Hemnets logoBostäder i Sverige

5 sätt att uppleva Antalya

Från strandbad till basarshopping, den turkiska badorten har mycket att erbjuda.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

I Antalya – sydkustens populära huvudort – kan du doppa tårna i havet medan du tittar ut över snöklädda berg. Det är en härlig mix av storstad och strand, av gammalt och nytt.

Och bara någon mil från centrum kan du åka skidor. Här är fyra andra ljuvliga sätt att fördriva den lediga tiden i Antalya.

Bada

Konyaalti ligger nedanför stan med höghusen och bergen i bakgrunden. Livligt och välbesökt. Stenstranden Olympos ligger en dryg timmes färd från Antalya och omgärdas av berg, slottsruiner och några tillbakalutade restauranger. Phaselis är enhärligt långgrund sandstrand vid en Instagramvänlig bukt. Dryg timmes färd från Antalya.

Stenstranden Olympos ligger en dryg timmes färd från Antalya

Stenstranden Olympos ligger en dryg timmes färd från Antalya.

Basarshoppa

De som uppskattar en livlig förhandling kommer älska att shoppa i Antalyas basarkvarter nere vid hamnen. Men det gäller att vara hårdhudad, försäljarna är inga duvungar. Kryddor, märkeskopior, guld och krimskrams – i stånden framför de patinerade husfasaderna finns många varor att köpslå kring.

Promenera i gamla stan

I Kaleicie, den medeltida stadskärnan, traskar man runt i vindlande gränder. På de många trevliga barerna och restaurangerna sitter lokalbor sida vid sida med turister. Och över alltihop ljuder böneutroparen röst från minareten vilket skapar lite mystisk stämning.

Ta dagstur med en Gület

Gület är en traditionell turkisk segelbåt i trä, byggd för ett rikt socialt liv på däck och anpassad för att segla i Medelhavet. I den lilla hamnen i Antalya ligger de vackert rundade träbåtarna på rad. Man hyr dem direkt av skepparna, kom överens om priset för en dagstur med lunch och några badstopp. Du kommer garanterat inte att ångra dig.

Gület är en traditionell turkisk segelbåt.

Gület är en traditionell turkisk segelbåt.

Titta på tomtens kvarlevor

Enligt turkarna kommer tomten absolut inte från Rovaniemi, utan från den lilla byn Demre (tidigare Myra) en bit från Antalya. Tomten hette Nikolaus och föddes runt år 270 efter Kristus. Han sedemera blev biskop, var sällsynt godhjärtad och sägs ha åstadkommit många små mirakel. I Demre kan man besöka S:t Nikolaus-kyrkan från 1000-talet samt ett tempel där man tror sig ha hitta kvarlevorna från de som stora delar av världen alltså betraktar som den riktiga tomten.

Fler artiklar om Turkiet

Mäklarkontor i Turkiet

Hela Turkiet

Antalya Homes

Antalya Homes

Antalya Homes, etablerat år 2004, är ett registrerat varumärke som tillhör Tekce Overseas AS, det ledande internationella fastighetsbolaget i Turkiet. Vi vet att ett fastighetsköp är ett stort beslut. För att guida er på vägen, behövs en fastighetsmäklare med kunskap om marknaden, erfarenhet och värderingar att kunden kommer först. Det är här Antalya Homes utmärker sig med sitt professionella team av lokala fastighetsmäklare med modersmål på över 20 språk, inklusive svenska. Vi guidar köpare genom hela processen, från att välja sitt drömhem till att skriva på äganderättshandlingar och flytta in. Med tusentals rekommendationer från nöjda kunder har vi etablerat ett rykte för att vara ärliga, professionella, och engagerade i våra kunder. Vi garanterar att ni blir nöjda. Vi erbjuder hjälp både före och efter fastighetsköp.Vi kan hjälpa till med t.ex. pengaöverföring, uppehållstillstånd och ansökan om medborgarskap. Våra upplagda fastigheter är kontrollerade av vårt professionella team för att garantera en säker köpprocess. All information och alla priser på fastigheterna är aktuella. Vi är registrerade hos alla Kommerskollegium i regionerna där vi har kontor, Lara (Antalya), Konyaaltı (Antalya), Alanya, Istanbul Asien, Istanbul Europa, Bursa and Trabzon.

Alanya

Svenska Mäklarhuset

Antalya - Svenska Mäklarhuset Turkiet

Taurusbergen och Medelhavet möts, långsträckta blåflaggade stränder, fantastiskt god mat och gästvänliga människor har gjort att många funnit sin pärla och drömhem här. Vår mäklare i Alanya har 30 års erfarenhet av landet och kulturen och har arbetat i branschen i 15 år. Vår erfarenhet, lokalkännedom och kontaktnät gör att vi kan erbjuda ett helthetskoncept både innan, genom och efter en investering. Vi kommer finnas till hands oavsett när ni önskar hjälp.