Köpa radhus, parhus, kedjehus

På Hemnet hittar du alltid mängder av radhus, kedjehus eller parhus till salu. Alla radhus i Sverige som säljs via mäklare finns på Hemnet. Prisutveckling och snittpriser för området finns direkt på bostadsannonsen.

När du ska köpa radhus kan du även använda dig av Hemnets mobilappar. I våra appar för iPhone, iPad och Android kan du enkelt söka villor i närheten av där du befinner dig eller söka på klassiskt vis. På så sätt missar du inga radhus som säljs.

Radhus till salu just nu

Att tänka på när du söker radhus

  1. Innan visning: Var vill du bo? Hur stort, i vilket område, vilken typ av hus, vad får det kosta, vad vill du ha i närheten?
  2. På visningen: Är radhuset i bra skick? Finns renoveringsbehov? Hur kostsam blir en eventuell renovering? Hur känns läget på radhuset? Är området trevligt? Finns det skola, dagis, affärer och så vidare i närheten?
  3. Efter visning: Har du lånelöfte? Tänk på undersökningsplikten och eventuell besiktning av radhuset. Tänk på att budgivningen kan gå olika till i olika delar av landet och hos olika mäklare.
  4. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det viktigt att komma ihåg att kostnader tillkommer för exempelvis lagfart, eventuella pantbrev, flytt etc.
  5. Glöm inte att teckna en hemförsäkring innan tillträdet till det nya radhuset

Artiklar

Bostadspriserna sjunker i takt med rekordhögt utbud

Efter räntehöjningen från Riksbanken sjunker bostadspriserna. Samtidigt har utbudet av lägenheter på Hemnet ökat markant då säljarna snabbt vill få ut sina objekt. Under de två första veckorna i maj sjönk Valueguards prisindex, som mäter den underliggande prisutvecklingen, med 1,7 procent i Stockholmsområdet. I Göteborg var prisnedgången 1,3 procent om man jämför med hela april, … Fortsätt läsa Bostadspriserna sjunker i takt med rekordhögt utbud

Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

En ny undersökning visar att svenskarna är villiga att betala mer för praktiska lösningar när de söker ny bostad. Under visningar ställs allt fler frågor kring hur bostaden värms upp, upplever mäklare från Bjurfors.   På uppdrag av mäklarfirman Bjurfors har Kantar Sifo undersökt vad svenskarna är beredda att betala extra för vid ett bostadsköp. Resultatet … Fortsätt läsa Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

Sponsrad

Ett helt nytt sätt att äga en bostad

Har du hört talas om Pacaso? Om inte så är det sannolikt på väg att ändras. Det amerikanska bolaget har tagit klivet över Atlanten och storsatsar på Europa med ett helt nytt sätt att äga ett andra hem.

Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Onsdagen den 11 maj bjöd Hemnet in till den tredje upplagan av Sveriges bostads­gala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. Gulhemmetgalan hölls i den anrika Gyllene salen i Stockholms stadshus inför 350 gäster. Totalt delades tio priser ut, baserade på såväl nomineringar som försäljningsstatistik. – Det var otroligt roligt att äntligen få … Fortsätt läsa Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Sponsrad

Allt du behöver veta för att välja rätt luftvärmepump

Går du i tankarna på att investera i en luftvärmepump? Då är den här artikeln något för dig. Det finns nämligen en del saker att tänka på när du ska välja luftvärmepump – och nedan går vi igenom några av dem. När du väljer en luftvärmepump från Innova kan du vara säker på att du … Fortsätt läsa Allt du behöver veta för att välja rätt luftvärmepump

Sponsrad

Det ska du tänka på inför fönsterbytet

Funderar du på att byta ut dina gamla fönster på villan? När det är dags för ett fönsterbyte så finns det flera saker att tänka på – val av materialval, stil och teknikaliteter. Här går vi igenom vad du ska tänka på inför fönsterbytet.