Kommande

Lövstavägen 16

Fjällsta, Bräcke kommun Se på karta

895 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
110 m²
Tomtarea
9 150 m²
Byggår
1915
Driftkostnad
17 148 kr/år
Kommande

Med sjötomt, snickarglädje och historia i väggarna finns ett lantligt ställe som väntar på någon som vill förverkliga sin husdröm! Fastigheten är stor, över 9 000 kvm och fördelat på en del med strandtomt och äldre båthus vid sjön och den andra huserar villa, lagård med gammal bagarstuga, snickarbod och djurstall, samt ytterligare en lada till förråd och enklare garage. Om du drömmer om att skapa din plats med lite odling, några djur och tillgång till sjön så är detta ställe för dig. Men kavla upp ärmarna, det finns insatser att göra och huset kan berätta mycket historia, det finns troligen en originaltapet från 1915 kvar. Huset har ett charmant yttre, plåttak och kommunalt vatten och avlopp. Även fiber finns indraget. I vardagsrummet finns en fungerande insatskamin, och i köket kan du elda i vedspisen för den gemytliga känslan. Huset har en hel del renoveringsbehov, men också fina detaljer med dubbeldörrar ut till verandan, pärlspont på väggarna och en härlig takhöjd! Det finns kök, matrum, vardagsrum, hall, toalett och duschrum på entrévåningen. En vacker trätrappa upp hittar vi hall, två bra sovrum, en alkov samt en oinredd alkov med takfönster.

Ute på gården finns en ladugård med en bagarstuga (bakugn ej testad eller använd), en liten snickarbod och gamla djurstallar. På logen finns möjligheter att skapa en genuin samlingsplats för sommarfesten. Det finns ytterligare ett uthus/garage med förrådsdel samt loge. Bakom ladugården äger man en del åkermark som enligt muntlig överenskommelse sköts av en bonde. En kort promenad från huset finns resterande tomtmark, med ängmark och en del uppvuxna träd. Nere vid vattnet finns ett båthus (med stort renoveringsbehov) och här är det bara fantasin som bromsar hur ni vill njuta av er sjötomt, sommar som vinter.

Fastigheten kommer att säljas med inventarier, med undantag för vissa personliga tillhörigheter. Byggnaderna kommer av den anledningen inte att flyttstädas.

I Fjällsta bor du i ett mindre samhälle med bullerbykänsla och fin natur kring Sundsjön. Skola och service finns i Gällö 10 min bort med bil, till Brunflo tar det ca 15-20 min.
Välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Storsjömäklarna AB

Kontakta mäklaren

Sara Näslund

Storsjömäklarna AB
Mäklare Sara Näslund, Storsjömäklarna AB
070-2578822

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.