Cay la bud på en lägenhet – direkt efter onlinevisningen

Cay Haldey hittade en lägenhet på Hemnet, men hade ingen möjlighet att resa till Stockholm för att gå på visning. Istället tog han del av mäklarens onlinevisning via Hemnet Live och la ett bud direkt – utan att ha varit i lägenheten.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

44-årige Cay Haldey bor i Uppsala men jobbar till vardags i Stockholm. För att slippa pendla varje dag är han nu på jakt efter en lägenhet i huvudstaden. I april dök en lägenhet upp på Hemnet som direkt fångade hans intresse. Men i brist på tid för att åka till Stockholm för visningen, valde han att kika på den online via Hemnet Live.

– Jag tycker formatet fungerade väldigt bra. Det var smidigt att kunna ställa frågor direkt i chatten och mäklaren hanterade det galant, säger Cay Haldey och berättar att han direkt efter visningen la ett bud på lägenheten.

Så går en en onlinevisning till – läs mer här.

Ett smidigt alternativ

Genom att titta på visningen online fick han en bättre uppfattning om bostadens storlek jämfört med att bara titta på bilder, dessutom kunde han smidigt ställa frågor till mäklaren under själva visningen, berättar han.

– Det ger en helt annan känsla än att bara titta på bilder, eftersom jag kan få se bostaden mer detaljerat genom att be mäklaren titta närmre på något specifikt.

Cay Haldey, 44 år, la bud på en bostad efter en onlinevisning på Hemnet.

Hur ser du på att du inte hade någon möjlighet att fullfölja undersökningsplikten innan du budade?

– Jag tänker så här: om jag hittar ett intressant objekt på Hemnet så kollar jag på en onlinevisning, känns det tillräckligt intressant så lägger jag ett bud. Hettar det till så ber jag bara om att få titta på objektet innan kontraktsskrivningen börjar närma sig, säger han.

Är du mäklare och vill veta mer? Klicka här.

Skulle du rekommendera tjänsten till andra?

– Det är en jättebra produkt, speciellt i dessa tider. För mig är det också väldigt bra eftersom jag letar boende på en annan ort än där jag bor. Det blir mycket smidigare eftersom jag både slipper lägga tid på att resa och på att betala tågbiljetter.