Erik Olsson Fastighetsförmedling

Erik Olsson Fastighetsförmedling

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Poppelvägen 5, Vik, Simrishamns kommun
Poppelvägen 5, Vik, Simrishamns kommun, bild 2
Poppelvägen 5, Vik, Simrishamns kommun, bild 3

Poppelvägen 5

Villa
Vik, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
5 300 000 kr
138 m²
5 rum
886 m² tomt

På Vik, Österlen erbjuds nu en möjlighet att köpa ett nyckelfärdigt hus, med tillfälle att påverka planlösning såväl som material. Huset är en modern skånelänga med karakteristiska attribut så som putsad fasad, spröjsade fönster och takpannor. Huset är framtaget som ett förslag, ett enplanshus med praktisk planlösning. Öppet sällskapsrum mot köket, tre sovrum, badrum, gästtoalett med dusch samt tvättstuga. Gjuten platta, stenstomme och treglasfönster. Frånluftsvärmepump och mekanisk ventilation med värmeåtervinning säkerhetsställer låga driftskostnader. Det är i samarbete med Mårtenssons Bygg som denna möjlighet nu finns, mer information om detaljerna finns att erhålla utav mäklaren. Finns frågor om byggnationen finns Mårtenssons Bygg tillgängliga för det. Tomten ligger med böljande utsikt mitt i äppelriket på vackra Vik. Läget är lugnt och området attraktivt med bara några 100 meter till Lilla Viks golfbana och havet på drygt en kilometer. Därtill finns ytterligare en golfbana, Djupadal, på kort avstånd - en dröm för den golfintresserade. Detta är en plats att njuta av allt vad Österlen har att erbjuda. Charmig miljö på fiskeläget Vik. Natur utöver det vanliga med strandängar, klippor och sandstrand om vartannat. Testa på upplevelser som att surfa utanför hamnen i Vik eller varför inte testa på fisket? Vik har det där lilla extra. Priset som annonseras är för både tomt och byggnation. Säljaren har bekostat anläggningsavgiften för V/A, anläggande av vägar och framdragning av el till tomtgräns, fiber är beställt. Köparen står för lägenhetsavgiften (kommunalt V/A) om 40 618 kr, elanslutningsavgiften samt fiberanslutningsavgiften. Vid nybyggnation är småhus fria från fastighetsavgiften i 15 år. Detaljplanen samt ytterligare information finns att tillgå under "dokument". Sex av områdets sjutton tomter finns att förvärva i dagsläget.

  • Premium
Snickerigatan (B18), Simrishamn, Simrishamns kommun
Snickerigatan (B18), Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 2
Snickerigatan (B18), Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 3

Snickerigatan (B18)

Radhus
Simrishamn, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 199 000 kr
72 m²
1 rum
72 m² tomt

Nu släpper vi etapp 2! Unikt tillfälle att vara bland de första som får välja lokal. 26 enheter från 58 kvm till 144 kvm. Taket är dimensionerat för solcellslaster. Verksamhetslokal, lager, maskinhall eller fordonsförvaring? Du väljer själv! BraLokaler erbjuder nu dig som företagare eller privatperson möjligheten att köpa en egen lokal. Byggnaden är uppdelad i 26 st moduler med BYA 58-144 kvm Den generösa takhöjden på ca 6,6 meter vid nock ger även möjlighet att bygga ett entresolplan vilket utökar den disponibla ytan. Varje enhet har en vikport som är 4,5 meter hög med tre rader glas för ett trevligt ljusinsläpp. Kommunalt VA och el finns indraget till varje fastighet och det är även förberett för fiber. Varje lokal är en friköpt fastighet som du själv äger med lagfart. Som företagare eller privatperson ger oftast en friköpt fastighet en lägre månadskostnad till skillnad från att hyra en liknande lokal eller köpa den i bostadsrättsform. Det är upp till var och en att bestämma hur lokalen ska inredas och förädlas - egen verksamhet, förvaring, uthyrning? Lokalen är din egna och du bestämmer! Lokalerna är lämpade för en rad olika användningsområden som t.ex. produktion, partihandel, lagring och annan hantering av varor med tillhörande personalutrymmen och kontor. Det finns inga begränsningar och för den som söker större yta kan man med fördel köpa flera lokaler och anpassa dessa efter eget behov. Lokalerna lämpar sig även för förvaring av husvagn/husbil, båt, bilar eller annan hobby. Köparen blir lagfaren ägare och behöver på så sätt inte betala någon hyra. Varje fastighet är en del av en redan bildad samfällighetsförening där samtliga fastighetsägare ingår. Till samfällighetsföreningen erläggs en låg avgift vilken omfattar bland annat kostnad för VA, fastighetsförsäkring, skötsel av gemensamma ytor och förvaltning av gemensamhetsanläggningen. Varje fastighet står för sitt egna elabonnemang. För mer info; Christian Lundström, 0790-067500, [email protected]

