Trendbrott: Färre bostadsaffärer misslyckas

Ett trendbrott där andelen misslyckade affärer i oktober och november är lägre än de var 2017 syns på bostadsmarknaden. 

– Extra intressant är att andelen dessutom minskade i november i år, medan säsongsmönstret verkar vara att andelen misslyckade affärer i stället ökar i november. Detta kan tyda på att köpare och säljare har lättare att komma överens, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Färre bostadsaffärer går i lås nu än tidigare i år. I riket togs i november 27 procent av alla bostadsrättsannonser bort från Hemnet utan att lägenheten sålts, det är en minskning från 29 procent förra året.

Mängden misslyckade affärer minskar i alla storstadsområden i landet. I Stockholms län misslyckades 31 procent av alla bostadsrättsaffärer i november, det går att jämföra med från 38 procent 2017.

– Detta är ytterligare en av många indikationer på att marknaden nu stabiliseras och ser bättre ut än den gjorde förra hösten. Samtidigt ser det sämre ut än det gjorde 2016 och tidigare, när marknaden var starkare, säger Staffan Tell.

LÄS MER: Byggperioden som Hemnet-besökarna suktar mest efter