Hemnets logoBostäder i Sverige

Kulturella måsten i Málaga

Museo Picasso Málaga

Málaga är en av Europas museimagneter. Detta är åtta måsten under en vecka i konstens tecken.

Publikmagnet

Museo Picasso Málaga

Calle San Agustin 8

Det finns 37 museum enbart i Málagas historiska centrum, vilket gör denna andalusiska storstad till en av Europas mest museitäta. Och även om den klassiska katedralen drar fler besökare, så är Picassomuseet Málagas mest angelägna publikmagnet. Sedan det gamla renässanspalatset öppnade för 15 år sedan har museet fungerat som ögonöppnare för en internationell publik. Ta god tid på dig att studera Málagasonen Pablo Picassos 233 verk. 

Fabrikskonst

Colección del Museo Ruso

Av de Sor Teresa Prat 15

I en vacker före detta tobaksfabrik i klassicistisk 1920-talstil skildras rysk konst, från bysantinsk tid fram till den socialistiska och sovjetiska eran. Varje år visas två nya utställningar ur en skattkista av över 400 000 verk som lånas in från Ryska museet. Kandinsky och Chagall är några av de konstnärer som fått fullt fokus, men även teman som täckt bland annat ikonmåleri, mer traditionella porträttsamlingar och mycket modernistiska strömningar.

Skattkammare

Carmen Thyssen Museum

Calle Compania 10

Tacka hemmasonen Antonio Banderas för att han övertalade den excentriska baronessan Carmen Thyssen-Bornemisza att investera i ännu ett spanskt museum (det första ligger i Madrid). Självklart hittas fokus i den permanenta utställningen i Málagamuseet på andalusisk konst, företrädevis från sent 1800-tal. Carmens lika privata som stiliga samlingar är en veritabel skattkammare med sina fantastiska landskapsmotiv över svunna sekler.

Brittisk exil

Casa Gerald Brenan Calle

Torremolinos 56

Den brittiske författaren Gerald Brenan bodde många år i Málaga. Härifrån skildrade han allt från spanska inbördeskriget till det dagliga vardagslivet. 2014 blev hans hem i kvarteren Churriana förvandlat till kulturcentrum, en mötesplats mellan Storbritannien och Spanien där det ofta hålls föreläsningar och uppträdanden. Huset i sig är en tidsresa för alla med svaghet för sval, brittisk elegans och spansk hetta. Med hjälp av böcker, foton och kuriosa flyttas vi tillbaka till några dynamiska decennier under förra seklet.

Modernist

Centre Pompidou

Pasaje Doctor Carrillo Casaux

När konstmuseet öppnade för tre år sedan var det Pompidous första filial utanför Frankrike. Med sitt läge nära kryssningsfartygen, mellan den då nybyggda hamnpromenaden Muelle Uno och centrum, har Centre Pompidou varit med om att sätta ett helt nytt modernistiskt märke på Málaga. Enbart den månlandande byggnaden, El Cubo, är värd ett besök. Innanför väntar, förutom ett bubblande meny av aktuella konstprojekt, en permanent utställning med ett åttiotal verk signerade giganter som Picasso, Magritte och Kandinsky. Om du skulle tröttna på samlingarna finns mer samtid att hämta, framför allt för shoppinghungriga med 14 000 kvadratmeter av designerbutiker och restauranger.

Svunnen flärd

Museo Automovilístico y la Moda 

Av de Sor Teresa Prat 15

Närmare etthundra sköna bilar och över tvåhundra matchande haute couture-plagg fördelade över sju olika modeutställningar. På museet Automovilístico y la Moda de Malaga går fantastiska fordon och svunnen flärd hand i hand genom 1900-talet. Bilarna rullas faktiskt tillbaka ända till 1890-talets belle epoque-period och framåt genom stilhistorien, parade med det vackraste vintagemodet. Oändlig nostalgi väcker 1950-talsavdelningen Dolce Vita, som med hjälp av Fellinis mästerverk rattar oss rakt in i en italiensk period av Maserati och Alfa Romeo, samt en brittisk dito med Aston Martin och Jaguar.

CAC Centro de Arte Contemporáneo de Málaga

Banbrytare

CAC Centro de Arte Contemporáneo de Málaga

Calle Alemania, cacmalaga.eu

I en minst sagt modernistisk byggnad från 1939 ligger sedan 15 år tillbaka CAC, stadens moderna museum Centro de Arte Contemporáneo. I de jättelika före detta grossistlagren alldeles vid flodbanken till Guadalmedina ägnas idag tusentals kvadratmeter åt att presentera konstnärliga strömningar, framför allt med avstamp i de runt 400 verken från 1950-talet. Men det är framförallt som samtida konstmuseum CAC har influerat stort med sina utställningar i resten av Europa. Missa inte museikrogen som serverar sushi, inte helt vanligt i en landsända där bröd, olivolja och gazpacho ständigt slåss om medaljerna.