  • Premium
Vikingavägen 12, Simrislund, Simrishamns kommun

Vikingavägen 12

Villa
Simrislund, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 950 000 kr
115 m²
4 rum
789 m² tomt

På havsnära läge i lugnt kvarter ligger detta trevliga enplanshus. Närhet till Simrishamns stad med butiker, restauranger och torghandel. Dessutom tågstation och fiskaffär bara några minuter bort. I det populära området Gamla Simrislund ligger denna väldisponerade bostad med moderniserad och inbjudande interiör. Praktiskt och funktionellt inrett i ett plan. Matrum mot köket där du kan njuta framför brasan, intill ett luftigt och ljust sällskapsrum. Kök, badrum och tre sovrum. Vattenburen värme, kommunalt VA och fiber är fördelar. Trädgård i bästa väderstreck. Vidbyggt garage, förråd och asfalterad bilplats. Havet dominerar närområdet och endast kort avstånd från huset går promenad/cykelväg in till Simrishamns stad norrut och Brantevik söderut. Ett stenkast till strandängar, klippor och strand. På med badrocken och kila ner för ett dopp i havet, underbart! Cykelvägen sträcker sig långväga utmed vår vackra kust. Anmäl ditt intresse redan idag för att inte missa chansen till denna trevliga bostad.

Littorinavägen 34, Kivik, Simrishamns kommun

Littorinavägen 34

Lägenhet
Kivik, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
4 500 000 kr
94 m²
3 rum
vån 1/1
7 550 kr/mån
47 872 kr/m²

På det miljöprisade området Tvärpilen i det pittoreska fiskeläget Kivik finner vi denna bostad med högt läge på området och bästa väderstreck på täppan. Här erbjuds ett trevligt boende i form av en bostadsrätt i parhusformat, där huset är byggt med en solid stenkonstruktion och en interiör som präglas av god standard. Bostaden om 94 kvm fördelar sig om ett kök öppet mot sällskapsdelen, sovrum, badrum på entréplan samt ett ovanplan med badrum och allrum/sovrum . Den öppna planlösningen skapar en känsla av samhörighet och den generösa takhöjden med öppet upp i nock ger bostaden en unik rymd. Här upplever du harmonin av att befinna dig bara ett par hundra meter från havet och med en natur som är otroligt vacker på ett sätt som få andra bostäder kan erbjuda. Denna bostad är helt enkelt ett drömboende på Österlen, som har en genomgående hög standard i alla aspekter. Välkommen till ditt nya liv, där komfort och elegans förenas på ett sällsynt sätt mitt på det attraktiva fiskeläget Kivik.

Lindvägen 2, Brösarp, Tomelilla kommun
  • Sön 28 apr kl 14:15

Lindvägen 2

Villa
Brösarp, Tomelilla kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
3 500 000 kr
170 + 50 m²
5 rum
910 m² tomt

I populära Brösarp - porten till Österlen - finns detta trivsamma enplanshus. Bostaden bjuder på en generös boyta fördelat på rymligt kök, härligt sällskapsrum och fyra sovrum i varierande storlek. Praktiskt med två våtrum. En väldisponerad planlösning där allt ska vara behändigt i ett plan. Fräscht rymligt garage inkl förråd om ca 30 kvm. Utanför finns stensatt bilplats med yta för minst två bilar. Fin hörntomt omgärdad av buskar och häckar, olika uteplatser att välja på. Lugnt kvarter med goda grannar i naturnära miljö. Fiber. Kommunalt vatten och avlopp. Vattenburen värme och mysigt med täljstenskamin. Brösarp är en mycket aktiv by, ta en titt på www.brosarp.se för mer info om allt som erbjuds. Du känner säkert till anrika Brösarps Gästis med spa, Talldungen, Grisen och Draken, att det finns mack, vårdcentral, mycket goda busskommunikationer och skola F - 6 för att nämna ett axplock. Brösarp ligger naturnära med den vackraste natur runt husknuten. Varmt välkommen hit!

  • Plus
Backgatan 54A, Simrishamn, Simrishamns kommun
  • Sön 28 apr

Backgatan 54A

Lägenhet
Simrishamn, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
845 000 kr
72,5 m²
3 rum
vån 1/3
4 917 kr/mån
11 655 kr/m²

Ljus och fin gavellägenhet på första våningen utan insyn. En bostad som bjuder på ett härligt ljusinsläpp med fönster åt tre håll. Rymlig inglasad balkong i bästa västerläge. Så fin vy åt tre väderstreck, blicka ut över föreningens innergård, österut över statyn Raketen, Möllan samt norrut upp mot backarna. En bostadsrätt med ett riktigt bra läge. Dessutom rimlig varmhyra. Väldisponerad planlösning med god förvaring. Wc inkl dusch med egen tvättmaskin. Finns även gemensam fin tvättstuga i föreningen. Gästlägenhet i huset. Välskött Riksbyggenförening som utfört omfattande förbättringar såsom relining, nytt yttertak mm. Simrishamns service nås på gångavstånd. Sjukhus, skolor, lekplats, idrottscenter och matbutik i närområdet.

