Grötafatsvägen 18

Rörum, Simrishamns kommun Se på karta

10 700 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
160 m²
Biarea
90 m²
Tomtarea
1,4 ha
Byggår
1882
Driftkostnad
118 750 kr/år

Högt upp i Rörums böljande backar finns en vacker skånegård med tillhörande gårdshus, gästbostad, stall och maskinhall. Läget är sannerligen unikt, naturen är bedårande vacker och havet ständigt närvarande, från både tomt och bostad. Genom den pittoreska kyrkbyn Rörum och upp för slingrande grusvägar nås gården Nybo. Med sitt höga läge ges magisk utsikt över havet, Rörums kyrktorn och de förtrollande landskapet och även det "ensamma trädet". Gården är vackert inramad av avenbokshäck och ståtliga träd. Klassisk innergård med gårdsbyggnader, vackra stensättningar och ett vårdträd i dess mitt. Mangårdsbyggnad från 1882 med generösa ytor och en utsikt över havet som är omättlig, naturens skiftningar är lika vackra året runt. Tillhör gör även gårdshus, totalrenoverad gästbostad om ca 100 kvm, stall och maskinhall samt 1,5 ha mark. Finns önskan om att förvärva ytterligare mark kan den möjligheten finnas.
Helt nyanlagt minireningsverk (avlopp) är ett plus.
Rörum är en by på Österlen som har mycket att erbjuda, här finns den berömda Franskans Crêperie, Mandelmanns trädgård och grönsaksbutik, antikbutik, gårdshotell med restaurang samt flera konstnärer. Två välkända golfbanor på kort avstånd. Populär förskola och skola finns i byn, likaså goda kommunikationer mot Simrishamn och Kivik. På cykelavstånd nås Österlens i särklass vackraste strand, Knäbäckshusen och nationalparkens vackra vandringsleder.
Detta är en plats där man vill stanna och njuta av allt vad livet på Österlen har att erbjuda. Här finns energi att hämta och lugnet som råder är en lisa för själen. Det är något speciellt med platsen - när du kommer hit förstår du varför.

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Lovisa Björnberg

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Lovisa Björnberg, Erik Olsson Fastighetsförmedling
079-006 12 60

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.