Sälja radhus

Ska du sälja din radhus? Här hittar du alla radhus som säljs genom fastighetsmäklare i Sverige.

Vad är värdet på ditt radhus?

 1. Gå igenom vad liknande radhus i området sålts för

 2. Välj rätt mäklare när du ska sälja din radhus.

  Du hittar fastighetsmäklare som säljer hus i din kommun under Hitta mäklare. Träffa gärna flera mäklare för att jämföra deras tjänster.

Sälja radhus - steg för steg

 1. Steg ett vid en försäljning är att göra en värdering av radhuset. Den är ofta kostnadsfri.
 2. Nästa steg blir att förbereda bostaden för visning. Kanske behöver radhuset genomgå några enklare reparationer eller få sig en upputsning för att göra den riktigt attraktiv inför försäljningen.
 3. Nu är det dags för fotografering och skapandet av en annons. En del använder homestyling för att få till rätt känsla i bostaden men vanligtvis räcker det med att plocka bort alla personliga ägodelar och se till att allt är rent och fräscht i villan.
 4. Under visningen av radhuset finns mäklaren på plats för att besvara frågor från de olika intressenterna. Visning anordnas ofta vid två tillfällen, på en söndag och vanligtvis igen på måndagen eller tisdagen därpå.
 5. Efter visningen börjar budgivningen. Mäklaren har här fullt ansvar för att vårda kontakterna med budgivare och hålla dig som säljare informerad om hur budgivningen fortlöper.
 6. Sist men inte minst skall kontraktet skrivas på. Nu är det dags att besluta om detaljerna för försäljningen av radhuset och tillsammans går säljare, köpare och mäklare igenom betalningsvillkor, tillträde, överlämning och städning mm.

Kom ihåg - sälja radhus

 1. När du säljer ditt radhus så gör du det i befintligt skick.
 2. Köparen har undersökningsplikt. Var noga med att meddela mäklaren eller den som säljer radhuset om eventuella dolda fel eller övriga brister.
 3. Om försäljningen av radhuset sker under höst eller vinter bör du kunna visa upp bilder på huset och trädgården från vår och sommar.
 4. Det är vanligtvis så att säljaren står för städning av radhuset innan visning.
 5. Angående försäljningen av radhuset så är det bara du, i egenskap av ägare, som kan bestämma vem som ska få köpa huset. Det innebär att du inte nödvändigtvis måste sälja till den intressent som bjuder mest.

Artiklar

Bostadspriserna sjunker i takt med rekordhögt utbud

Efter räntehöjningen från Riksbanken sjunker bostadspriserna. Samtidigt har utbudet av lägenheter på Hemnet ökat markant då säljarna snabbt vill få ut sina objekt. Under de två första veckorna i maj sjönk Valueguards prisindex, som mäter den underliggande prisutvecklingen, med 1,7 procent i Stockholmsområdet. I Göteborg var prisnedgången 1,3 procent om man jämför med hela april, … Fortsätt läsa Bostadspriserna sjunker i takt med rekordhögt utbud

Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

En ny undersökning visar att svenskarna är villiga att betala mer för praktiska lösningar när de söker ny bostad. Under visningar ställs allt fler frågor kring hur bostaden värms upp, upplever mäklare från Bjurfors.   På uppdrag av mäklarfirman Bjurfors har Kantar Sifo undersökt vad svenskarna är beredda att betala extra för vid ett bostadsköp. Resultatet … Fortsätt läsa Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

Sponsrad

Ett helt nytt sätt att äga en bostad

Har du hört talas om Pacaso? Om inte så är det sannolikt på väg att ändras. Det amerikanska bolaget har tagit klivet över Atlanten och storsatsar på Europa med ett helt nytt sätt att äga ett andra hem.

Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Onsdagen den 11 maj bjöd Hemnet in till den tredje upplagan av Sveriges bostads­gala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. Gulhemmetgalan hölls i den anrika Gyllene salen i Stockholms stadshus inför 350 gäster. Totalt delades tio priser ut, baserade på såväl nomineringar som försäljningsstatistik. – Det var otroligt roligt att äntligen få … Fortsätt läsa Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Sponsrad

Det ska du tänka på inför fönsterbytet

Funderar du på att byta ut dina gamla fönster på villan? När det är dags för ett fönsterbyte så finns det flera saker att tänka på – val av materialval, stil och teknikaliteter. Här går vi igenom vad du ska tänka på inför fönsterbytet.

Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!

Är du sugen på att sälja din bostad men vet inte vilken fastighetsmäklare du ska välja? Nya mäklarsidan på Hemnet visar alla mäklare som sålt i ditt område, så att du lättare kan hitta rätt person för uppdraget! Fastighetsmäklaren spelar en oumbärlig roll i varje bostadsaffär. Inte bara genom att guida bostadssäljaren genom hela försäljningen … Fortsätt läsa Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!