  • Plus
  • Balkong
Banmästaregatan 14, Tomelilla, Tomelilla kommun
  • Budgivning pågår

Banmästaregatan 14

Villa
Tomelilla, Tomelilla kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 500 000 kr
123 + 60 m²
4 rum
476 m² tomt

Välkommen till Banmästaregatan 14 och detta fina 30-talshus. Här finner vi en bostad med de rätta elementen - högt i tak, starkt ljusflöde, mjuka trägolv och sociala ytor. En insynsskyddad trädgård, inte stor - men naggande god. På någon enstaka minut nås Tomelilla station och centrum med all service. Kök och badrum är nyrenoverat, och värmesystemet är vattenburet från 2018. Välkommen på visning!

Stenbocksgatan 32A, Simrishamn, Simrishamns kommun

Stenbocksgatan 32A

Lägenhet
Simrishamn, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 250 000 kr
52 m²
2 rum
vån 3/3
2 802 kr/mån
24 038 kr/m²

Nu finns chansen att lägga vantarna på denna helt unika bostadsrätt i det så populära huset på Stenbocksgatan 32A med låga avgifter och en väldigt god ekonomi. Lägenheten har blivit totalrenoverad med nytt kök, alla nya ytskikt inkl innertak samt renoverat badrum. Utöver en vanlig renovering så lät ägarinnan ta ner en vägg vilket gjort att köket är i öppen planlösning med vardagsutrymmet. Det skapar en otroligt skön känsla med massor av ljusinsläpp. Att bo i Brf Aspehejdan är populärt och vi förstår varför; stabil förening med låg månadsavgift och en trevlig och familjär atmosfär råder. Bra parkeringsmöjligheter nära huset, tvättstuga i samma trappnedgång, fina gemensamma ytor på innergården med grillplats. Garagemöjlighet enligt kösystem. Centrum med buss/tågstation, bibliotek, hamn, hav, strand och stadens utbud är i direkt närhet.

  • Balkong
Norregatan 3, Hammenhög, Simrishamns kommun
  • Budgivning pågår

Norregatan 3

Villa
Hammenhög, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 790 000 kr
127 + 127 m²
5 rum
907 m² tomt

Välkommen till gemytliga Hammenhög och detta trivsamma enplanshus med inredd källare. Här har samma ägarfamilj trivs utmärkt i över femtio år. Här finns många värdefaktorer såsom ett rymligt sällskapsrum som öppnar upp till insynsskyddad altan. Praktiskt med funktionellt kök och rejäl matplats invid. Rymlig hall med tre sovrum på entréplan, här finns även helkaklat badrum och gästwc. Generösa ytor i källarplan såsom ett rymligt rum för samvaro, mysigt med öppen spis. Förråd kan även vara hobbyrum eller gästrum för den som behöver det. Väl tilltagna ytor i tvättdel och pannrum, även förråd och uppgång till garage från källarplan. Praktiskt med garage i direkt anslutning till huset, asfalterad bilplats utanför. Lättskött hörntomt i lugnt kvarter, insynsskyddad upplevelse på baksida där en skön altan finns. Vattenburen värme via luft/vattenvärmepump. Kommunalt vatten och avlopp. Fiberanslutning finns. Lugnt läge i byns utkant, likväl gångavstånd till all service i byn. Hammenhög är en välkomnande och levande by året om. Aktivt byalag samt diverse musikarrangemang i det sk "Garaget". I byn finns bl.a. populär F-6 skola, ICA-butik, pizzeria, gästgiveri, elaffär, inredningsbutik, idrottsplats, padelbanor, gym och utomhusbad. Till Ystad är det ca 2.5 mil, 1.5 mil till Simrishamn och ca milen till kritvit sandstrand. Bussförbindelser. Tågstation i Smedstorp eller Gärsnäs nås under milen.

  • Plus
Torggatan 4, Gärsnäs, Simrishamns kommun
  • Budgivning pågår

Torggatan 4

Villa
Gärsnäs, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 490 000 kr
135 + 16 m²
5 rum
479 m² tomt

Trivsamt stenhus anno 1885 i lugnt kvarter. Kort gångavstånd till centrala Gärsnäs med matbutik, konditori och tåg/busstation. Samma ägare sedan femtio år lämnar nu över till en ny ägare. Bostaden har alltid bebotts permanent även om målgruppen mycket väl kan vara fritids- helg eller deltidsboende. Lättskött och behändig trädgård där solen skiner skönt under dag och på kvällskvisten. Praktiskt med bilplats och garage med elport, dessutom liten verkstadsplats invid garage. Enklare uterum, stenlagd altan om ca 20 kvm som ger skön innergårdskänsla. Fiber. Kommunalt VA. Vattenburen värme via nyare Nibe luft/vattenvärmepump. Gärsnäs är en trivsam by med mycket bra service och en utmärkt plats att utgå från till allt vad Österlen erbjuder. Vill du åka lite längre och ta tåget till Ystad - Malmö - Köpenhamn så nås byns tågstation på gångavstånd från huset. I servicevänliga Gärsnäs finns tåg/busstation, matbutik, konditori, järnaffär, blomsterbutik och vårdcentral för att nämna en del. Skola F-6. Aktiv idrottsförening som erbjuder olika aktiviteter. Närhet till lekplats och utegym. Avståndet till Simrishamn är lite drygt en mil, till Tomelilla aningen längre och det är knappt tre mil till Ystad. Välkommen på visning!

