanterar kvarterets dagvatten, säger Klara avslutningsvis.

Klicka här för att veta mer om ditt nya närområde.