Så får du till belysningen på uteplatsen

När vårsolen sakta men säkert kämpar sig fram börjar många planera för hur uteplatsen eller balkongen ska se ut. En trend som är tydlig i år är att inreda ute som om det vore inne, förklarar Camilla Parneving, marknadschef på Star Trading. – Det blir mer och mer populärt att använda produkter som ser ut som ”inneprodukter” för att skapa mysiga utemiljöer, säger hon.

I takt med att pandemin fått många att tillbringa mer tid hemma har också synen på hemmet förändrats. Då exempelvis resande är begränsat väljer fler att istället investera pengar i sin hemmamiljö. Det är något som Camilla Parneving och hennes kollegor på Star Trading tydligt har märkt av under det senaste året.

Hitta rätt belysning till din uteplats – klicka här.

Härlig utemiljö

Men hur ska jag tänka när jag vill skapa en härlig utemiljö? Ett första steg är att tänka inomhus, trots att det är utomhus. 

– I princip kan man tänka på samma sätt när man ljussätter ute som inne – satsa på många ljuspunkter för att skapa en mysig miljö. Det går att blanda olika typer av belysning som golvlampor, dekorationsslingor, dekorationsbelysning i rabatter, gång- och väggbelysning, säger Camilla.

Hon pekar också på att det inte skiljer sig nämnvärt åt om du inreder en balkong, terrass, altan eller uteplats.

– Man vill skapa härliga utemiljöer överallt. Det enda är ju att balkonger är begränsade av utrymmet så här väljer man oftast produkter i mindre storlek, men i övrigt är det ingen större skillnad.

Hitta produkter för din uteplats på Bygghemma.se.

Umgås ute mer

Ytterligare en faktor som får många att vilja satsa mer på en härlig uteplats är att vi till följd av pandemin generellt vistas och umgås med andra mycket mer utomhus än vi gjort tidigare. När vårkvällarna börjar bli lite varmare passar mysig belysning perfekt tillsammans med några varma filtar för att kunna umgås även in på småtimmarna. Ett tips är att mixa olika typer av belysning och inte hålla igen.

– The more the merrier – våga brassa på – annars kan intrycket bli lite ängsligt. Använd ”levande” ljus utomhus – massvis av batteridrivna LED Candles på en utomhusdukning blir otroligt stämningsfullt, säger Camilla.

Trender för utomhusmiljöer 2021:

Solceller – Solcellsprodukter blir bättre och bättre. De får längre brinntid och högre ljusstyrka. Detta gör att det är lättare att få till belysning i trädgård och på altan. Inga installationer och inga kablar – enkelt och framför allt hållbart.

Hitta solcellsprodukter från Star Trading hos Bygghemma – klicka här.

Inreda ute som inne – det blir mer och mer populärt att använda produkter som ser ut som ”inneprodukter” för att skapa mysiga utemiljöer.

Satsa mer – Vi har vant oss att umgås utomhus. Det är en trend som håller i. Då satsar man lite extra för att få utemiljön trivsam.