Historiska Hem

Historiska Hem

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Nedre Torekällgatan 17, SÖDERTÄLJE, Södertälje kommun
  • Sön 12 maj kl 12:30

Nedre Torekällgatan 17

Lägenhet
SÖDERTÄLJE, Södertälje kommun
Historiska Hem
3 350 000 kr
105 m²
3 rum
vån 3/3
5 493 kr/mån
31 905 kr/m²

Högst upp i ett jugendhus ritat av den välrenommerade arkitektduon Dorff & Höög breder denna ljuvliga våning ut sig över 105 kvadratmeter. Det är högt i tak och ljuset strömmar in genom stora fönster i motsatta väderstreck. När skymningen väl fallit är det mysigt att elda i matsalens vackra kakelugn. Vardagsrummet och matsalen ligger i fil mot en lugn återvändsgata, och från köket, sovrummet och den soliga balkongen blickar man ut över kvarterets innergård och takåsar. Att man ser mycket himmel ger en härlig frihetskänsla. Lägenheten andas tidigt 1900-tal och de många originaldetaljerna – kakelugn, serveringsskåp, spegeldörrar, höga fotlister med mera – minner om husets 116 år långa historia.

  • Plus
  • Balkong
Brogatan 7, Mariekäll, Södertälje kommun
  • Budgivning pågår
  • Sön 12 maj kl 11:00
Brogatan 7, Mariekäll, Södertälje kommun, bild 2
Brogatan 7, Mariekäll, Södertälje kommun, bild 3

Brogatan 7

Villa
Mariekäll, Södertälje kommun
Historiska Hem
6 500 000 kr
190 + 108 m²
6 rum
918 m² tomt

VILLA ENGQVIST byggdes år 1950 av dåvarande lagmannen i Göta Hovrätt C. O. Engqvist under hans period som borgmästare i Södertälje. Den ligger på en höjd väster om de stora industrierna vid utfartsleden mot Nyköping. Tomten har, trots att den är belägen nära stadens centrum, ett mycket fritt läge, och tack vare de stora nivåskillnaderna ser man, ostörd av de nedanför liggande industrierna, den fria skogshorisonten i öster, på andra sidan kanalen. Tomten är sluttande och var från början planterad med en del fruktträd och bärbuskar. I dess nedre del finns en dubbelbjörk av imponerande storlek. Byggherren och hans maka önskade en bostad, som - utöver allmänna trevnadsmoment - skulle medgiva, att hemmet sköttes utan hemhjälp. Dessutom var det ett önskemål, att planlösningen skulle ge båda möjlighet att på ett smidigt sätt uppfylla de representationsplikter, som åvilade dem. Sålunda borde matsalen kunna rymma c:a 25 personer och vardagsrummet äga en relativt stor rymlighet. Som ett viktigt önskemål framhölls vidare, att den av makarna, som vid ett tillfälle icke representerade, skulle ha möjlighet att i ett fredat arbetsrum sitta ostörd av en pågående sammankomst. Villan borde ha goda »tavelväggar«. Sovrumsavdelningen borde utöver familjens två sovrum även innehålla ett gästrum, i framtiden tänkbart som rum för hembiträde. Så lyder inledningen till en artikel om huset på Brogatan 7 som arkitekten Lennart Tham själv har skrivit för tidningen Svenska Hem 1953. Med tidens gång har den omgivande vegetationen runt och på tomten förändrats. Missa inte att anmäla ditt intresse för att erhålla ytterligare information om denna bostad.

  • Premium
Observatoriegatan 5, VASASTAN, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår
Observatoriegatan 5, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 2
Observatoriegatan 5, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 3

Observatoriegatan 5

Lägenhet
VASASTAN, Stockholms kommun
Historiska Hem
18 000 000 kr
170 m²
7 rum
vån 1
6 706 kr/mån
105 882 kr/m²

En trappa upp på Observatoriegatan 5 finns en lite oslipad juvel där samma familj bott sedan tidigt 1970-tal. En stor och vacker våning fördelad på sju rum, kök, två badrum och en gästtoalett samt en balkong mot gården, med rum i fil, pardörrar, stuckaturer och en generös takhöjd. Här finns möjlighet att forma en stor familjevåning med generösa sällskapsutrymmen och många sovrum. Bostaden ligger i ett klassiskt hus från det tidiga 1880-talet och i en förening med god ekonomi och låg belåningsgrad. Till huset hör en lummig innergård med sittgrupper, grill och lekpark för de små. Välkommen på upptäcktsfärd!

