Norra Rovasuanto 128

Närmaste tätort är Vittangi., Kiruna kommun Se på karta

550 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
30 m²
Tomtarea
2 410 m²
Driftkostnad
2 585 kr/år

För den natur- och sportfiskeintresserade finns nu möjlighet att förvärva en charmig stuga vid Torne älv. Området är att betrakta som ett av de bästa ställena i Europa inom sportfiske och det finns 6 vilda älvar inom en radie om 10 mil där man bl a kan fiska lax, harr och sik.

Fastigheten ligger ca 6 mil från Kiruna, ca 4 mil från det världsberömda ishotellet "Icehotel" och närmsta samhälle är Vittangi dit det är ca 2 mil. Flera av Sveriges mest kända nationalparker såsom Sarek, Abisko och Muddos är belägna i denna del av landet. Oavsett om man är intresserad av fiske, vandring, bärplockning eller fågelskådning - alla blir tillfredsställda. För den som inte känner till området finns goda möjligheter till guidade turer.

I den fina fullisolerade åttakantiga stugan, helt byggd i trä och med shingel på taket, lever du i ett med naturen. Här kan du koppla av och finna tjusning i det enkla och primitiva. Du kan njuta av morgonkaffet tillsammans med varma frukostbullar från vedspisens ugn...njuta av att sitta och grilla på kvällen efter en dag ute i naturen. Vill du ha lite mer lyx kan man färdigställa den planerade bastun (en del material finns redan) och komplettera med en vedeldad badtunna. Kan livet bli mer avstressande?

Det finns också utedass, ved- och virkesskjul samt ett nybyggt förråd om ca 7 kvm (2023).

Vill ni veta mer om fastigheten och boka tid för en visning, välkommen att kontakta oss!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jørgen Johansen

Egendomsbyrån AB
Mäklare Jørgen Johansen, Egendomsbyrån AB
+4647710000