Rekordfå tror på stigande bostadspriser

Rekordfå tror på stigande bostadspriser, det visar Hemnets köparbarometer för januari.

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Andelen som tror på stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna har minskat till 15 procent i januari från 19 procent i december. Andelen som tror på sjunkande priser stiger till 37 från 35 procent.

– Det är nästan sensationella siffror. Andelen som tror på stigande priser sjunker till 15 procent, vilket är den lägsta siffran vi uppmätt. Det är lite överraskande med tanke på stiltjen under helgerna och de tecken som syns på en stabilisering. Bostadsköparna verkar se något som vi inte riktigt kan se i data. Frågan är om det blir en sanning till slut, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.