Ornäsgatan 25

Elsborg, Falu kommun Se på karta

5 450 000 kr

5 950 000 kr -8 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
225 m²
Biarea
38 m²
Tomtarea
489 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
65 091 kr/år

RYMLIG VILLA PÅ OMTYCKTA ELSBORG MED GRUVSTUGA LÄMPLIG FÖR UTHYRNING!
Nu finns möjlighet att förvärva en bit historia i form av en ursprunglig gruvstuga som blivit tillbyggd i omgångar. Här trivs den som vill bo centralt, men ändå med en egen lummig innergård i en rymlig villa. Den charmiga gruvstugan på gården passar perfekt till generationsboende eller till uthyrning för den som vill minska driftskostnaderna på ett påtagligt sätt.

Fastigheten ligger centralt belägen i Falun i stadsdelen Elsborg med nära till skolor, restauranger och affärer. Elsborg har en mycket livlig stadsdelsförening med barnverksamhet, pubaftnar och andra arrangemang och disponerar den s.k. Rolfstugan, vilket är Ernst Rolfs födelsehem. Föreningen har även en egen Bulletin som kommer ut flera gånger om året.

På entréplan möts man av en rymlig hall med gott om förvaring i både platsbyggda garderober och i en inre hall. Köket från Ballingslöv är hemtrevligt med ett härligt ljusinsläpp. Husets hjärta är det ljusa och ombonade vardagsrummet med en vacker inbyggd brasspis som ger en härlig värme i rummet. Innanför vardagsrummet finns en väldigt trevlig matsal med plats för stor matsalsmöbel. Här njuter man gärna av trevliga middagar med familj och vänner. På detta plan återfinns också en fräsch gästtoalett. En trappa upp hittar man ett mysigt rum som av nuvarande ägare används som TV-rum. Innanför detta ligger ett sovrum i bra storlek. På samma plan finns ett helkaklat badrum med dusch samt ytterligare ett sovrum. Det som verkligen gör denna bostaden speciellt är vindsvåningen som man når via en vacker trätrappa. Väl uppe möts man av en charmig hall med flera fönster som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Hallen övergår i ett sovrum med ett ryggåstak med synliga träbalkar. Här värmer en Jötulkamin gott under årets kyligare dagar. Innanför sovrummet är det ytterligare ett rum som idag används som kontor. Från sovrummet kommer man via en fin glasdörr in till det originellt inredda badrummet som också övergår i en tvättstuga.

Här bor man väldigt centralt med nära till allt, men ändå med en väldigt mysigt innergård som är som en egen oas. Innergården är stenbelagt och här växer massor med vackra perenner. På den takade altanen spenderar man gärna mycket tid under årets varmare månader. Gruvstugan på tomten är fullt utrustad för åretruntboende.

Det här är en fantastisk fastighet som upplevs allra bäst på plats!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Monica Sahlin 070-314 16 40 vid intresse!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Falun

Kontakta mäklaren

Monica Sahlin

Fastighetsbyrån Falun
Mäklare Monica Sahlin, Fastighetsbyrån Falun
0703141640
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas