Nya ”gräsliga” trenden som syns på Hemnet

Under flera år har de stora, slarviga blombuketterna dominerat bilderna på Hemnet. De två senaste åren har vi sett en annan trend komma smygande och nu står trenden i full blom. Trenden som dominerar är de torkade blommorna och allra trendigast är Pampasgräset.

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här. 

Mäklare: Alvhem
Foto: Fredrik J Karlsson
Styling: Norrgavel 

Trenden med de torkade växterna växter snabbt men allra snabbats växer den troligtvis hos oss på Hemnet. Anledningen till det är dels att det blir fint på bild samt att de inte vissnar vilket innebär att växterna håller för både fotografering, visning samt kan användas igen. Bra för miljön och bra för plånboken med andra ord.

Ursprungligen från Sydamerika

De vita, mjuka vipporna kommer ursprungligen från Sydamerika där de växter vilt på pampas i Argentina, Uruguay och Brasilien. Det är alltså det sydamerikanska slättlandet som gett vipporna sitt namn. Ordet pampa betyder grässlätt eller prärie och är ett spanskt låneord från quechua

De går att planera på en skyddad och solig plats i trädgården men i vårt nordiska klimat kan växten vara besvärlig att övervintra. Om du lyckas så kan du njuta av upp till 250 cm höga vippor.  För den som inte har en trädgård eller som är sugen på att ha trendväxten hemma redan idag så finns den numera att köpa i välsorterade blomsterbutiker. Vipporna är ju redan torkade så de håller i stort sett för alltid och kostar kring hundralappen styck.

LÄS MER: Stylisterna pekar ut – det trendigaste just nu