Från söndagsskola till populär på Hemnet

Detta missionshus från slutet av 1800-talet, vackert placerat i Brodbo utanför Sala, har fått många Hemnet-hjärtan att slå lite extra.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Fastighetsbyrån Sala.

Huset uppfördes av Missionsförbundet i slutet av 1800-talet och överläts sedan till Svenska kyrkan 1975. Svenska kyrkan sålde fastigheten 2005 och sedan dess har den använts som privatbostad.

Huset med sina 4 rum fördelat på 150 kvadratmeter används idag som permanentboende men passar lika bra för fritidsändamål. Den stora kyrksalen med sina höga fönster och generösa takhöjd har blivit sällskapsrum och den gamla prästkammaren är husets matsal. I den tillhörande trädgården finns både äppel- och plommonträd och i gårdens uthus finns orgel och altare sparat.

Foto: Fastighetsbyrån Sala.

– Det är ett mycket speciellt hus där många i trakten delat med sig av sina barndomsminnen från söndagsskolor och liknande på sociala medier under försäljningens gång, berättar Henrik Johansson, mäklare på Fastighetsbyrån Sala.

Varde takhöjd!

Läs mer om bostaden här.