Kommande

Olsbacka gård

Olsbacka, Falu kommun Se på karta

13 995 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
320 m²
Biarea
8 m²
Tomtarea
1,2 ha
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Driftkostnad
177 680 kr/år
Kommande

Olsbacka gård är en bedårande vacker herrgård med anor från 1600-talet, som har genomgått omfattande restaurering för att uppnå dagens fina skick och höga standard. Herrgården erbjuder ett privat läge omgiven av grönskande lummig skog och åkrar. När du kliver in på gårdsplanen möts du av en frodig trädgårdspark som omsluter herrgården och ger ett helt ogenerat läge. Gården består av tre fastigheter med en boyta på totalt 482 kvm boa och 182 bia uppdelat på 320/8 kvm, 100/174kvm och 62 kvm

Denna fastighet är perfekt för den stora familjen eller för att bedriva olika former av verksamhet.
Det finns goda möjligheter till hyresintäkter antingen genom att hyra ut ett par lägenheter i två av husen eller bedriva B&B verksamhet. Nuvarande ägaren har under många år som bisyssla haft en sådan mycket populär verksamhet med höga poäng (9,4/10) bland gäster från stora delen av världen. Många har varit regelbundet återkommande som turister eller yrkesverksamma vid olika serviceuppdrag. Under 2022 har det varit över 750 bäddnätter med en omsättning på 375 000 kr.

Huvudbyggnaden om hela 320 kvadratmeter erbjuder 7 rum och kök, vilket ger gott om utrymme för den stora familjen eller eventuell verksamhet. Utöver huvudbyggnaden finns det flera byggnader på fastigheten. Bredvid huvudbyggnaden ligger ett större hus som inrymmer en avkopplande relaxavdelning, ett dubbelgarage och fyra rum och kök. Ner mot åkrarna finns ett enplanshus fullt utrustat med kök, badrum och två sovrum. Vidare erbjuds ett större härbre med förvaring i botten och en trappa upp finns ett stort rum med wc i anslutning. Det stora rummet har en harmonisk atmosfär med en eldstad och ett stort fönster ut mot åker och skog.

Olsbacka gård är också känd för sin rika historia. En komplett ägarlängd från 1700-talet finns tillgänglig, vilket ger en fascinerande inblick i gårdens förflutna och dess betydelse.

Olsbacka gård har ett idealiskt läge som gör det till en attraktiv fastighet. Med endast 10 minuters bilresa till både Borlänge och Falun kan du njuta av närheten till bekvämligheter, samtidigt som du kan dra nytta av den natursköna avskildheten. Dessutom tar det cirka 3 timmar att köra till Stockholm, vilket gör att du kan få tillgång till storstadens möjligheter utan att kompromissa med lugnet på landsbygden. Inom en timmes avstånd från Olsbacka gård finns en mängd aktiviteter att utforska året runt, vilket ger oändliga möjligheter till rekreation och nöjen.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Therese Sätterlund , Husfoto
Fastighetsbyrån Falun

Kontakta mäklaren

Mikaela Höcke

Fastighetsbyrån Falun
Mäklare Mikaela Höcke, Fastighetsbyrån Falun
0730403931

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas