Så får du förtur till framtidens bostäder

Vill du ge en värdefull investering för framtiden till någon du tycker om? Ett OBOS-medlemskap ger försprång i bostadskön och sätter guldkant på vardagen. Studentpresent, doppresent eller konfirmationsgåva – medlemskapet kan ges även till den som är under 18 år. 

Ett OBOS-medlemskap ger försprång i bostadskön och är en perfekt studentpresent, doppresent eller konfirmationsgåva.

Att flytta till sin första egna bostad är en stor händelse och de flesta kommer väl ihåg den första tiden i sitt nya hem. OBOS bygger hem i hela Sverige, från smarta ettor till radhus, villor och tomter. Som medlem i OBOS får du gå före i kön till deras bostäder och ju längre tid i kön – desto större möjlighet att få välja och köpa bostad allra först

Vill du veta mer om OBOS-medlemskap? Klicka här.

– Vi har flera projekt nu där majoriteten av våra bostäder gått till medlemmar – så ett medlemskap kan vara avgörande i framtiden! Dessutom kan du som medlem köpa med OBOS Deläga på vissa projekt, som innebär att du köper från halva bostaden och samäger resten med OBOS. På så sätt blir lånet och insatsen lägre, och det blir lättare att klara bankernas höga krav, berättar Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem.

Förtur på bostäder

Som medlem får du förtur när du ska köpa och välja bostad av OBOS. När du har köpt en bostad får du ändå behålla din köplats att använda vid nästa bostadsköp i OBOS, så medlemskapet kan följa med från första ettan till det stora radhuset.

I Elverkshuset i Nacka kommer OBOS-medlemmar att erbjudas boköpsmodellen Deläga.

Att hjälpa någon komma in på bostadsmarknaden är en present som verkligen betyder något, särskilt för den som är ung och kanske inte ens börjat tänka på egen bostad än. Man behöver inte vara över 18 år för att få stå i kön, så det passar lika bra som dop- eller namngivningspresent som till födelsedagen eller konfirmationen.

Läs mer om att ge bort ett medlemskap i OBOS här.

När du ger bort ett medlemskap väljer du själv hur länge du vill betala för det. Antingen väljer du att betala årsvis så länge du vill eller för en bestämd tidsperiod på 5–20 år. Ett OBOS-medlemskap kostar 200 kronor per år + 300 kronor i inträdesavgift första året. 

Flera fördelar som OBOS-medlem

Ett OBOS-medlemskap är inte bara en perfekt studentpresent för förturen till bostäder, utan också för alla förmåner som kommer väl tillpass när man flyttar hemifrån. Medlemmar får erbjudanden och rabatter på allt som har med hemmet att göra – men också på nöjen och upplevelser, konserter och sportevenemang, resor och hotell.

Studentpresent, doppresent eller konfirmationsgåva – medlemskapet kan ges även till den som är under 18 år. 

– Du ger bort en investering för framtiden och något som kanske är svårt att få annars: möjligheten att välja bästa läget, köpa sin första egna bostad och ta steget in på bostadsmarknaden, säger Anna Clara.

Så ger du bort ett medlemskap

Att ge bort ett medlemskap är enkelt. Du väljer vem du vill ge bort medlemskapet till, hur läge du vill betala för det – och beställer sedan direkt på obos.se. 

Vill du ge bort ett OBOS-medlemskap? Klicka här.