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Bergsgatan 13, Gustavsberg, Värmdö kommun

Bergsgatan 13

Lägenhet
Gustavsberg, Värmdö kommun
Historiska Hem
4 500 000 kr
85 + 16 m²
3 rum
vån 2/3
4 921 kr/mån
52 941 kr/m²
  • Balkong
Kumla allé 45B, TYRESÖ, Tyresö kommun
  • Sön 12 maj kl 11:45
Kumla allé 45B, TYRESÖ, Tyresö kommun, bild 2
Kumla allé 45B, TYRESÖ, Tyresö kommun, bild 3

Kumla allé 45B

Villa
TYRESÖ, Tyresö kommun
Historiska Hem
6 600 000 kr
122 + 19 m²
6 rum
1 339 m² tomt

Kumla herrgårds tidigare herrgårdsflygel med anor från 1680 är till salu! Solgul, söt och omgiven av lummig grönska väntar detta fina hem i slutet av Kumla allé intill Drevviken i Tyresö. Flygeln är i ett plan plus inredd vind och innefattar kök, vardagsrum, fyra sovrum och flera genomgångsrum. Det finns tre eldstäder, varav två fullt fungerande. Varsamt renoverat skänker detta hus sina invånare en genuin atmosfär. Mycket fokus har lagts på tidstypiskt utförande och återanvändning av material, och en mängd årsringar från alla sekel finns bevarade. Framhållas bör en dörr från 1600-talet med gamla beslag, två dörrar från 1700- till 1800-tal med kammarlås och köksgolvets breda trätiljor. Under det senaste året har de flesta rum målats och tapetserats om och badrummet har uppdaterats. Den omgivande trädgården är frodig och grön och ger många möjligheter till den odlingsintresserade, samtidigt som man njuter frukten av gamla äppelträd och bärbuskar. Huset ligger lite på en höjd och vintertid kan man i stället för grönska spana ut över Drevviken.

  • Premium
Tellusborgsvägen 80, null, Stockholms kommun
  • Sön 12 maj kl 14:00
Tellusborgsvägen 80, null, Stockholms kommun, bild 2
Tellusborgsvägen 80, null, Stockholms kommun, bild 3

Tellusborgsvägen 80

Lägenhet
Stockholms kommun
Historiska Hem
2 750 000 kr
42 m²
2 rum
vån 3/3
2 486 kr/mån
65 476 kr/m²

I ett funkishus från 1940-talet finner vi denna gavellägenhet med härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Sommartid njuter man av solen ute på balkongen. Takhöjden är luftig och den genomgående planlösningen – där man kan gå från hallen in till vardagsrummet, vidare in till sovrummet och köket och tillbaka till hallen – sprider ljuset. Ett visst renoveringsbehov föreligger och här finns chansen att sätta sin egen prägel. Kort sagt – en opolerad funkispärla med många originaldetaljer som med lite kärlek kan bli riktigt fin. Dessutom är läget perfekt, och inom ett stenkast har man Telefonplan med bland annat kommunikationer, Konstfack, Klättercentret och flera gym. Lika nära är det till Midsommarkransens mysiga småstadskärna med restauranger och egen biograf. Runt hörnet breder Svandammsparken ut sig, och på promenad- och cykelavstånd finns Vinterviken med bad och natur.

  • Premium
  • Balkong
Stugvägen 18, Bromma - Olovslund, Stockholms kommun
  • Ons 8 maj kl 17:00
Stugvägen 18, Bromma - Olovslund, Stockholms kommun, bild 2
Stugvägen 18, Bromma - Olovslund, Stockholms kommun, bild 3

Stugvägen 18

Villa
Bromma - Olovslund, Stockholms kommun
Historiska Hem
11 950 000 kr
90 + 38 m²
5 rum
435 m² tomt

I idylliska Olovslund finner vi denna mycket fina och varsamt utbyggda egnahemsvilla med vackra snickerier och dekormålningar i original från tjugotalet. Ljuset strömmar in och efter att skymningen väl lagt sig utanför de många fönstren är det mysigt att elda i vardagsrummets öppna spis. Från matrummet, som är byggd som en glasveranda, leder pardörrar ut till en solig altan i flera nivåer. Huset har en perfekt uppdelning med sällskapsytorna på nedervåningen medan övervåningen är en privat sfär med tre bra sovrum och ett badrum. Läget är underbart och den intilliggande naturreservatet Olovlslundsdammen blir nästan en förlängning av den egna trädgården som är en lummig och blommande oas med bland annat äppelträd, växthus och flera uteplatser. På kort gångavstånd finns en barnvänlig plaskdamm, fina lekplatser, T-bana, mataffärer, kaféer, välrenommerade grundskolor och flera bra förskolor.

  • Premium
Idungatan 10, VASASTAN, Stockholms kommun
  • Sön 12 maj kl 11:30
Idungatan 10, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 2
Idungatan 10, VASASTAN, Stockholms kommun, bild 3

Idungatan 10

Lägenhet
VASASTAN, Stockholms kommun
Historiska Hem
9 495 000 kr
98 m²
3 rum
vån 3/3
6 340 kr/mån
96 888 kr/m²

På Idungatan 10 i Vasastan uppfördes under 1903 och 1904 ett stiligt jugendhus. Här på våning tre av tre finner vi denna ljuvliga trea med sekelskiftsattribut såsom parspegeldörrar, framtaget brädgolv, eldningsbar kakelugn, pampig takhöjd och vackert rundade fönster i djupa nischer. Ljusinsläppet är generöst, och sommartid njuter man av eftermiddags- och kvällssol ute på balkongen. Utsikten över kvarterets innergårdar är intagande. Lägenheten har en tilltalande uppdelning med vardagsrum och ett socialt kök med plats för stora middagar i fil mot gatan, och en privat sfär med två väldimensionerade, tysta och svala sovrum i gårdsläge. En klassisk serveringsgång med bevarat serveringsskåp binder samman de olika delarna. Rundgångarna, med flera öppningar mellan rummen, ger fina siktlinjer från sida till sida och bidrar till lägenhetens luftiga känsla. Läget är perfekt och samtidigt som det vilar ett påtagligt lugn över kvarteret har man flera av Vasastans mest omtyckta kafé-, restaurang- och barstråk inom ett stenkast. Med kort promenad når du Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviksbadet. Hjärtligt välkomna!

  • Premium
  • Balkong
Handelsvägen 4, Julita, Katrineholms kommun
  • Sön 19 maj kl 13:00

Handelsvägen 4

Villa
Julita, Katrineholms kommun
Historiska Hem
2 850 000 kr
150 + 150 m²
5 rum
2 450 m² tomt

Det gamla köpmannahuset i Äsköping, Julita har en lång historia som butik och bostadshus och minnen från fyra sekel. Huset uppfördes i slutet av 1700-talet och har genom åren huserat ett antal olika verksamheter. Idag finns här en bostadsdel bestående av en stor och vacker våning plus en delvis inredd vind. I bottenvåningen, med egen ingång från gaveln, ligger en stor butikslokal med tillhörande biutrymmen på bottenvåningen. Här drivs sedan nio år en väl inarbetad och populär loppis. Till fastigheten hör också ett stort magasin om cirka 600 kvm i två plan. Detta är en fastighet och plats med många möjligheter och ett lättillgängligt läge. Kanske driver du redan en egen verksamhet eller har drömmar och planer på att starta något nytt. Här finns stora utrymmen och en historia att förvalta vidare. Välkommen!

  • Plus
Beckbrännarbacken 6, Södermalm - Sofia, Stockholms kommun

Beckbrännarbacken 6

Lägenhet
Södermalm - Sofia, Stockholms kommun
Historiska Hem
8 295 000 kr
79 m²
3 rum
vån 3/4
4 654 kr/mån
105 000 kr/m²

Näst högst upp i ett vackert hörnhus från 1928 finner vi denna optimalt planerade trea. Här finns gott om sällskapsyta men också möjligheten att stänga om sig i två rofyllda sovrum som vetter mot en grönskande innergård. I det större sovrummet leder helglasade pardörrar ut till en stor balkong med sol från eftermiddag till sen kväll. Den generösa takhöjden skapar en luftig atmosfär och den genomgående planlösningen ger ett härligt ljusflöde. Från vardagsrummet, med spansk balkong, blickar man ut över lummiga Stig Claessons park. Eftersom lägenheten ligger högt och fritt är det minimalt med insyn. Lägenheten har en varm, välkomnande och mysig känsla, inte minst när en eld sprakar i den öppna spisen. Skicket är väldigt gott, och renoveringar har genomförts med smakfulla färg- och materialval som harmonierar med spegeldörrarna, fiskbensparketterna, takrosetterna och de spröjsade fönstren från 1920-talet. Köksskåpen och de rymliga garderoberna är platsbyggda och handmålade. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man några av Söders mest sjudande kafé-, bar- och restaurangstråk runt hörnet. Inom ett stenkast finns Nytorget och underbara Vitabergsparken.

