LISTA: Årets mest klickade bostäder på Hemnet 2020

Från minislott till skärgårdsvillor. Här har vi samlat de sex mest klickade fastigheterna på Hemnet under året.

6. Täby – 188 804 besök

Med totalt 188 804 besök hamnar den här Täby-villan med på en sjätteplats. Huset som ligger precis vid vattnet, har 15 rum och kök och en boyta om 422 kvadratmeter. Huset låg ute på Hemnet för 75 miljoner kronor.

Förmedlades av Skeppsholmen Sotheby’s International Realty.

Foto: Michael Nilsson via Skeppsholmen Sotheby’s International Realty

5. Jönköping – 193 844 besök

På femte plats hittar vi en villa som har allt det som svenskarna drömt om under cornapandemin: många rum, stor tomt och pool. Huset på 200 kvadratmeter i Jönköping hade en prislapp på 6,9 miljoner kronor. Totalt har 193 844 klickat sig in på bostadsannonsen.

Förmedlades av Svensk Fastighetsförmedling Gränna.

Foto: Julia Toth via Svensk Fastighetsförmedling

4. Värmdö – 273 613 besök

Läget är allt brukar man säga. I det här fallet är det sant. På en fjärde plats landar den här skärgårdsvillan. Huset har förutom sjötomt, även infinity pool och en boyta på 250 kvadratmeter och en tomt på 1,8 hektar. Totalt lockade villan 273 613 besök. 

Priset? 45 miljoner kronor.

Förmedlades av Per Jansson.

Foto: Per Jansson

3. Stockholm – 338 103 besök

Ett townhouse med egen trädgård i Lärkstaden lockade 338 103 besök under året. Prislappen på bostaden på Tyrgatan, Övre Östermalm, låg på 150 miljoner kronor. Bostaden erbjuder bland annat tio rum och kök på 639 kvadratmeter.

– Hela huset är en enda stor vacker detalj. Det är fantastiskt vackert, sa Emil Alcut, vd vid Ekenstam mäkleri, som förmedlade bostaden.

Förmedlades av Ekenstam mäkleri.

Foto: Gustav Svanberg via Ekenstam Fastighetsmäklare

2. Göteborg – 343 797 besök

Wilhelmsberg, ett ”minislott” i centrala Göteborg, blev årets näst mest klickade fastighet på Hemnet under 2020. Huset ritades åt köpmannen Julius Lindström av arkitekten Viktor von Gegerfeldt – som står bakom Feskekörkan, Fröhuset i Trädgårdsföreningen och gamla Sahlgrenska. Totalt fick villan 343 797 besök. 

Förmedlades av Ahre Villor och Våningar.

Foto: Ahre Fastighetsbyrå

1. Botkyrka – 379 432 besök

Årets klicktopp är inte obekant för Hemnets besökare. För andra året i rad hamnar ”Chateau Eagle Mountain” på listan över de mest klickade. Villan med en boyta på 700 kvadratmeter, fördelat på 22 rum, erbjuder bland annat pool med vattenfall och läge i ett av Tullingesjöns vikar. Totalt har bostadsannonsen 379 432 besök och en prislapp på 45 miljoner kronor.

Förmedlades av Fastighetsmäklarna.

Foto: Fastighetsmäklarna Stockholm