Rekordmånga villaförsäljningar för att vara juli

I juli rapporterades det 6 201 lägenhetsförsäljningar i riket. Det är 14 procent färre än under juli månad 2020 men 16 procent fler än under motsvarande månad 2019.

Gör som 100 000 redan gjort – registrera dig för Hemnets nyhetsbrev.

På villamarknaden rapporterades det under samma period 3 640 försäljningar. Det är den högsta noteringen för en julimånad så långt tillbaka som Hemnet har data. Jämfört med i juli 2020 såldes det nu i juli

3 procent fler villor. Denna utveckling är ett resultat av en fortsatt hög efterfrågan i kombination med den tydliga ökningen av antal publicerade villor de senaste månaderna.

Sammantaget var juli i år en ovanligt aktiv julimånad sett till antalet försäljningar, även om det på lägenhetssidan var färre försäljningar än i juli i fjol.

– Sommaren 2021 har likt sommaren förra året präglats av en ovanligt hög aktivitet, i år framför allt på villamarknaden. Både antalet publicerade och sålda villor ligger rekordhögt för att vara en julimånad och den höga aktiviteten syns också för lägenheter om än inte på samma nivåer som under sommaren 2020, säger Erik Holmberg.

Läs hela Hemnets rapport om bostadsmarknaden i juli här.