  • Balkong
  • Hiss
Ölandsgatan 48, Södermalm, Stockholms kommun
  • Tor 9 maj kl 17:00
Ölandsgatan 48, Södermalm, Stockholms kommun, bild 2
Ölandsgatan 48, Södermalm, Stockholms kommun, bild 3

Ölandsgatan 48

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 795 000 kr
53 m²
2 rum
vån 5/6
2 168 kr/mån
109 340 kr/m²

I den här trivsamma tvåan näst högst upp i ett sekelskifteshus är vardagsrummet och köket i enhet i en öppen planlösning med plats för att ha fest eller stora middagsbjudningar. Ljuset strilar in genom stora fönster, och en dörr leder ut till en södervänd, skyddad och helt vindstilla balkong med många härliga soltimmar. Utsikten över kvarterets innergård och takåsar är intagande. I svalt norrläge ligger ett mysigt sovrum, och även härifrån blickar man ut över tak och himmel. Nytt möter gammaldags på ett tilltalande sätt, och detaljer såsom stavparkett och spegeldörrar ger en charmig inramning. Köket har bänkskivor i Carraramarmor och lägenhetens element döljs av fina elementskydd med tidsenlig känsla. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret har man flera av Söders mest sjudande kafé-, bar- och restaurangstråk inom ett stenkast. Alldeles runt hörnet ligger Ringen köpcentrum och knutpunkten Skanstull med både bussar och tunnelbana. Det är en skuldfri bostadsrättsförening med låga månadsavgifter och en fastighet i toppskick.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Manhemsgatan 7, Aspudden, Stockholms kommun
  • Sön 12 maj kl 13:30
Manhemsgatan 7, Aspudden, Stockholms kommun, bild 2
Manhemsgatan 7, Aspudden, Stockholms kommun, bild 3

Manhemsgatan 7

Lägenhet
Aspudden, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 650 000 kr
35 m²
1 rum
vån 3/4
2 754 kr/mån
75 714 kr/m²

Mysig, ljus och välplanerad funkis med fransk balkong mot gården. Denna lägenhet på tredje våningen i ett 1940-talshus i centrala Aspudden är full av charm och så lätt att tycka om. De 35 mycket väldisponerade kvadratmetrarna har ett rymligt kök med originalskåpen från 1940-talet bevarade, och dessutom en ovanligt rymlig och gästvänlig yta för matbord och stolar. Vardagsrummet har gott om plats för soffmöblerna plus en alkov där sängen kan placeras, vilket gör att den inte tar plats från umgängesdelen. Badrummet är nyligen renoverat, är helkaklat och har takdusch. Från fönster och den franska balkongen ser man både himlen och kvarterets fina innergård i riktning mot väster. Brf Rödstjärten är en stor och trygg förening med många tillgångar för de boende, och både tvättstuga och gästlägenhet ligger i samma trappuppgång som denna lägenhet. Läget i Aspudden är dessutom både lugnt och centralt, nära tunnelbana och flera restauranger, men också natur och vatten i Vinterviken och Örnsberg.

  • Premium
Bäckvägen 92C, Midsommarkransen - Telefonplan, Stockholms kommun
  • Sön 12 maj kl 12:00
Bäckvägen 92C, Midsommarkransen - Telefonplan, Stockholms kommun, bild 2
Bäckvägen 92C, Midsommarkransen - Telefonplan, Stockholms kommun, bild 3

Bäckvägen 92C

Lägenhet
Midsommarkransen - Telefonplan, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 295 000 kr
76 m²
3 rum
vån 2/3
4 776 kr/mån
69 671 kr/m²

Tack vare fönster i tre väderstreck badar denna oerhört välplanerade 3,5:a i ljus, och ute på balkongen njuter man av solen från mitt på dagen till sent på kvällen. Det är i minimalt med insyn, och från balkongen, vardagsrummet och det ena sovrummet blickar man ut över skogspartiet bakom huset. Utanför köket och det andra sovrummet växer en fantastisk lönn. Det vilar en hemtrevlig känsla över lägenheten, och allra mysigast är den när en eld sprakar i vardagsrummets öppna spis. De två sovrummen är väldimensionerade, och i kökets rymliga matplats kan både familj och vänner samlas för trevliga middagar och spelkvällar. Köket har gott om arbetsyta och köksön bjuder in till social matlagning. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende med närhet till Örnbergets soldränkta badklippor och Vintervikens barnvänliga badplats. Här i Midsommarkransen myllrar det av kaféer och restauranger, och på kort promenadavstånd har man Aspuddens idylliska småstadskärna med bland annat biograf. Med cykel eller tunnelbana, endast ett stenkast bort, tar man sig snabbt in till Söder.

  • Premium
  • Balkong
Folkskolegatan 3, Södermalm, Stockholms kommun
  • Sön 12 maj kl 11:00

Folkskolegatan 3

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 450 000 kr
69 m²
3.5 rum
vån 2/5
4 772 kr/mån
93 478 kr/m²

Ytsmarta kvadrat med personlighet och charm – välkommen till Folkskolegatan 3! På andra våningen i huset ligger denna mycket smart planerade och charmiga mini-fyra. Stor tonvikt ligger på rymliga gemensamma utrymmen, där kök, matplats och vardagsrum sitter ihop och gör det lätt att umgås många. Samtidigt finns det tre mysiga sovrum som kan ge alla familjemedlemmar en egen plats. Dessutom finns ordentligt med förvaring, bland annat i inbyggda klädkammare, samt ett badrum med dusch och tvättmaskin. Lägenheten och huset ligger invid en liten lugn återvändsgränd, där man både har vattnet och Hornstulls stora utbud av restauranger, barer, butiker och kommunikationer runt hörnet.

  • Plus
  • Hiss
Björngårdsgatan 16 A, 3 av 3 tr, Södermalm, Stockholms kommun
  • Sön 12 maj kl 12:30

Björngårdsgatan 16 A, 3 av 3 tr

Lägenhet
Södermalm, Stockholms kommun
Historiska Hem
17 500 000 kr
147 m²
5 rum
vån 3/3
6 159 kr/mån
119 048 kr/m²

Här kommer en ovanlig chans att bli nästa ägare till ett stycke kulturhistoria. Högst upp i ett hus från 1861, mitt på Södermalm, välkomnar vi in till en unik våning med charm, själ och en svårslagen känsla. Fem rum och kök med två fungerande kakelugnar och stor balkong in mot gården. Våningen är väl bevarad och har kvar mycket av sin ursprungliga charm med många äldre detaljer. En lång och vacker hall med serveringsskåp hälsar välkommen in. Tre rum i fil är placerade mot gatan och på gårdssidan ligger kök, två sovrum, badrum och gästtoalett. Tre av rummen disponeras idag som sovrum. Balkongen nås från köket. Den som flyttar hit kommer också till en mycket välskött förening med bland annat två lummiga innergårdar, och med bästa utgångsläge till de mysiga kvarteren runt Mariatorget och Swedenborgsgatan.

  • Plus
  • Balkong
Bergsundsgatan 12, Södermalm - Hornstull, Stockholms kommun

Bergsundsgatan 12

Lägenhet
Södermalm - Hornstull, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 650 000 kr
37,5 m²
2 rum
vån 1,5/5
2 167 kr/mån
97 333 kr/m²

Välkommen till Bergsundsgatan 12 och en hemtrevlig och väldisponerad funkislägenhet med balkong. Här bor du på välplanerade kvadrat och med en lugn och fin bas fördelat på ett modernt kök, ett rymligt vardagsrum och ett mysigt sovrum. Vid sovrummet ligger lägenhetens balkong, som är ett härligt extrarum så fort vädret tillåter. Till hemmet hör även en generös hall med möjlighet till bra förvaring. Planlösningen är härlig, vilket ger öppenhet och fin kontakt mellan ytorna. Lägenheten är social och välkomnande, med plats för gäster och middagar, mitt i de händelserika kvarteren. På denna adress bor du lika nära Hornstullspulsen med restauranger och barer som lugnet med grönska och bad på Långholmen och Reimersholme. Läget endast ett kvarter från Mälaren gör att du hinner med ett morgondopp innan jobbet, och när arbetsdagen är över kan du avsluta den på något av de närmaste kvarterens alla vattenhål.

