Fler oroar sig för föreningens ekonomi

I en ny rapport från Sveriges BostadsrättsCentrum framgår det att fler är oroade över bostadsrättsföreningen ekonomi nu, än innan pandemin slog till, det skriver Bostadsrättsnytt.se.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

När Sveriges BostadsrättsCentrum släppte sin årliga rapport, Bostadsrättsrapport, var det tydligt att andelen svarande som känner oro inför sin förenings ekonomi har ökat. 2020 när svarade 13 procent att de var oroliga, i år hade siffra ökat till 24 procent.

Samtidigt som oron har ökat framgår det i rapporten att en stor del av föreningarna inte har påverkats ekonomiskt i stor utsträckning på grund av pandemin. På frågan ”Hur har din bostadsrättsförening påverkats ekonomiskt av pandemin?” svarade 41 procent att den inte påverkats alls, 26 procent svarar att den påverkats i liten utsträckning och enbart två respektive fyra procent uppger att ekonomin påverkats i mycket hög eller hög grad, skriver Bostadsrättsnytt.