Sälja radhus

Ska du sälja din radhus? Här hittar du alla radhus som säljs genom fastighetsmäklare i Sverige.

Vad är värdet på ditt radhus?

 1. Gå igenom vad liknande radhus i området sålts för

 2. Välj rätt mäklare när du ska sälja din radhus.

  Du hittar fastighetsmäklare som säljer hus i din kommun under Hitta mäklare. Träffa gärna flera mäklare för att jämföra deras tjänster.

Sälja radhus - steg för steg

 1. Steg ett vid en försäljning är att göra en värdering av radhuset. Den är ofta kostnadsfri.
 2. Nästa steg blir att förbereda bostaden för visning. Kanske behöver radhuset genomgå några enklare reparationer eller få sig en upputsning för att göra den riktigt attraktiv inför försäljningen.
 3. Nu är det dags för fotografering och skapandet av en annons. En del använder homestyling för att få till rätt känsla i bostaden men vanligtvis räcker det med att plocka bort alla personliga ägodelar och se till att allt är rent och fräscht i villan.
 4. Under visningen av radhuset finns mäklaren på plats för att besvara frågor från de olika intressenterna. Visning anordnas ofta vid två tillfällen, på en söndag och vanligtvis igen på måndagen eller tisdagen därpå.
 5. Efter visningen börjar budgivningen. Mäklaren har här fullt ansvar för att vårda kontakterna med budgivare och hålla dig som säljare informerad om hur budgivningen fortlöper.
 6. Sist men inte minst skall kontraktet skrivas på. Nu är det dags att besluta om detaljerna för försäljningen av radhuset och tillsammans går säljare, köpare och mäklare igenom betalningsvillkor, tillträde, överlämning och städning mm.

Kom ihåg - sälja radhus

 1. När du säljer ditt radhus så gör du det i befintligt skick.
 2. Köparen har undersökningsplikt. Var noga med att meddela mäklaren eller den som säljer radhuset om eventuella dolda fel eller övriga brister.
 3. Om försäljningen av radhuset sker under höst eller vinter bör du kunna visa upp bilder på huset och trädgården från vår och sommar.
 4. Det är vanligtvis så att säljaren står för städning av radhuset innan visning.
 5. Angående försäljningen av radhuset så är det bara du, i egenskap av ägare, som kan bestämma vem som ska få köpa huset. Det innebär att du inte nödvändigtvis måste sälja till den intressent som bjuder mest.