Väktarevägen 11A

Skanör, Vellinge kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
240 m²
Biarea
64 m²
Tomtarea
1 313 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
59 909 kr/år

Eldröda solnedgångar över havet. Badhytter på rad likt karameller. Det är scener som utspelar sig varje dag på Väktarevägen 11a. En förtrollande plats där stadens brus känns oerhört avlägset men Skanörs och Falsterbos folkliv ligger nära.

I förlängningen av Kärlekstigen bland talldoft och fågelsång står det vitputsade huset med klassiskt blåa snickerier. Kanske är det här vi finner Näsets bästa havsutsikt i västläge som sträcker sig fritt över havet, från slussen som flankeras av sanddyner och badhytter till Skanörs hamn med segelbåtar och folkliv. Boende i området behöver inte trängas med turisterna utan har en egen stig som leder till lugna havsbad. För mer aktivitet erbjuds vattensporter, golf, vandring och cykling runt hörnet.

På baksidan pryds fasaden av stora glaspartier mot havet och gamla banvallen. Trädgården är av lummig och lätt kuperad karaktär med både gräsytor och altandäck. Huset stod klart 1929 som sommarbostad och är det andra som uppfördes söder om banvallen. Först på åttiotalet började det nyttjas som permanentbostad. När de nuvarande ägarna övertog huset 2019 inleddes en renoveringsresa av stora mått som gör att huset erbjuder de kvalitéer man förväntar sig av ett nybygge. Huset inreddes uteslutande med exklusiva material, skräddarsydda lösningar och genomtänkta detaljer från golv till tak. De sociala ytorna utökades med en helisolerad vinterträdgård med anslutande trädäck och utespa. Takterrassen i sydväst fick ett glasräcke för att maximera vyerna, som sträcker sig hela vägen till Köpenhamn vid klart väder.

Huset är ett så kallat intelligent hus med smarta system installerade som gör att bostadens belysning, vitvaror, värme, SPA, lås och larm styrs digitalt via enkla klick på din smartphone. Allt för att underlätta vardagen, erbjuda ett njutbart hem och skapa en säker hemmiljö. Genom en helt nyrenoverad studio med separat ingång, köksdel, sovrum och badrum kan vuxna barn, gäster och semesterfirare ha glädje av denna magiska plats. Idag hyrs studion ut flitigt under sommarhalvåret och används som kontor och gäststudio under resten av året.

Husets generösa kvadratmeter rymmer ett socialt kök, sällskapsrum, badrum, tvättrum och sovrum på entréplan och allrum, tre sovrum och badrum på övre plan. Ett hem som kombinerar karaktär och modern lyx på ett unikt ostört läge. Att husets bara haft tre ägare på närmare hundra år talar sitt tydliga språk.

Varmt välkomna till Skanör!

För bokning av visning - vv skicka sms till Peter Bergström 0701-641929.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Höllviken

Kontakta mäklaren

Peter Bergström

Bjurfors Höllviken
Mäklare Peter Bergström, Bjurfors Höllviken
0701-64 19 29