Pablos äventyr

Fundación Picasso

Plaza de la Merced

Alla som någon gång sett Hasse och Tages fantasifulla Picassos äventyr måste bege sig till Plaza de la Merced. Där i huset med gatunummer femton föddes Pablo år 1881 av modern Maria. Byggnaden är idag ett personligt museum över Picasso och hur staden formade hans konstintresse. Vad som till en början sträckte sig till ett våningsplan är idag ett helt hus tillägnat Málagas magiske målare. Här gömmer sig bland annat 238 litografier som Picasso skapade mellan 1930 och 1960, men även mängder med skisser från när Picasso inledde både sin afrikanskt influerade period och från protokubismen, som föregick hans egen abstrakta uppfinning – kubismen.

Fler artiklar om Spanien

Mäklarkontor i Spanien

Malaga

Classic Living Estates

Classic Living Estates

Classic Living Estates förmedlar Classic Livings egna projekt i Málaga centrum - historiska byggnader som vi förvandlar till moderna bostäder med hög kvalitet – annan nyproduktion samt begagnade bostäder med bra lägen i Málaga stad med omnejd. Vi är professionella, transparenta och tillförlitliga med 100% kundfokus. Välkomna till Málaga!

Fastighetsbyrån

Malaga C

Malaga är staden där du får uppleva kombinationen stadspuls och strandliv, för dig som gillar solkusten är detta knutpunkten och trevligheten själv! Oavsett årstid kommer du att hitta massor med spännande aktiviteter. Stadskärnan bjuder på fantastisk vacker arkitektur, ett rikt kulturliv samt ett brett gastronomiskt utbud.

Balearerna

Buy a Home Mallorca

Mallorca - Buy a Home Mallorca

Med lång erfarenhet och många nöjda kunder sedan 2008, hjälper vi dig att hitta ditt drömboende på Mallorca. Vi har många bostäder till salu, både på hemsidan och opublicerade secret listings. Missa inte vårt trevliga nyhetsbrev med tips på nyinkommet! Maila oss gärna eller kom förbi kontoret i Portixol-Molinar i Palma. Välkommen till Mallorca.

Fastighetsbyrån

Palma de Mallorca

Imponerande berg, storstad, hav och stränder - så kan man kort sammanfatta Mallorca. Det är lätt att förstå vår fascination och kärlek till det vackra och mångsidiga Mallorca då ön har något för alla. Genom vårt breda kontaktnät, erfarenhet och goda lokalkännedom, säkerhetsställer vi att ditt köp genomförs på ett tryggt och smidigt sätt.

Murcia

Fastighetsbyrån

Mar Menor Murcia

Mar Menor Murcia ligger i närheten av både Alicantes flygplats och Torrevieja stad, med både Europas största saltvattenslagun och medelhavet så har man över 250 km kust med prisvärda fastigheter över 3000 soltimmar och årlig medeltemperatur på 18°C. Golf, Sol & Bad, Kultur, Vingårdar, Storstadspuls är några av dragkrafterna till denna gömda pärla.

Kanarieöarna

Fastighetsbyrån

Gran Canaria - San Agustín

Fastighetsbyrån på Gran Canaria erbjuder bostäder över hela ön, från det pulserande livet i Las Palmas med en av världens bästa storstads-stränder till den pittoreska fiskebyn Mogán med blomstrande gränder som tagna från Venedig. Vi på kontoret bor alla på ön sedan lång tid tillbaka och har god lokal förankring i den kanariska livsstilen.

Andalusien

Alamo Real Estate

Costa del Sol – Alamo Real Estate

Som kund hos Alamo får du trygghet genom hela köpet. Vi har mer än 35 års erfarenhet av att sälja bostäder här på Costa del Sol. Du får en personlig mäklare som du hela tiden hjälper dig att hitta det du söker. Från första kontakten via mail eller telefon till den dagen du har lagfarten i din hand. All service får du på svenska. Mäklaren, byggnadsfirman, advokaten och banken pratar du med på ditt eget språk.

Fastighetsbyrån

Estepona

Estepona är en kommun mellan Marbella och Manilva med fantastiska och välskötta stränder och trots turismen har området med sina stränder och sitt kulturliv, behållit den andalusiska charmen. Fastighetsbyråns mäklare i Estepona är ett härligt gäng med lång erfarenhet och mångårig kunskap om området och hjälper dig gärna hitta ditt drömboende!

Fastighetsbyrån

Fuengirola

Välkommen till Fastighetsbyrån i Fuengirola! Vi tror på lokal närvaro, därför både bor och jobbar våra mäklare i Fuengirola. Med en god kännedom om hjälper vi dig att hitta ditt drömboende. Vi är med dig genom hela processen, från start till mål. Välkommen till oss på Fastighetsbyrån Fuengirola!

Svensk fastighetsförmedling

Fuengirola - Svensk Fastighetsförmedling

Våra svenska mäklare i Fuengirola har stor kännedom om bostäder och hur marknaden ser ut, vilket gör att vi kan hjälpa dig att hitta just vad du drömmer om och ser till att allt fungerar tryggt och enkelt med ditt nya bostadsköp. I Fuengirola får du ett modernt stadsliv kombinerat med charmiga och genuina områden. Du hittar alla typer av bekvämligheter, upplevelser, ett stort utbud av nöjen och långa sandstränder där du kan njuta av livet tillsammans med familj och vänner. Varmt välkommen!

Andalucia Development

Marbella - Andalucia Development

Andalucia Development grundades 1981 och har sett den enorma förändringen och tillväxten i Marbella och dess omgivning. Med snart 40 års erfarenhet inom fastighetsmarknaden på Costa del Sol kan Ni känna er säkra med oss som partner. Vårt Skandinaviska team har bred erfarenhet från den spanska och internationella fastighetsmarknaden. Med vår erfarenhet kan vi hjälpa Er med alla del moment vid en fastighetstransaktion. Vi arbetar nära med advokater, notarie, fastighetsutvecklare och servicebolag och kan guida våra kunder i processen att köpa, sälja eller bygga en fastighet i Spanien. Vår personal finns alltid tillgänglig för att svara på Era frågor. Vi pratar spanska, engelska, tyska och de Skandinaviska språken. Om Ni är på besök i Marbella, eller redan bor på Solkusten, är Ni varmt välkomna till vårt kontor på Centro Plaza där vi gärna hjälper er.

Bjurfors

Marbella - Bjurfors

Bjurfors Marbella hjälper dig gärna att hitta din bostad längs med Costa Del Sols kust, från centrala Malaga till Estepona i väst. Vårt område erbjuder allt, från solkustens mest exklusiva bostäder till bostäder med genuin spansk charm. Hör av dig till oss och ta ett steg upp – och ett steg närmare ett uppgraderat liv i solen.

Fastighetsbyrån

Marbella - Nueva Andalucia

Marbella kommun har nästan allt du kan önska dig. Med sina 150 000 invånare och 130 olika nationaliteter finns en känsla av lyx och flärd och en kosmopolitisk känsla som blandas med det äkta, traditionellt spanska. Våra mäklare i Marbella har god lokalkännedom för att hjälpa dig att hitta din drömbostad och finns vid din sida genom hela affären.

Svenska Mäklarhuset

Marbella - Svenska Mäklarhuset

Välkommen till din svenska mäklare på Costa del Sol. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att sälja bostäder från Malaga i öster till Marbella och Estepona i väster. Som kund hos Svenska Mäklarhuset får du trygghet genom hela köpet och vi finns vid din sida genom hela köpet. Vi hjälper dig inte bara att hitta din drömbostad, utan även med juridisk rådgivning, finansieringshjälp samt inredning, renovering och design. Kontakta oss helt utan förpliktelse, men det kan bli starten på ditt Spanienboende.

Fastighetsbyrån

Nerja

Charmiga Nerja ligger i mycket natursköna omgivningar på östra Costa del Sol, ca en timme från flygplatsen. Atmosfären i Nerja är lugn och avslappnad och här har många, inte minst svenskar, hittat sitt drömboende i Spanien. Fastighetsbyrån har kontor i Nerja sedan 2011 och stor kunskap om den lokala bostadsmarknaden. Välkomna att höra av er!

Bjurfors

Nerja - Bjurfors

Bjurfors Nerja hjälper dig gärna att hitta din bostad längs med Costa Del Sols kust, och vi täcker hela kuststräckan öster om Málaga stad. Vårt område erbjuder allt, från solkustens mest exklusiva hem till bostäder med genuin spansk charm. Hör av dig till oss och ta ett steg upp – och ett steg närmare ett uppgraderat liv i solen.

Fastighetsbyrån

Torre del Mar

Vill du bo i ett charmigt, expansivt och mycket spanskt område med subtropiskt klimat? Kombinera skidåkning och solande? Bo nära Malaga och flygplatsen? Vi hjälper dig att realisera drömmen om ett boende i vackra Andalusien och vi har alla typer av bostäder till ett jämförelsevis bra pris. Varmt välkomna till oss på kontoret i Torre del Mar!