  • Plus
Norra Ringvägen 31, Hammenhög, Simrishamns kommun

Norra Ringvägen 31

Villa
Hammenhög, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 150 000 kr
107 + 137 m²
6 rum
860 m² tomt

Rymligt enplanshus med källare och garage. Bra tomt med en lättskött trädgård, stort altandäck i söderläge och en uppfart med plats för många bilar. Två sovrum, kök och badrum återfinns på ovanplan medan en gillestuga med öppen spis, gästrum/sovrum, badrum/tvättstuga, förråd och allmänt generöst om förvaringsutrymmen återfinns i källaren. Stora delar av källaren har nyligen blivit renoverad. Vattenburen värme via bergvärme och fiber finns installerat. Alldeles utanför trädgården finns park vilket gör läget extra bra. Hammenhög är en levande by året om med ett aktivt byalag och idrottsförening. i byn finns bl.a. ICA-butik, pizzeria, gästgiveri, el-butik, Friskis & Svettis, utomhusbad och en hel andra verksamheter. Det finns även skola, förskola och äldreomsorg. Till Ystad är det ca 2,5 mil medan det är 1,5 mil till Simrishamn. Välkommen på visning!

  • Plus
Snickerigatan (B10), Simrishamn, Simrishamns kommun
Snickerigatan (B10), Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 2
Snickerigatan (B10), Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 3

Snickerigatan (B10)

Övrigt
Simrishamn, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 199 000 kr
72 m²
1 rum
73 m² tomt

Nu släpper vi etapp 2! Unikt tillfälle att vara bland de första som får välja lokal. 26 enheter från 58 kvm till 144 kvm. Taket är dimensionerat för solcellslaster. Verksamhetslokal, lager, maskinhall eller fordonsförvaring? Du väljer själv! BraLokaler erbjuder nu dig som företagare eller privatperson möjligheten att köpa en egen lokal. Byggnaden är uppdelad i 26 st moduler med BYA 58-144 kvm Den generösa takhöjden på ca 6,6 meter vid nock ger även möjlighet att bygga ett entresolplan vilket utökar den disponibla ytan. Varje enhet har en vikport som är 4,5 meter hög med tre rader glas för ett trevligt ljusinsläpp. Kommunalt VA och el finns indraget till varje fastighet och det är även förberett för fiber. Varje lokal är en friköpt fastighet som du själv äger med lagfart. Som företagare eller privatperson ger oftast en friköpt fastighet en lägre månadskostnad till skillnad från att hyra en liknande lokal eller köpa den i bostadsrättsform. Det är upp till var och en att bestämma hur lokalen ska inredas och förädlas - egen verksamhet, förvaring, uthyrning? Lokalen är din egna och du bestämmer! Lokalerna är lämpade för en rad olika användningsområden som t.ex. produktion, partihandel, lagring och annan hantering av varor med tillhörande personalutrymmen och kontor. Det finns inga begränsningar och för den som söker större yta kan man med fördel köpa flera lokaler och anpassa dessa efter eget behov. Lokalerna lämpar sig även för förvaring av husvagn/husbil, båt, bilar eller annan hobby. Köparen blir lagfaren ägare och behöver på så sätt inte betala någon hyra. Varje fastighet är en del av en redan bildad samfällighetsförening där samtliga fastighetsägare ingår. Till samfällighetsföreningen erläggs en låg avgift vilken omfattar bland annat kostnad för VA, fastighetsförsäkring, skötsel av gemensamma ytor och förvaltning av gemensamhetsanläggningen. Varje fastighet står för sitt egna elabonnemang. För mer info; Christian Lundström, 0790-067500, [email protected]

  • Premium
Skyttehallsvägen 10, Baskemölla, Simrishamns kommun
  • Budgivning pågår
Skyttehallsvägen 10, Baskemölla, Simrishamns kommun, bild 2
Skyttehallsvägen 10, Baskemölla, Simrishamns kommun, bild 3

Skyttehallsvägen 10

Villa
Baskemölla, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
12 000 000 kr
174 + 32 m²
7 rum
487 m² tomt

Tänk att vakna upp varje morgon och mötas utav en utsikt som tar andan ur dig. Läget är så förtrollande vackert, året runt. Utsikten och kontakten med havet fascinerande och omättlig. Vi befinner oss i det pittoreska fiskeläget Baskemölla på en plats som är väl vald med en bostad som har allt att önska. Bostaden är vacker och ståtlig till sitt utseende med en interiör som är tilltalande och smakfull med en planlösning som ger möjlighet att samla många. Bostaden bjuder på hela sju rum varav sex möjliga som sovrum, allt noggrant planerat och genomtänkt. Separat ingång finns till ovanplan vilket öppnar upp möjligheter för verksamhet eller en privat gästdel. Trädgården är ett smycke i sig och har skapats med noggrann hand med flera trädgårdsrum där havet är ständigt närvarande. Detta är en plats där man vill stanna och njuta av allt vad livet på Österlen har att erbjuda. Här finns energi att hämta och lugnet som råder är en lisa för själen. Det är något speciellt med platsen - när du kommer hit förstår du varför.

  • Premium
Simrishamnsvägen 12, Hammenhög, Simrishamns kommun
  • Ons 1 maj

Simrishamnsvägen 12

Villa
Hammenhög, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 790 000 kr
115 + 184 m²
407 m² tomt

I gemytliga byn Hammenhög, med utmärkt kommersiellt läge, finns detta möjligheternas hus! Ett rejält stenhus med gott om plats för bostad kombinerat med butik/verksamhetslokal. Nyrenoverad liten lägenhet om ca 50 kvm invid lokalen på entréplan. Ikonen Anita Ekberg gick mannekäng här då det fanns en modebutik av rang i huset. Under en period var här elektronikaffär, längre tillbaka trävaruhandel kombinerat med kontor och privatbostad. God exponering i lokalyta om ca 130 kvm med generösa skyltfönster mot huvudgatan genom byn. Nyrenoverad yta med wc inkl dusch på entréplan invid hall till bostaden på ovanplan. Privatbostaden, som till större delen är på ovanplan är även den nyligen renoverad, här finns sällskapsrum med utgång till takterrass, kök samt tre bostadsrum. Källare finns under hela entréplan och här finns bl.a. två inredda rum, ett badrum och generellt bra med ytor till förvaring. Vattenburen värme via det lokala fjärrvärmesystemet. Fiber. Kommunalt VA. Hammenhög är en levande by året om med mycket bred samhällsservice. I byn bl.a. ICA-butik, pizzeria, gästgiveri, elektronikbutik, färg- och golvbutik, inredningsbutik, smedja, blomsterbutik och mycket mer. Dessutom skola, förskola, äldreomsorg och aktiv idrottsförening. Populärt med utomhusbad och padelbana. Byalaget är aktivt och ordnar olika arrangemang. Välkommen att förverkliga din idé i detta möjligheternas hus!

  • Plus
Wiklands backe 7, Kivik, Simrishamns kommun

Wiklands backe 7

Tomt
Kivik, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
3 500 000 kr
983 m² tomt

På återvändsgatan i det eftertraktade fiskeläget Kivik finns möjlighet att förvärva en byggklar tomt. Läget är unikt och utsikten över havet och fiskeläget åtråvärd, endast 200 meter till havskanten och sandstranden. Bygglov är beviljat (2022) och den kommande ägaren har flexibiliteten att antingen nyttja det befintliga bygglovet eller söka ett nytt enligt sina egna preferenser. Ritningar har utformats med fokus på att skapa ett modernt hus i en tidlös stil, där det österlenska ljuset släpps in på ett vackert sätt och där utsikten över havet är ständigt närvarande. Tomtens läge är fridfullt och området är eftertraktat. Kort promenad till Kiviks hamn, härliga bad och ljuvliga promenadstråk mot Vitemölla och heden. Kommunalt VA (köparen står för anslutningskostnader). Fiber finns i området (inkoppling betalas av köparen). Vid nybyggnation så är småhus fria från fastighetsavgiften i 15 år. Detta är en unik möjlighet att skapa ditt drömhem i hjärtat av Kivik.

Tjörneröd 1:2 Topperiet, Brösarp, Tomelilla kommun

Tjörneröd 1:2 Topperiet

Tomt
Brösarp, Tomelilla kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 950 000 kr
6,9 ha tomt

6.8 hektar betesmark med positivt förhandsbesked för bostad, garage och stall. Otroligt naturskönt med kuperad terräng och milsvid utsikt från högsta punkt. Ett gyllene tillfälle att skapa något alldeles speciellt! Förhandsbesked utfärdades av Tomelilla kommun under december 2023 och tillåter att en hästgård uppförs - detta tack vare att en ursprunglig gård "Topperiet" låg här. Mer info under dokument "Förhandsbesked". För den som drömmer om ljuvligaste natur - tänk Körsbärsdalen, här på kuperad terräng med otrolig utsikt, stengärdsgårdar, alkärr och enbuskage känns det som tiden har stått still i några hundra år. Området är välbesökt med anledning av dess vackra natur, flera vandringsleder finns i området såsom Hallamölla, Brösarp och Christinehof. Närmsta service finns i fina Brösarp med välsorterad Ica, fina bageriet Smulan, pizzeria, vårdcentral och apotek. Brösarps gästgifveri är förstås också en stolthet precis som ”Grisen och draken” har kommit att bli. Förutom allt detta finns skola F-6, och förskola finns på närmre håll redan i Eljaröd. Marken har betats och hållits öppen av nuvarande ägare. Men nu öppnar sig möjligheten för nybyggnation på denna alldeles unika plats. Platsen måste upplevas , och för den som har en stor plånbok, uppskattar avskildheten och vill skapa sin nya bostadsdröm så är detta helt rätt.

Grånemadsvägen 6, Simrishamn, Simrishamns kommun
  • Ons 1 maj

Grånemadsvägen 6

Villa
Simrishamn, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
6 495 000 kr
200 + 12 m²
6 rum
974 m² tomt

Strax norr om stadskärnan invid hav, strand och natursköna omgivningar ligger detta vackra stenhus på attraktivt läge. En inbjudande bostad för den stora familjen med gott om sociala ytor för umgänge. Kanske bostad kombinerat med någon verksamhet? Bevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, välvda innertak och takhöjd i god harmoni med den mer moderna tillbyggnaden. Här fick huset ett riktigt lyft med ett väl tilltaget sällskapsrum, eldstad ger hög mysfaktor och skjutbara glasparti som öppnar upp till stenlagd terrass, trädgård och trädäck. Smakfulla materialval med stengolv från Stiltje, tegelvägg som fond och vita putsade väggar. Boyta entréplan inkl tillbyggnad samt ovanplan ca 200 kvm, ytor i källarplan tillkommer. Huset erbjuder sovrum både på entréplan och på den mer privata ovanplan. Även källarplan kan användas till bostad, här finns två rum till för den som behöver. Solen följer runt hus och trädgård från morgon till senkväll. Stensatt djup bilplats. Huset i all ära men läget är kanske det allra bästa med denna plats. Lugnt kvarter där utbudet av hus är högst begränsat. Kort gångavstånd till stadens puls och allt vad ljuvliga Simrishamn erbjuder, här finns det bästa av det mesta. Så lyxigt med badrocksavstånd till hav och strand. Känner du för en promenad eller joggingtur, då nås oasen Norra koloniområdet, Åbackarna och vidare kustbandet utmed Vårhallarna och Tobisborg alldeles runt husknuten. Varmt välkommen till Grånemadsvägen 6, en riktig pärla!

  • Plus
Holmavägen 73, Grevlunda, Simrishamns kommun
  • Ons 1 maj

Holmavägen 73

Villa
Grevlunda, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
5 950 000 kr
178 m²
4 rum
6 165 m² tomt

På vackert läge i det natursköna området Grevlunda ligger detta fina enplanshus uppfört i stenstomme år 2010. Det höga och fridfulla läget ger storslagen utsikt över nejden där havet syns på avstånd. Väldisponerad planlösning och behändigt boende i ett plan. Bostaden bjuder på ett härligt ljusflöde, låg driftskostnad, eldstad, vinterbonat uterum och lättskött pool är några värdefaktorer. Uppskattat av så många husägare...dubbelgarage om ca 50 kvm plus förrådsdel om ca 20 kvm. Tomtyta 6 165 kvm. Fiber. Till Sankt Olof ca 4 km finns god service såsom Ica-butik, populära Byvägen 35, Kalcium restaurang, skola och utomhusbassäng. Ca 2 km till Vitaby med fd Lanthandeln, idag en kulturscen dit artisteliten har spelningar. Till Brösarp och Kivik ca 10 km och stranden på Vitemölla ca 8 km.

  • Plus
Smedjevägen 28, Simris, Simrishamns kommun
  • Ons 1 maj

Smedjevägen 28

Villa
Simris, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
4 650 000 kr
153 m²
8 rum
1 320 m² tomt

Med fri utsikt över det böljande landskapet i den gemytliga kyrkbyn Simris ligger denna tilltalande bostad. Läget är lantligt och rofyllt, en plats att hämta energi på. Både tomt och bostad är generös till sin yta. Den vackra gråstenslängan har förvandlats till bostad och ger karaktär, tillsammans med den charmerande ursprungsbostaden är detta en tilltalande fastighet på flera sätt. Tomten sträcker sig utmed åkern och ger en otrolig utsikt. Hela bostaden är väl underhållen och renoverad över tid, en fin och härlig känsla råder. Bostaden bjuder på ett entréplan med kök, härliga sällskapsytor, badrum, tvättstuga och ett sovrum/allrum. Två separat uppgångar till ovanplan ger en naturlig gästdel och en mer privat del. Vardera del har wc, sovrum och allrum, därtill finns genomgående generöst med förvaring. Kakelugn ger skön värme samt höjer mysfaktorn. Solceller är installerat och gör driften behaglig och ligger rätt i tiden. Mysig innergård ger en skyddad känsla. På tomten finns garage med hobbyrum om ca 30 kvm, som ger än mer möjligheter att realisera drömmar: kanske blir detta platsen för att ta emot familj, vänner eller kanske för att förverkliga en längtan i form av verksamhet och skapande? Längre ned på tomten finns två nyare friggebodar. Den generösa tomten inspirerar till odling och lek. Kyrkbyn Simris är placerad på höjden ovanför Simrishamn och Brantevik och har ett lantligt läge men också närhet till havet och stadens stadskärna vilket gör platsen än mer attraktiv. Byn är levande året runt och det är enkelt att promenera både till Simrishamn och Brantevik. I byn finns handelsträdgård, välkänt galleri, smed och bilfirma. Ett plus är att byn har en egen laddstolpe likaså att Skåneexpressen till Lund passerar. Välkommen på visning!

  • Plus
Mellby skola / Mellby stora väg 9, Södra Mellby, Simrishamns kommun
Mellby skola / Mellby stora väg 9, Södra Mellby, Simrishamns kommun, bild 2
Mellby skola / Mellby stora väg 9, Södra Mellby, Simrishamns kommun, bild 3

Mellby skola / Mellby stora väg 9

Villa
Södra Mellby, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
5 900 000 kr
140 + 400 m²
7 rum
3 868 m² tomt

I den idylliska byn Södra Mellby utanför Kivik är nu denna fantastiska fd skola till salu. Kommersiellt svårslaget läge för verksamhet, eller bara ett boende utöver det vanliga. Det maffiga huset bjuder på genomgående generös rymd med högt i tak, stora fönster med mycket ljusinsläpp och minst sagt väl tilltagna rum - inte konstigt med tanke på att det varit klassrum, idrottssal med mera på den tiden det var en aktiv skola. Detta är en fastighet med oändligt av möjligheter och verksamhet/intäktsmöjligheterna är extremt bra. Ägarfamiljen bor i en del av huset medan de har flera olika enheter som hyrts ut till olika verksamheter såsom konsthantverk, vintagebutik, pop-up gallerier m.m. De har själva drivit en populär sommarrestaurang i bottenplan med servering både inomhus och i den lummiga trädgården, samt arrangerat många konserter på den uppbyggda utescenen. Huset är riktigt robust, på skolor tummade man inte på kvaliteten. Tegelpannor, putsad fasad, spröjsade fönster, trägolv och en hel del bevarade detaljer från skolåren är bara lite av vad denna fastighet bjuder på. Den kommersiellt attraktiva placeringen mellan Södra Mellby och Kivik innebär att du kommer att ha en stadig ström av lokalbefolkning och turister som kan bli dina kunder. Du kan dra nytta av det blomstrande turistflödet och samtidigt vara en del av en samhällelig gemenskap som värdesätter och stödjer lokala företag. Kyrkbyn Södra Mellby är populär och det råder en gemytlig stämning bland de boende och det är ett aktivt byalag med olika aktiviteter under året. Promenadavstånd till Mellbybagaren. Flera välkända krogar såsom Fridens pizzeria, Allé, Blåsingsborg, Ekenäs Gård ligger i närheten. På 10 minuters promenad nås populära Svabesholm. På cykelavstånd finns god service i Kivik, bästa bad och kritvit sandstrand i Knäbäckshusen samt Sveriges sydligaste och vackra nationalpark Stenshuvud. Positiv blandning av verksamhet, permanent- och fritidsboende. Missa inte denna möjlighet, välkommen på visning!

  • Premium
Stationsvägen 7, Äsperöd, Sjöbo kommun

Stationsvägen 7

Villa
Äsperöd, Sjöbo kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 650 000 kr
122 + 30 m²
4 rum
1 427 m² tomt

På alla sätt smakfull, praktfull och genomgående välrenoverad väntar den här magnifika villan på sin nya ägare. Här har man, med en stor portion finess och eftertanke, totalrenoverat stora delar av det anrika stenhuset beläget mitt i gemytliga Äsperöd. Läget är stillsamt, men inte avlägset. De större orterna Tomelilla och Sjöbo ligger bägge på bekvämt avstånd. Vi stiger in. Känslan är från första stund angenäm. Här har inget lämnats åt slumpen! Från entrén löper vackra trägolv i tilltalande samstämmighet med den imponerande takhöjden. Till vänster finner vi det moderna köket. Färgerna är sobra och tidlösa. Ytorna väl tilltagna. Här ges gott om plats för matlagning och bakning tillsammans med hela familjen. Vidare bjuder entréplan på tre väl tilltagna sovrum och ett härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp, mycket behändig grovingång och anslutande tvättstuga samt en praktisk gästtoalett. Badrummet har renoverats stilfullt med exklusiva materialval i form av bland annat marmorgolv. På ovanvåningen har man lämnat råvinden orörd. För den som önskar finns är möjlighet att inreda för fler rum. Trädgården är lättskött och delvis insynsskyddad. På tomten finns även ett garage med tillhörande förrådsdel. För dig som söker en fantastik familjevilla att flytta rakt in i eller ett lyxigt semesterboende vackert beläget mitt Skåne, missa inte detta guldkorn!

