Törnbotten 115

Öland Mellersta, Mörbylånga kommun Se på karta

5 600 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
117 m²
Uteplats
Ja
Byggår
2023

I ett attraktivt läge på ”Solen och vindarnas ö” byggs nu ett unikt Öländskt semesterparadis, ritat av Red-Dot -och Swedish Design Award-vinnande arkitekten M. Rutensköld. Här bor man lugnt och avskilt vid stora fina grönområden och ändå nära till kommunikationer. Fastigheten förkroppsligar svensk lantlig romantik med utsikt över hagar, i ett insynsskyddat söderläge, omgivet av stenmur och med mittlandsskogens naturreservat precis vid tomtgränsen. Vill man bo lantligt med närhet till Ölands 55 stränder är detta det perfekta läget.

Husets entré ligger mellan två huskroppar. Genom utrymmet har man fri sikt genom glaspartier till trädgården på baksidan. Denna del är perfekt som hall eller vinterträdgård då det är isolerat och precis som övriga del av huset försett med vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump. Husets baksida är mer öppen till sin form och här finns en stor terrass, som binder samman husets alla rum vilket de flesta av rummen har direkt utgång till. Här finns det gott om plats och flera trappor som leder ner till trädgården. Utsikten från terrassen är hagar och Mittlandsskogen dvs. norra Europas största sammanhängande ädellövskogsområde.

Interiören i huset är ljus med fina nordiska material och det är högt i tak (4,5 m på högsta punkt). Naturligt ljus kommer in från alla väderssträck t o m från taket. Över det platsbyggda köket finns ett loft med två takfönster. Totalt finns fyra sovrum inräknat sovloftet och utanför sovrummen på bottenplan har man en platsbyggd arbetsyta med fönster ut mot norr. Det finns två badrum varav ett i varje huskropp. Båda har dusch och ett är kombinerad tvättstuga. Centralt i vardagsrummet finns en kamin från Jötul placerad både för ekonomisk uppvärmning och trivselvärme vintertid. Det arkitektritade huset är klassat som fritidshus i bygglovet, men byggs med året-runt-standard gällande såväl isolervärde, energi och funktionalitet.

Gällande omgivningen är det åtta minuters bilfärd in till Färjestadens köpcentrum, hamn, strand och caféer. Med fastigheten som bas får köparen sitt eget semesterparadis och kan åtnjuta Ölands alla 55 stränder. Böda Sand på Öland t ex. är en av Sveriges allra finaste och bästa stränder. Till dig som letar boende på Solen och vindarnas Ö, välkommen till fastigheten Törnbotten 1:25. Tomten säljes separat med villkor om att teckna entreprenadavtal med en av säljaren anvisad entreprenör. Acceptpris för det arkitektritade huset inklusive tomt är 5.600.000 kr varav 850.000 kr av den summan avser tomten. Färdigbeställandeförsäkring och slutbesiktning tillkommer och tecknas sedvanligt separat av köparen. Exempelbilder på huset som kan uppföras återfinns i bildspel samt bifogade ritningar (se dokument) och det finns redan bygglov på tomten.

OBS! Beskrivet hus är ännu inte uppfört, men beräknas inflyttningsklart årsskiftet 2024. Bakom försäljningen står den prisbelönta arkitekten Maria Rutensköld och plan- och trädgårdsarkitekt Sara Norlin som varsamt placerat in koncepthuset i det känsliga landskapet och tagit tillvara på platsens alla kvaliteter. Tidigare referensprojekt av NOD kan läsas om på: www.n-o-d.se. Notera att de bilder som visas här är konceptbilder och att huset ännu inte är uppfört och kan genomgå mindre förändringar under projektets gång. Köparen tillträder och betalar för tomten innan entreprenaden påbörjas, samt mitt uppdrag som fastighetsmäklare är enbart att sälja tomten medan köparen tecknar entreprenadavtal med entreprenören.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Kalmar

Kontakta mäklaren

Kristian Bergman

Svensk Fastighetsförmedling Kalmar
Mäklare Kristian Bergman, Svensk Fastighetsförmedling Kalmar
+46708494968