Hemnets logoBostäder i Sverige

Guldkorn i Bodrum

Här bor och äter du bäst i och omkring den turkiska pärlan.

Bodrum

Foto: Unsplash & Instagram

Bodrum beskrivs bäst som franska Rivieran med en orientalisk twist. Ett spännande möte mellan öst och väst med allt från antika teatrar till medeltida slott och neonfärgade badkläder. Dessutom begåvat med ett Medelhavsklimat som gör att man kan åka hit och njuta av en varm sol ända in i november.

Båtlivet ligger nära till hands och det finns många firmor som ordnar utflykter – och vad sägs om att hitta en egen liten vik att ankra i? Ta annars färjan över till Datçahalvön och titta på en amfiteater samtidigt som du badar, eller åk västerut från Bodrum till Gümüslük, byn som ibland kallas svenskbyn eftersom Thomas Sandell har ritat en semesterby där bland andra Felix Herngren har hus.

Ät på:

Limon

Limon

Limon ligger vackert och har en enastående utsikt. Inredningen är enkel och opretentiös, vitkalkade väggar och udda möbler, men stämningen är härlig och maten väldig god. Deras frukostar ser ut som små tavlor, med ostar, oliver, yoghurtar och en massa grönsaker.

Yali Mevkii 1, Gümüşlük

Miam

På populära Miam serveras färsk fisk på spett samt ljuvliga lokala röror och matiga sallader. Ligger intill havet i Türkükü och har en familjär stämning.

Yali Mavkii 51, Türkbükü

Sakiz Ana

Här serveras plånboksvänliga och hemlagade böngrytor på en mysig uteservering precis vid vägen. Ana Sakiz betyder ”mor Sakiz” och hon brukar gå tunt och småprata med gästerna.

Yahsi 133

Orfoz

En storfavorit bland lokalborna. Börja med fisksoppan, sedan tar du den rosa tomatsalladen, ostron med parmesan och ugnsbakad aubergine.

Kumbahçe, Zeki Müren Cd. 13

Bitez Dondurma

Lokal kedja som har flera glassbarer i området. Ger den italienska gelaton en match – testa gärna den turkiska fikonglassen.

Bo hos:

Amanruya

Amanruya

Hotellet ligger i Bodrum men är så långt ifrån bargator och discolampor man kan komma. På den norra sidan av halvön har detta lyxhotell nyöppnat efter en lång renovering. Det är en arkitektritad drömvärld byggd som en antik by av sten och marmor kantad av oliv-, pinje och citrusträd.

Hotel Marina Vista

Fyrstjärnigt hotell med förstklassigt läge vid marinan i Bodrum. Innergården – med jättepool, palm­er och hängmattor – är så trevlig att man ogärna lämnar hotellet.

Caresse

Ett annat lyxigt, stilrent hotellbygge bara fem minuter från Bodrums livliga centrum om du är mer lagd åt shopping och folkspaning. 67 rum, nio sviter och en villa, en evighetspool som inte går av för hackor.s

Fler artiklar om Turkiet

Mäklarkontor i Turkiet

Alanya

Svenska Mäklarhuset

Antalya - Svenska Mäklarhuset Turkiet

Taurusbergen och Medelhavet möts, långsträckta blåflaggade stränder, fantastiskt god mat och gästvänliga människor har gjort att många funnit sin pärla och drömhem här. Vår mäklare i Alanya har 30 års erfarenhet av landet och kulturen och har arbetat i branschen i 15 år. Vår erfarenhet, lokalkännedom och kontaktnät gör att vi kan erbjuda ett helthetskoncept både innan, genom och efter en investering. Vi kommer finnas till hands oavsett när ni önskar hjälp.