Katalonien

Fastighetsbyrån

Barcelona C

Barcelona är en fantastisk stad att besöka tack vare dess arkitektur av Gaudí som har omvandlat staden till en av turisternas favoritdestination. Vårt mål är att dessa besökare blir våra kunder och uppfylla deras dröm genom att hitta deras drömbostad. Vårt kontor ligger i hjärtat av Barcelona. Besök oss gärna på kontoret och träffa ett glatt gäng!

Valencia

Fastighetsbyrån

Alicante C/Gran Alacant

Alicante är provinshuvudstad på Costa Blanca kusten här finns ett obegränsat utbud av allt. En spännande blandning av spansk kulturhistoria, vackra hamnar, shopping och fantastisk mat. Våra mäklare i Alicante sätter ett stort värde i att du ska känna dig väl omhändertagen och få en trygg bostadsaffär tillsammans med oss.

Fastighetsbyrån

Altea/Benidorm

Välkomna till Alicanteprovinsens största semesterparadis som sträcker sig från Villajoyosa söder om Benidorm, hela vägen upp till Denia. Vårt starka team består av mycket erfarna och engagerade mäklare sedan starten 2008. Här finner du vackra områden med mycket liv och rörelse året runt.

Bjurfors

Costa Blanca - Bjurfors

Hos oss på Bjurfors arbetar erfarna och engagerade fastighetsrådgivare som är specialister på vårt område. Costa Blanca erbjuder vacker och varierad natur, fantastiska stränder och flera prisbelönta golfbanor. Här finns något för alla och vi hjälper dig mer än gärna till en trygg och lyckad bostadsaffär. Hör av dig till oss och ta ett steg upp – och ett steg närmare ett uppgraderat liv i solen.

Europrestige

Costa Blanca - Europrestige

Vi på Europrestige har erfaranhet av försälning av bostäder över 25 år och hjälper dig att hitta din bostad i Costa Blanca. Vi samarbetar med etablerade advokatbyråer som gör att ditt köp i Spanien blir ett säkert och trygg affär. Vi har svensktalande personal. Du hittar oss även på Facebook med massor av intressanta bostäder.

Hammarlund Homes

Costa Blanca - Hammarlund Homes

Costa Blanca (spanska, betyder "vita kusten") är ett kustområde som tillhör provinsen Alicante i Valenciaregionen på Spaniens sydöstra kust. Världshälsoorganisationen, WHO, klassar kustremsan som en av de mest hälsosamma platserna i världen att bo på. Reumatiker och andra med värk- muskel- eller ledbesvär mår bättre på Costa Blanca. Här skiner solen 320 dagar om året och det behagliga klimatet ger dig energi att utnyttja områdets alla möjligheter.

Lotus Fastigheter

Costa Blanca - Lotus Fastigheter

Lotus är en mäklarbyrå med djupt intresse för sina kunder, har lång erfarenhet av rådgivning till både privat person som företag för att utveckla fastighetsprojekt. Aktiva medlemmar i fastighetsbranschen i landet och deras förhandlingsteknik är nyckeln till framgång så ni kan använda din konkurrensfördel på bästa möjliga sätt.

Svenska Mäklarhuset

Costa Blanca - Svenska Mäklarhuset

Välkommen till din svenska mäklare på Costa Blanca. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att sälja bostäder från Dénia norr och San Pedro i söder. Som kund hos Svenska Mäklarhuset får du trygghet genom hela köpet och vi finns vid din sida genom hela köpet. Vi hjälper dig inte bara att hitta din drömbostad, utan även med juridisk rådgivning, finansieringshjälp samt inredning, renovering och design. Kontakta oss helt utan förpliktelse, men det kan bli starten på ditt Spanienboende.

Fastighetsbyrån

Torrevieja

Torrevieja med omnejd har fina stränder - några i direkt anslutning till stadskärnan. Vi finner mysiga restauranger, trevliga hamnar, ett levande dag- och nattliv och vackra naturreservat vid saltsjöarna. Dessutom bra service hela året om och ett flertal båthamnar och golfbanor. Våra mäklare vill ge er – mer än en bostad, ett hem en livsstil!

Svensk fastighetsförmedling

Torrevieja - Svensk Fastighetsförmedling

Våra svenska mäklare i Torrevieja lyssnar till dina behov och gör ditt liv lite enklare, vare sig du ska köpa eller sälja en bostad. Kanske söker du en lägenhet mitt i smeten med restaurangerna utanför dörren och trottoarer som kantras av uteserveringar? Vill du kunna gå till golfklubben eller är det stranden som lockar utanför dörren? Här på Costa Blanca finns något för alla smaker. Torrevieja och de populära områdena runt om kring är en solig favorit både för spanjorerna själva och oss svenskar. Varmt välkommen!