Hemligt skyddsrum i berget kan bli ditt – ta en titt

Inuti ett berg, strax norr om Alingsås, gömmer sig Civilförsvarets nedlagda skyddsrum. Det senaste åren har dock anläggningen stått tom – men nu kan det bli ditt för nära 6 miljoner kronor.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås

Väl dolt, insprängt i berget, ligger Civilförsvarets gamla skyddsrum som byggdes 1974 i händelse av krig. På 90-talet köpte en privat aktör anläggningen på auktion och stället gjordes om till en spektakulär konferensanläggning. För fem år sedan, 2015, kastade den senaste ägaren in handduken och sedan dess har anläggningen stått tom.

Anläggningen är 1 000 kvadratmeter stor, fördelat på två våningsplan med bland annat restaurang, samlingslokal, aktivitetsrum och 50 sovplatser. Därtill tillkommer även 1023 kvadratmeter tomt.

Fastigheten ligger högt i ett naturskönt område, med gångavstånd till både badsjö och vackra strövområden. En kort bilresa därifrån ligger även Alingsås järnvägsstation.

”Spännande fastighet”
Intresset för bergsrummet är mycket stort, berättar Peter Eriksson, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås, som förmedlar objektet.

– Det är en väldigt spännande fastighet som många har visat intresse för, både spekulanter och media, säger han.

Vill du läsa mer? Klicka här.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås