Mäklare Håkan Wiklund

Håkan Wiklund

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Refta , Hörnsjö, Nordmalings kommun
  • Sön 3 dec kl 13:00

Refta

Gård/Skog
Hörnsjö, Nordmalings kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
1 395 000 kr
13,3 ha tomt

Tillfälle för er som söker en fastighet med utvecklingspotetial. Fastigheten om ca. 13 ha ligger vackert belägen på höjden med tilltalande vy ner över den egna åkermarken och vidare ner över Hörnsjön. Boningshuset består av en oinredd, timmrad västerbottensgård i 1,5 våningar som erbjuder fantastiska möjligheter att skapa ett förstklassigt boende i vacker miljö. På tomten står dessutom en stor ekonomibyggnad om ca. 250 kvm. med gjuten platta som skulle gå bra att göra om till exempelvis maskinhall. Vidare finns här en ladugård där en del är inredd (tidigare musikstudio) samt en stor hölada med möjlighet till förvaring/uthyrning eller ombyggnation till maskinhall. Ytterligare bod för förvaring finns också. Generellt för ekonomibyggnaderna är att de är i förhållandevis bra skick! Den omkringliggande marken består dels av åker om ca. fem ha i sluttningen ner mot sjön, ca. tre ha skogsmark där merparten ligger bakom boningshuset samt ca. fem ha övrig mark. Hög efterfrågan på att arrendera åkern finns, årlig arrendeinkomst flyter in sedan många år. Enligt skogshubben står här ca. 600 m3sk där merparten består av huggningsklass "G", 50-70 årig skog. Två små avdelningar om totalt volym på ca. 100m3sk kommer avverkas under våren, främst för att ljusa upp gårdsplanen och undvika risk för omkullblåsta träd mot maskinhallen. Fastigheten ingår i Hörnsjö VVO som jagar på hela 6700 ha., så här finns fina möjlighet att jaga både älg, småvilt samt dessutom exklusiv hjortjakt! Närmaste förskola/skola finns i grannbyn Gräsmyr (F-6), här finns även välsorterad ICA-butik med bensinmack. Butiken fungerar även som utlämningsställe till Apoteket, Systembolaget samt DHL. I byn finns även en aktiv fotbollsklubb med flertalet lag i olika åldrar och serier.

  • Plus
Sundelinsvägen 85, Hörnefors, Umeå kommun

Sundelinsvägen 85

Villa
Hörnefors, Umeå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
1 750 000 kr
140 + 10 m²
6 rum
2 713 m² tomt

Stor Västerbottensgård med enskillt läge vid Hörnån. Huset har timmerstomme och inrymmer sex rum och kök fördelat på två plan med stora och härliga rum. På tomten står en ladugård i vinkel som erbjuder generösa förvaringsutrymmen. Nya treglasfönster i hela huset och bergvärme är installerat, i övrig är det genomgående äldre ytskick i huset med behov av renovering. Taket behöver ses över, läckage har förekommit på senare tid. Fint, inbäddat gårdstun samt trivsam vy från tomten över grönskande äng . Kommunalt V/A, TV via box. I Hörnefors bor ni med närhet till havet och Västerbottens vackraste skärgårdsmiljö. I samhället finns affärer, restauranger, skola, badhus och övrig service för ett enkelt liv utanför stadens stress. Smidig jobbpendling via bottniabanan in till Umeå endast tre mil bort. Varmt välkomna på visning!

Skogsfastighet i Nedre Saxnäs, null, Sorsele kommun

Skogsfastighet i Nedre Saxnäs

Gård/Skog
Sorsele kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
2 000 000 kr
117 ha tomt

I Nedre Saxnäs, ca. 30km från Gargnäs i Sorsele kommun, ligger denna obebyggda skogsfastighet. Fastigheten ingår i Saxnäs VVO, så fin jakt finns för köparen! Saxnäs 1:2 består av ett stort, sammanhållet skifte med åtkomst via väg samt ett mindre utskifte på södra sidan av Vindelälven. Enligt skogsbruksplan upprättad 2023 omfattar den produktiva skogsmarken 82,8 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ungefär 6 707 m³sk. och med en medelbonitet om 3,3 m³sk/ha. Volymen skog som har uppnått lägsta ålder för föryngringsavverkning (G2, S1 och S2-skog) bedöms till ca 1 511 m³sk. Hela 80 % av den produktiva arealen utgörs av välväxande skog i huggningsklass G2. Talldominerat bestånd till 81 % följs av löv (15%) samt gran (4%). Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 4/12, detta till E-post; [email protected] (Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

  • Plus
Skogsfastigheter i Bjurholm, null, Bjurholms kommun

Skogsfastigheter i Bjurholm

Gård/Skog
Bjurholms kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
3 200 000 kr
115,1 ha tomt

Tillfälle att förvärva en fin tillväxtfastighet med god bonitet. Försäljningen avser både Nyby 1:51, 1:9 samt Bjurholm 2:17 som tillsammans bildar ett sammanhållet förvärv med fin arrondering om totalt 118 ha varav ca. 104 ha utgörs av produktiv skogsmark. Alla fastigheterna ligger i nära anslutning till Bjurholms samhälle och har fin ålderfördelning med stor andel välväxande skog. Total virkesvolym om 9078 m3sk. enligt nyupprättad skogsbruksplan. Hela 68 % av fastighetens totala areal består av välväxande skog i huggningsklass G1 och med en tilltalande bonitet om 5,1. Fastigheten är talldominerad till 47% av arealen följd av gran (33%) och löv (20%). På nedre sidan av Agnäsvägen ligger även ca. 9,5 ha fin åkermark. Som fastighetsägare ges fin möjlighet till älgjakt i Nyby-Önskanäs jaktlag som jagar på totalt ca. 1500 ha, och möjlighet till småviltsjakt på detta område finns också. Fastigheten är under avstyckning och räknas bli klar inom kort, så inga besvärande byggnader kommer finnas kvar på fastigheten. Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 1/12, detta till E-post; [email protected] (Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Bråvallavägen 6, null, Åsele kommun
Bråvallavägen 6, null, Åsele kommun, bild 2
Bråvallavägen 6, null, Åsele kommun, bild 3

Bråvallavägen 6

Villa
Åsele kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
350 000 kr
108 + 105 m²
1 896 m² tomt

Den gamla jägmästarvillan i Fredrika är nu till salu. Fastigheten ligger högt belägen nära sjön med viss sjöutsikt och med gångavstånd till skola, affär samt badstrand. Tomten består av uppvuxna träd, odlingsbar yta, stenlagda gångar och viloplatser. Detta fina 60-talshus har många finurliga och välbyggda detaljer, så även om några av rummen har slitna ytor, behåller de sin charmiga karaktär. Uppvärmning via kombipanna ved/el med elpatron samt vedspis. Ett bra alternativ när elpriserna höjs. I byn Fredrika finns mataffär, restaurang, kyrka, hotell och camping med badplats som rankats som nummer två i Sverige och attraherar turister från hela Europa. Byn har också ett buddhistiskt tempel beläget på en bergstopp, som erbjuder en fantastisk utsikt över den omgivande svenska naturen. Området är populärt för jakt och fiske. På vintern idkas pimpelfiske, skridskoåkning, snöskoterkörning och längdskidåkning vid och på sjön. På klara nätter kan man även skymta norrsken. Jägmästarvillan kan nås med flyg och buss från hela Europa, det är bara lite över en timmes bussresa från Umeå. Från Umeå utgår tåg och flyg till andra delar av Sverige och utomlands. Huset kan säljas delvis möblerat om så önskas. Kontakta mäklaren för mer information samt visning.

  • Premium
Södra Sandsjö 12, Lillögda, Åsele kommun

Södra Sandsjö 12

Gård/Skog
Lillögda, Åsele kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
9 750 000 kr
918,7 ha tomt

Nu har ni möjlighet att förvärva ett rejält stycke mark i Västerbottens inland. De båda fastigheterna som ligger i anslutning till varandra är belägna mellan Åsele, Lycksele och Fredrika, närmare bestämt på Stöttingfjället utanför Lillögda. Fastighetens totala areal är hela 965 ha varav ca 487 ha utgörs av produktiv mark. Skogsbruksplanen som upprättades 2021 och är framräknad med två tillväxtsäsonger visar på en total virkesvolym om ca. 27740 m3sk. Av beståndet utgör gran 65%, Löv 22% och tall 12% av volymen och med kraftig övervikt volymmässigt på huggningsklass G1. Ungefär 250 ha utgörs av huggningsklass K2-R1, så en stor del av fastigheten utgörs således av välväxande tillväxtsskog. Del av fastigheten utgörs av naturreservat samt huggninsklass S3, dessa volymer är borttagna från sammanställningen. Vägar finns i tillräcklig utsträckning, större delen av fastigheten har ett mycket bra vägnät. Exklusiva jaktmöjligheter på fastigheten. Här jagar man helt själv om man vill, både småvilt och älgjakt på milsvidda områden i vacker omgivning ingår! Älgtilldelning detta jaktår, en vuxen och en kalv. Ett äldre, enklare boningshus samt tillhörande ladugård finns på fastigheten. Fastigheten är under avstyckning och kan ej tillträdas innan lantmäteriförrättningen vunnit laga kraft. Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 6/11, detta till E-post; [email protected] (Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Sjöbovägen 37, null, Umeå kommun

Sjöbovägen 37

Gård/Skog
Umeå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
3 850 000 kr
141 m²
6 rum
1,7 ha tomt

I gamla delen av Täfteå, närmare bestämt Sjöbovägen, ligger denna rymliga västerbottensgård. Huset ligger högt belägen i samhället med omkringliggande åkermark och liten skogsdunge som sträcker sig ända ner mot täfteån. Delar av marken är utarrenderad. Västerbottensgården inrymmer totalt sex rum och kök i två plan samt stor tvättstuga och två badrum. Låg uppvärmningskostnad via bergvärme, bredband är indraget och bygglov finns för uppförande av garage på tomten. Barnvänliga Täfteå har fin idrottsverksamhet för barn och ungdom, närhet till F-6 skola med sporthall, ICA-affär och en mycket barnvänlig sandstrand vid havet. För mer ingående information om fastigheten, klicka på "Prospekt" under rubriken "Snabbfakta". Varmt välkomna på visning!

  • Plus
Åbyn, null, Umeå kommun

Åbyn

Gård/Skog
Umeå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
2 400 000 kr
54,3 ha tomt

Virkesrik skogsfastighet strax väster om Sävar samhälle. Detta är en mycket fin fastighet med hög virkesvolym per ha och med en god bonitet. Åbyn 1:31 består av två närliggande skiften om totalt 55 ha varav 39 ha är produktiv skogsmark och med en beräknad medelbonitet om 4,1 m³sk/ha. Fastighetens totala virkesförråd uppskattas till ca 5600 m³sk där i stort sett all volym finns i huggningsklasserna G1, S1 och S2. Detta medför en virkesvolym om goda 142 m3sk/ha. Vägåtkomst medges till båda skiftena som ligger helt nära bodbynsvägen. Inga besvärande byggnader på fastigheten! Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 19/10, detta till E-post; [email protected] (Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Tväråmark, null, Umeå kommun

Tväråmark

Gård/Skog
Umeå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
2 600 000 kr
73,4 ha tomt

Tre kilometer norr om Sävar, nära kustens alla industrier, ligger denna fastighet. Den mäter ca 73 ha totalt med ca. 59 ha produktiv areal och skogsbruksplanen visar på en total volym om 5778 m3sk. Det medför ett snitt på 98 m3sk/ha och medelboniteten är beräknad till 4 m3sk/ha. Fastigheten utgörs av två skiften med arealmässig övervikt på välväxande skog i huggningsklasserna R2 och G1 men även föreslagen föryngringsavverkning på ca 1000m3sk. En fin, kustnära investering! Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 19/10, detta till E-post; [email protected] (Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Storgatan 34, null, Åsele kommun

Storgatan 34

Villa
Åsele kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
495 000 kr
206 + 124 m²
1 007 m² tomt

Hyresfastighet centralt belägen i Åsele med totalt fyra lägenheter varav en i källarplan. En stor fyra på övre plan, en rymlig tvårummare i markplan och en mindre enrummare med egen ingång från gatuplan. Vidare finns här även en mindre enrummare i källaren som även inrymmer förrådsutrymmen och tvättstuga. Alla lägenheter är uthyrda men möjlighet finns för ny ägare att ta över någon av lägenheterna. Total boarea enligt taxeringen uppgår till 206 kvm. + Huset värms upp med fjärrvärme, installerat 2018 + Hyresintäkter ca. 170000:- per år. + Nytt tak 2019 Vänligen kontakta oss för mer information och för att boka visningstid!

Storgatan 36, null, Åsele kommun

Storgatan 36

Villa
Åsele kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
350 000 kr
150 + 90 m²
927 m² tomt

Lättskött fastighet med plåtklädd fasad och nyrenoverat badrum. Huset inrymmer en lägenhet på vardera plan, en trerummare med kök på nedre plan och en med två rum och kök plus sovalkov. Alla lägenheter är uthyrda men möjlighet finns för ny ägare att ta över någon av lägenheterna. Total boarea enligt taxeringen uppgår till 150 kvm. + Huset värms upp med fjärrvärme, installerat 2018 + Hyresintäkter ca. 116000:- per år. + Nyligen renoverat badrum på andra våningen. Vänligen kontakta oss för mer information och för att boka visningstid!

Östra Sjulsmark, null, Robertsfors kommun

Östra Sjulsmark

Gård/Skog
Robertsfors kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
3 300 000 kr
65,9 ha tomt

Fin skogsfastighet om ca 62 ha produktiv skogsmark. Fastigheten är fördelad fördelad på två skiften och med vägen längst med i stort sett hela fastigheten medför enkel åtkomst. Skogsbruksplanen visar på en virkesvolym om ca. 9800 m3sk vilket ger hela 156 m3sk/ha. och med en medelbonitet 4,3. Tyngdpunkt på medelålders till slutavverkningsbar skog, huggningsklass G1 utgör 31% av den totala, produktiva arealen och S1-S2 ca 35%. Avverkningsförslaget under planperioden omfattar totalt ca 1 360 m³sk varav 460 m³sk är gallring och 900 m³sk föryngringsavverkning. Möjlighet till jakt finns i byalaget som jagar på ca. 1500 ha. Är man med i laget får man även jaga småvilt på hela området. Fastigheten är under avstyckning och kan ej tillträdas innan avstyckningen vunnit laga kraft. Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 29/9, detta till E-post; [email protected] (Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Visar alla 12