Hemnets logoBostäder i Sverige

5 äventyr i Kroatien

Vandra på Brac, cykla genom Istrien eller yoga på stranden i Mlini – här är fem aktiviteter som visar att Kroatien är mer än lata dagar på stranden.

På cykel i Istrien

På cykel i Istrien

Upptäck den idylliska halvön Istrien från cykeln. Starta turen med en eller två nätter i den vackra staden Fazana, i närheten av Pula, för att sedan fortsätta till Rovinj och Porec. Halvön brukar kallas Kroatiens Toscana eftersom den faktiskt tillhörde Italien fram till 1945. Alla gamla trattorior och gelaterior i byarna vittnar om det italienska arvet och är perfekta att stanna till vid när energidepåerna behöver fyllas på. Cykelturen är inte särskilt utmanande och har mestadels platta sträckor vilket öppnar upp för små avstickare till såväl stränder som historiska monument.

Yoga i Mlini

Yoga i Mlini

Yogis gör rätt i att besöka byn Mlini, som ligger en dryg kvart från Dubrovnik. Här ligger Croatia Yoga, som varje morgon håller klasser i skuggan på stranden. Både hatha och vinyasa flow undervisas och varje grupp har ett maxantal på 25 personer, så att alla hinner få den tid och hjälp de behöver. Efter ett hårt yogapass väntar ett dopp i poolen eller bad på stranden.

Kajak och strandhäng på Sipan

Kajak och strandhäng på Sipan

Den som vill varva äventyr med strandhäng kan besöka Sipan, som är den största ön bland Elafiterna. Här ligger den lilla fiskebyn Sipanska Luka, som har få turister och en handfull hotell. Strosa runt bland historiska villor och kyrkor, palmer och gamla fiskebåtar eller tillbringa dagen på någon av de vackra stränderna. När rastlösheten slår till finns havsnära aktiviteter i form av stand-up paddle och kajak. Ön ligger en timmes båtresa från Dubrovnik och varje dag åker en katamaran mellan dessa två platser.

Familjeäventyr vid Plitvicesjöarna

Familjeäventyr vid Plitvicesjöarna

Familjer på jakt efter mer än bara sol och bad lär uppskatta Plitvicesjöarna. Nationalparken består av flera sjöar, skogar, grottor och vattenfall – och mitt i den häpnadsväckande naturen finns gott om aktiviteter som passar både stora och små. Hyr en roddbåt och utforska största sjön Kozjak, paddla genom vattenfallen i floden Mreznica eller testa forsränning på floden Zrmanja.

Vandra på Brac

Vandra på Brac

På ön Brac, intill Split, finns inte bara Kroatiens mest fotovänliga strand Zlatni Rat – här finns ett minst lika vackert inland där olivlundar, vingårdar och fruktträdgårdar trängs mellan pittoreska byar. Upptäck de natursköna omgivningarna längs någon av öns vandringsleder. Vidova Gora, som är den högsta toppen i Adriatiska havet, är en två timmar lång vandring upp från Bol och erbjuder storslagna vyer över havet, grannön Hvar samt en skymt av Zlatni Rat. Från Vidova Gora kan man även promenera till världsarvslistade 1500-talseremitaget Blaca, den klippiga vandringen tar 30 minuter. Fiskebyarna Splitska och Postira är två andra sevärdheter på ön och dessa binds ihop av en vandringsled längs kusten.

Fler artiklar om Kroatien

Mäklarkontor i Kroatien

Kroatien

Biliskov Real Estate

Kroatien – Biliskov Real Estate

Hitta ditt drömhus i Kroatien med oss! Utforska fantastiska fastigheter längs den adriatiska kusten. Från charmiga villor till moderna lägenheter, vi har allt. Expertvägledning för svenska köpare. Ditt medelhavsparadis väntar! Kontakta oss gärna redan idag.

Svenska Mäklarhuset

Svenska Mäklarhuset Kroatien

Välkommen till din svenska mäklare i Kroatien. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att sälja bostäder och som kund hos Svenska Mäklarhuset får du trygghet genom hela köpet och vi finns vid din sida genom hela köpet. Vi hjälper dig inte bara att hitta din drömbostad, utan även med juridisk rådgivning, finansieringshjälp samt inredning, renovering och design. Kontakta oss helt utan förpliktelse, det kan bli starten på ditt nya Kroatienboende. Vi erbjuder även våra kunder att komma och träffa oss på vårt Utlandskontor i centrala Stockholm.

Development & apartments

Ugljan – Development & apartments

Välkommen till ön Ugljan och våra lyxiga lägenheter som finns till salu! Ön Ugljan är en av de vackraste platserna i Kroatien, känd för sin fantastiska natur, pittoreska stränder och rika kulturarv. Lägenheter låter dig inte bara njuta av alla fördelar som kommer med ett modernt och lyxigt boende med pool och garage, utan även denna fantastiska plats.