Pampig villa i Malung väcker drömmar

Den här pampiga villan i Malung andas ortens lokala kulturhistoria. Med sina 393 kvadratmeter boyta sticker villan verkligen ut, vilket märkts bland Hemnets besökare då villan lockade näst mest klick förra veckan.Huset är ritat av den Malungsbördige arkitekten Per Henriks och stod färdigt 1918. I objektsannonsen beskrivs villans olika detaljer som  ”snickerier med utstickande, asymmetriska byggnadsdelar och unikt designade fönster i olika storlekar och former”.

Det krävs onekligen en del arbete med villan, men för den som tycker om sekelskiftsarkitektur är det en tidsmaskin tillbaka till tidigt 1900-tal.

– Intresset har varit stort inte minst från invånarna i kommunen som under många år drömt om att få en inblick i detta omtalade hem. Det är många som stannar mig på olika butiker och i centrum för att få lite extra inside-information vilket är supertrevligt, säger Marika Dalmans, mäklare på Fastighetsbyrån i Sälen.

Läs mer om objektet här.

 

Fastighetsbyrån/Husfoto. Foto: Andreas Timfält 

Fastighetsbyrån/Husfoto. Foto: Andreas Timfält 

Fastighetsbyrån/Husfoto. Foto: Andreas Timfält 

Fastighetsbyrån/Husfoto. Foto: Andreas Timfält