Hemnets logoBostäder i Sverige

Turkiet

Många svenskar åker varje år till Turkiet för att njuta av värmen, historien, vackra stränder och god mat. Allt fler väljer också att köpa en sommarbostad i det enorma landet. Här har vi samlat information kring det du behöver veta innan du slår till på en bostad i Turkiet.

Efter några år av stiltje, mycket på grund av oro för det då instabila politiska läget i Turkiet, har allt fler svenskar valt att resa till Turkiet. Under 2019 var Turkiet åter igen på topp 10-listan över vart svenskar väljer att resa där landet knep en åttonde plats. Mellan 2018 och 2019 ökade mängden svenska bokningar i Turkiet med 50 procent, vilket innebär att nästan 200 000 svenskar reste till landet 2019.Självklart är det väder, strand och god mat som lockar svenskar till det enorma landet. Men även förhållandevis låga bostadspriset i jämförelse med andra länder kring Medelhavet har stor påverkan. Detta har också gjort att det svenska suget efter att köpa bostäder i Turkiet har ökat.

Detta är Turkiet:

  • Huvudstad är Ankara.

  • Det bor drygt 80 miljoner personer i landet.

  • Det är en republik.

  • Det bor drygt 2 000 svenskar i landet.

  • Medeltemperaturen i Ankara i juli är 28 grader

Artiklar

Hitta mäklarkontor

Alanya

Svenska Mäklarhuset

Antalya - Svenska Mäklarhuset Turkiet

Taurusbergen och Medelhavet möts, långsträckta blåflaggade stränder, fantastiskt god mat och gästvänliga människor har gjort att många funnit sin pärla och drömhem här. Vår mäklare i Alanya har 30 års erfarenhet av landet och kulturen och har arbetat i branschen i 15 år. Vår erfarenhet, lokalkännedom och kontaktnät gör att vi kan erbjuda ett helthetskoncept både innan, genom och efter en investering. Vi kommer finnas till hands oavsett när ni önskar hjälp.

Vill du synas här?

Kontakta Hemnet Utland