Anrik Stockholmsvilla väcker uppmärksamhet

I slutet av 1800-talet lades grunden för den här bostaden i Äppelviken, Bromma. Nu över 100 senare är det den mest klickade villan på Hemnet under veckan 36.

Gör som över 65 000 andra redan gjort – skriv upp dig och få Hemnets nyhetsbrev. Direkt i din inkorg varje vecka.

Foto: Notar

”Huset har ett mycket vackert yttre med träfasad, skiffertak och skorsten med tidstypisk vindflöjel” står det i annonsen på Hemnet som lockat tiotusentals besök.

Villan är byggd 1850 av bryggmästare Blackstadius som använda huset under somrarna. Totalt är det 167 kvadratmeter stort med utsikt över vattnet. Trädgården erbjuder små grusade uteplatser bakom syrénbuskar, rhododendron och äppelträd, skriver Tomas Ekström Svahn, mäklare på Notar, som förmedlar fastigheten.

– Det är ovanligt att sådana här hus säljs med bara några få meter ner till vattnet, gamla kakelugnar och vackra skiffertak. Man känner verkligen historiens vingslag när man upplever huset på plats.

Foto: Notar

I skrivande stund har bostadsannonsen över 60 000 besök och intresset för huset är stort, tillägger han.

– På grund av den rådande situationen med coronaviruset har vi beslutat att hålla visningar med begränsat antal besökare. På så sätt kan vi säkerställa att våra spekulanter får en trygg visningsupplevelse. Vi kommer att hitta en köpare som uppskattar husets unika egenskaper och läge, säger Tomas Ekström Svahn.

Foto: Notar

Vill du veta mer om fastigheten? Klicka här.