Sälshög 127, Sälshög, Tomelilla kommun
  • Budgivning pågår

Sälshög 127

Villa
Sälshög, Tomelilla kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 500 000 kr
105 + 60 m²
4 rum
1 008 m² tomt

Ett stenkast från Tomelilla finner vi denna 30-talspärla. Stora rum med nytt kök, nytt värmesystem och en härlig känsla är detta det perfekta huset för paret eller mindre familjen. På endast någon minut nås Tomelilla och all dess service. Välkommen!

Snapparpsvägen 3, null, Simrishamns kommun

Snapparpsvägen 3

Villa
Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 950 000 kr
95 m²
3 rum
2 000 m² tomt

Längs grusvägar, närhet till skog och ängar med betande kor finner vi detta mycket tilltalande hus i bästa skick. Under 2017 och 2018 förvandlades denna skånelänga till ett praktiskt hus med väl planerade kvadratmetrar och smakfulla detaljer. Från tak till grund är renoverad, ett nytt avlopp är anlagt och värmen kommer från jordvärme- nytt för året 2024. Interiören är modern med öppen planlösning och öppet i nock - helt rätt för en annars så låg och trång skånelänga. Slipat betonggolv och putsade stenväggar möter värmande kaminer och ljus interiör. Sovrum befinner sig på loft och maximerar användningen av entréplanet för sociala sammanhang- Snapparp är väldigt naturskönt och ostört i skogen samtidigt som det är nära till det mesta som Österlen har att erbjuda. Till Gyllebosjön med bad, fiske och fina motionsslingor är det bara 3-4 km, samtidigt som det är under milen till kritvit sandstrand.

Littorinavägen 19, Kivik, Simrishamns kommun
  • Budgivning pågår

Littorinavägen 19

Radhus
Kivik, Simrishamns kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
5 500 000 kr
104 m²
4 rum
369 m² tomt

På det miljöprisade området Tvärpilen i det pittoreska fiskeläget Kivik finner vi denna vackra bostad. Här erbjuds ett exklusivt boende där huset är byggt med en solid stenkonstruktion och en interiör som präglas av en god standard. Färgval i en fin harmoni och material valda med känsla och fokus på kvalité. Miljösmarta lösningar med egen solelspark, värmeanläggning och modern vattenreningsteknik ger låga driftskostnader, dessutom är fastighetsavgiften fri i 15 år från byggåret. Bostaden om 104 kvm fördelar sig om ett kök öppet mot sällskapsdelen, sovrum, badrum på entréplan samt ett ovanplan med allrum och gästrum/sovrum och en WC. Den öppna planlösningen skapar en känsla av samhörighet och den generösa takhöjden ger bostaden en unik rymd. Här upplever du harmonin av att befinna dig bara ett par hundra meter från havet och med en natur som är otroligt vacker på ett sätt som få andra bostäder kan erbjuda. Denna bostad är helt enkelt ett drömboende på Österlen, som har en genomgående hög standard i alla aspekter. Välkommen till ditt nya liv, där komfort och elegans förenas på ett sällsynt sätt mitt på det attraktiva fiskeläget Kivik.

Hantverkaregatan 8, Tomelilla, Tomelilla kommun

Hantverkaregatan 8

Villa
Tomelilla, Tomelilla kommun
Erik Olsson Fastighetsförmedling
1 995 000 kr
115 + 50 m²
4 rum
741 m² tomt

Välkommen till denna bostad i hjärtat av Tomelilla. Här möts du av en interiör som präglas av ljus, fräschör och modernitet. Kök och bad har uppdaterats de senare åren och goda investeringar har gjorts löpande. Bostaden erbjuder en öppen planlösning med ett ljust och luftigt kök, en trevlig matsal och ett mysigt vardagsrum. Dessutom finns det ett badrum samt en hall som ger direkt tillgång till uteplats och den härliga trädgården, som även är inhägnad för extra trygghet och avskildhet. På övervåningen finns för närvarande två rum och en hall, men om det behövs kan det enkelt omvandlas till fler sovrum då det ena rummet är mycket generöst till ytan. Tomtens erbjuder flera platser att njuta av, oavsett om du föredrar ett soligt läge eller en mer skyddad plats. Det finns gott om utrymme för att parkera flera bilar, och det finns även ett garage och ett förråd på tomten för extra förvaringsmöjligheter. Att bo i centrala Tomelilla innebär att du har nära till allt du behöver. Ett stort utbud av butiker, restauranger och kaféer finns inom bekvämt gångavstånd. På bara ca 50 meters avstånd finns en helt nybyggd fin lekplats. Dessutom finns det skolor och förskolor i närheten, vilket gör vardagen smidig och bekväm för hela familjen. Välkommen att besöka denna bostad under en visning och upptäck dess charm och potential på nära håll!

Visar 1 - 25 av 37