Huset med salar, kakelugnar och älven som granne

Salar, kakelugnar, stora ytor och Ångermanälven som granne. Det är inte konstigt att den här gården i Sollefteå väckt nyfikenhet i hela landet.

Det senaste om bostadsmarknaden – i din mejlkorg. Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

Att blanda nytt och gammalt är inte alltid lätt, men i det här huset i Sollefteå har verkligen dåtiden fått vara kvar samtidigt som nutiden mjukt integrerats. Gården stod klar 1890 och har kvar alla de attribut som kommer med byggperioden, som högt i tak och stora utrymmen.

Sara Jeanson på Fastighetsbyrån i Sollefteå förmedlar bostaden. Hon menar att intresset varit stort.

– Det har varit ett stort intresse och blivit uppmärksammat på många ställen så jag hoppas att det finns seriösa intressenter som vill komma och titta på denna pärla i Ångermanland, säger hon.

Vad är det som gör objektet unikt i dina ögon? 

– Gällande vad som är unikt är det att så mycket är original så som kapprummet, trägolven, kakelugnar och pärlspont samt massa annat, detta samtidigt som badrum och kök är renoverade med känsla för det gamla men med krut lagt på detaljer och finess. Just kök och badrum är något som de flesta vill ha en hög standard på. Ett underbart gammalt hus där någon annan redan gjort de flesta renoveringar.

Du kan läsa mer om objektet här.

Foto: Åsa Torell Husfoto.

Foto: Åsa Torell Husfoto.

Foto: Åsa Torell Husfoto.

Foto: Åsa Torell Husfoto.