”Kuben” på Gotland till salu – för 50 miljoner

På halvön Furillen, strax öster om Gotland, står en unik bostad som utmanar traditionella boendekoncept. Studio Furillen, i folkmun kallad Kuben, erbjuder inte bara ett 500 kvadratmeter stort boende  – utan även studio och spa.

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

På Rute Furilden 882 ligger det här unika objektet. Foto: Martin Cederhag.

Från utsidan ser det här objektet, som blivit veckans klicktopp två veckor i rad, ut som en svävande låda klädd – i en roströd fasad av corténstål. Objektet kan båda nyttjas som privatbostad och som studio och omges av ett naturreservat med både tallar och stenstränder. Huset kommer med många finesser, exempelvis går det att fälla ner husets väggar för att både skapa avskildhet och terrasser.

”Studio Furillen verkligen före sin tid”

Insidan präglas av en modern och avskalad design med många detaljer i trä och betong som harmoniserar med det karga landskapet utanför. I husets atrium (kringbyggt uterum) finns det en höj- och sänkbar plattform – som i sitt högsta läge bildar en takterrass. Fastigheten är på 500 kvadratmeter och förutom plats att bo, finns det även ett spa, studio, bibliotek, ateljé och galleri.

Se fler klicktoppar här!

Foto: Martin Cederhag.

Foto: Martin Cederhag.

– Det är ju ett arkitektoniskt mästerverk. I dag har det ”boxaktiga” anammats av många fler, men när det byggdes var ”Studio Furillen” verkligen före sin tid. Hela huset är en otrolig konstruktion, som kan användas både privat och av företag, säger Catharina Bernstein, på Bernstein Real Estate, som förmedlar objektet, till Helagotland.

Huset ritades av AQ Arkitekter och stod klart 2010, och är nu till salu på Hemnet för 50 miljoner kronor.

Vill du veta mer om huset? Klicka här!

Foto: Martin Cederhag.