Unika bostäder sticker ut i Äppellunden

I det naturnära området Sigtuna stadsängar tar ett spännande bostadsprojekt form. Där byggs Äppellunden, ett grannskap med radhus, parhus samt ett fristående hus – nära skolor, service och kommunikationer. 

I grannskapet blir det en grön äppellund med växthus för de boende.

I Sigtuna, en av Sveriges äldsta bevarade stad, bygger Bonava bostadsprojektet Äppellunden. Här bor man i ett familjevänligt område som är inspirerad av gamla Sigtuna med vindlande gångar, äppelträd och vacker spröjs på fönsterna.

Vill du veta mer om Äppellunden – läs mer här.

I Äppellunden blir det parhus, radhus och ett fristående hus. Dessa kommer i två storlekar: 121 och 123 kvadratmeter, där samtliga har fem rum och kök. Inredningen i bostäderna är modern med hållbara material och smarta förvaringslösningar. Ett perfekt boende för den växande familjen eller paret som lämnar stan för hus.

– Det blir ett nytt och fräscht boende, med gott om plats för barnen att leka ute på gården eller i skogen runt hörnet, säger Katrine Tryti Amanius, ansvarig säljare för Äppellunden på Bonava. 

Ett ljust och luftigt vardagsrum i anslutning till uteplatsen.

Samtliga bostäder i Äppellunden har en egen tomt och uteplats med utrymme för både avkoppling och lek. I anslutning till huset finns även ett trädgårdsförråd – en bra plats att förvara gräsklipparen eller barnens cyklar. 

Nära kommunikationer, skolor och service 

I Sigtunas stadsängar finns allt som man behöver för att få ihop vardagspusslet. En kort promenad från Äppellunden ligger Silvertorget med allt från apotek, vårdcentral, matbutik till restauranger. För den som gillar att träna, finns både sporthall, gym, golfbana och padelhall i närområdet. 

Läs mer om området här.

På gångavstånd från bostäderna byggs nu en ny förskola och skola (årskurs F-9) som står klara innan inflyttningen, berättar Katrine Tryti Amanius. 

– Har man barn blir Äppellunden ett ypperligt grannskap att bo i, säger hon.

Såhär kan en uteplats se ut i Äppellunden.

I anslutning till kvarteret finns kommunikationer med buss som tar en till Sigtuna stad på 8 minuter. Till Märsta station tar det cirka 25 minuter – där finns det anslutning till pendeltåg som går till Uppsala, Arlanda och Stockholm. 

Digital träff 1 februari 

Den första februari är det digital träff inför kommande säljstart. Det är ett bra tillfälle att ställa frågor och lära sig mer om Äppellundens bostäder och omgivning. 

Vill du veta mer om den digitala träffen? Klicka här.