Nya siffror: Utbudet fortsätter öka kraftigt

Nya siffror från Hemnet visar att utbudet av bostadsrätter fortsätter öka kraftigt.

– Detta kommer vi att fortsätta hålla ögonen på. Utbudet brukar stabilisera sig i andra halvan av januari och fortsätter utbudet att vara så här högt, eller stiga än mer, kan det sätta press på bostadspriserna, säger Staffan Tell.

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Utbudet av bostadsrätter fortsätter att öka visa nya siffror från Hemnet. Utbudet är långt över normala historiska nivåer. Jämfört med motsvarande vecka 2017 är det exempelvis 63 procent högre i år.

– Normalt ökar utbudet de första två veckorna av året för att sedan plana ut. Det intressanta i år är att utbudet ökat mycket och dessutom fortsätter att öka även vecka 3. Vi såg samma sak förra året, men då hade vi ett stundande amorteringskrav. Det är ingen faktor nu, vilket gör det intressant att utbudet stiger så mycket, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

LÄS MER: Kraftigt minskat antal försäljningar i Stockholm