Hemnets logoBostäder i Sverige

Kroatien

Kroatien har under 2000-talet vuxit fram som en semesterfavorit för många svenskar. Med Adriatiska havet, en vacker natur och sagolik skärgård har Kroatien tagit svenskar med storm. Såpass mycket att många väljer att köpa en bostad i landet. 

Sedan 2013 då Kroatien gick med i EU har processen för att bostad bostad i landet som icke medborgare blivit förhållandevis enkel. Själva köpprocessen är väldigt hur det går till i exempelvis Spanien eller Portugal. Men precis som i alla andra länder är det viktigt att kontakta en lokal svensktalande mäklare som kan den lokala kulturen och de lagar som gäller. 

Några detaljer som är värda att känna till är att det oftast betalas en handpenning på drygt 10 procent av köpeskillingen. Utöver köpeskillingen behöver du som köpare också betala en fastighetsskatt på 3 procent av fastighetens värde. 

Detta är Kroatien:

  • Huvudstad är Zagreb.

  • Det bor drygt 4,2 miljoner personer i landet.

  • Det är en republik.

  • Det bor drygt 500 svenskar i landet.

  • Medeltemperaturen i Zagreb i juli är 27 grader

Artiklar

Hitta mäklarkontor

Kroatien

Svenska Mäklarhuset

Svenska Mäklarhuset Kroatien

Välkommen till din svenska mäklare i Kroatien. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att sälja bostäder och som kund hos Svenska Mäklarhuset får du trygghet genom hela köpet och vi finns vid din sida genom hela köpet. Vi hjälper dig inte bara att hitta din drömbostad, utan även med juridisk rådgivning, finansieringshjälp samt inredning, renovering och design. Kontakta oss helt utan förpliktelse, det kan bli starten på ditt nya Kroatienboende. Vi erbjuder även våra kunder att komma och träffa oss på vårt Utlandskontor i centrala Stockholm.

Vill du synas här?

Kontakta Hemnet Utland