Så var inredningsåret 2018

När vi summerar inredningsåret hos Hemnet kan vi se vilka trender som faktiskt fick flytta in i våra hem under året. I den artikeln har vi samlat de trenden som stack ut på Hemnet, från beiga färger till böjda soffor. 

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Årets känsla

Vi har sett den minimalistiska trenden, den dramatiska, den lyxiga, den hypermoderna, den skumpturala och den lekfulla. 2018 vi vill att hemma ska kännas inlevda. Hem att leva, bo och trivas i.

Årets väggfärg

Årets trendigaste väggfärg är beige. För att plocka extra trendpoäng så kallar vi den havre. Färgen kommer i många olika nyanser, från den som drar mer åt greige (gråbeige) mot de nyanserna så går mer åt det gula eller röda hållet.

Mäklare: Bjurfors

Styling: By Bon Interior

Foto: Alen Cordic

Årets form

Runda bord och speglar. Böljande fåtöljer och soffor. 2018 är de runda formernas år och allra trendigast får vi nog säga att den rundade soffan är.

Mäklare: Alexander White

Styling: Sson & Hed

Foto: Gustaf Svanberg

Årets färgskala

Brända toner i rött, senap och rosa har dominerat färgskalan när det kommer till detaljer och den vågliga har även anammat färgskalan på väggarna. För att vara allra trendigast 2018 så kombinerar man dessa brända toner med varandra.

Årets bok

Vi har under de senaste åren sett mycket böcker i hemmen på Hemnet. Staplade (olästa) designböcker på soffbordet, välkoordinerade bokhyllor sorterade i färgordning eller med ryggarna inåt. 2018 så får de böckerna vi faktiskt läser synas och ta plats. Allra helst fyller vi en hel vägg med dem och sorterar dem efter ett något mer logiskt system än färg.

Årets växt

Årets stora blomstertrend är de torkade blommorna. Allra hetast är Pampasgräset men vi ser även många andra torkade strå, kvistar och blommor. Antingen för sig själv eller i kombination med färska blommor. Trenden lämpar sig utmärkt på Hemnet då de torkade blommorna håller för både fotografering och visning. Hållbart och vackert.

Du kan läsa mer om pampastrenden här.

Årets detalj

Vi kommer att minnas 2018 som året då keramiken syntes överallt. Skålar, fat, vaser och prydnadssaker. Som stilleben eller för sig själv. Mönstrad, enfärgad, rustik, skir, lekfull eller elegant. Här finns något för alla smaker och trenden lämpar sig ypperligt att hitta på loppisar.

Årets tavla

Efter många säsonger där vi främst sett affischer på väggarna så ser vi allt mer av den målade tavlan. En fin kontrast till de moderna affischerna i tavelväggen eller som ett ensamt blickfång. Dags att ta en målarkurs alternativt lägga in olja, akryl och akvarell som sökord på auktionssajter.

Årets fototrend

Vi har under åren relativt ofta sett mycket människor i objekten. 2018 är det människans bästa vän som tar plats i objekten. 2018 är inte bara hundens åren enligt den kineska kalendern utan även enligt Hemnet.

Mäklare: Historiska Hem

Styling: Åsa Copparstad

Foto: Jockeone