  • Balkong
  • Hiss
Ängskärsgatan 4, Östermalm + Gärdet, Stockholms kommun

Ängskärsgatan 4

Lägenhet
Östermalm + Gärdet, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 500 000 kr
56 m²
2 rum
vån 3/6
4 381 kr/mån
98 214 kr/m²

Balkong, öppen spis och funkis av högsta klass! Välkommen till Ängskärsgatan 4, ett hus från 1934 ritat av arkitekt Sture Frölén. Han har gått till historien för sin förmåga att forma byggnader och bostäder av hög kvalitet med detaljer utöver det vanliga. Denna lägenhet ligger på tredje våningen och från balkongen kan man spana ut både mot Gärdet och Tessinparken. Lägenheten har en social planlösning där ett nyrenoverat och stilrent kök delvis öppnats upp mot ett rymligt vardagsrum. I vardagsrummet står den öppna spisen som en stilfull center piece, och här finns även balkongen. Sovrummet har en lite mer avskild placering längst in i rumsraden, och det ansluter till en inre hall med garderober. Här finns också badrummet, med dusch och tvättmaskin. Den som flyttar hit kommer till en trevlig förening som har en terrass på taket, och man bor med staden lika lättillgänglig som naturen och Gärdets gröna vidder.

  • Balkong
  • Hiss
Ulvsundavägen 34, BROMMA, Stockholms kommun
Ulvsundavägen 34, BROMMA, Stockholms kommun, bild 2
Ulvsundavägen 34, BROMMA, Stockholms kommun, bild 3

Ulvsundavägen 34

Lägenhet
BROMMA, Stockholms kommun
Historiska Hem
5 300 000 kr
92 m²
3 rum
vån 1/3
7 233 kr/mån
57 609 kr/m²

Som en del av Brommas mysiga villakvarter ligger den gamla brandstationen placerad mitt i grönskan. En trappa upp i port 34 väntar denna charmiga lägenhet om 3,5 rum och kök – trygg, inbjudande och med möjlighet till egen altan, perfekt för en liten familj som önskar både närhet till naturen och till stan! Takhöjden bidrar med rymd där ljuset tillåts stråla rakt in från två riktningar över parkettgolvet. Lägenheten har totalrenoverats men bibehållit originaldetaljer från byggåret. Köket och vardagsrummet ligger i halvöppen planlösning vilket ger en generös yta där vänner och familj kan umgås tillsammans. Med läge mot gården utgör föreningens rabatter ett blomstrande blickfång utanför fönstren. Undangömd bland trädens grenverk bor ni här i ett gemytligt område med fina promenadvägar och fantastiska kommunikationer, såsom t-bana, bussar, tåg, bil, cykel och flyg! Planritning beställd, kommer denna vecka.

  • Premium
Solnavägen 110, 1 tr, Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun
  • Sön 12 maj kl 13:00
Solnavägen 110, 1 tr, Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun, bild 2
Solnavägen 110, 1 tr, Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun, bild 3

Solnavägen 110, 1 tr

Lägenhet
Solna - Gamla Råsunda, Solna kommun
Historiska Hem
7 250 000 kr
91 m²
3 rum
vån 1/6
4 598 kr/mån
79 670 kr/m²

Välkommen till ett riktigt drömhem i hjärtat av Gamla Råsunda. En klassisk sekelskifteslägenhet, men med speciell atmosfär, nyligen renoverad och med balkong och tre kakelugnar (varav den i vardagsrummet i fullt bruk). Det är ett levande hem med både rymd och avskildhet, med många olika vinklar som knyts ihop och som formar en hemtrevlig och ombonad miljö. Alla rum har en egen karaktär och vardagsrummet och de två sovrummen har varsin kakelugn. Köket bryter av i en mer modern stil, men harmonierar samtidigt med en självklarhet ihop med rummen i övrigt. Här finns också lägenhetens balkong, som är en mysig plats in mot husets gröna gård. Planlösningen i bostaden är genomgående och man har också härlig utsikt mot torget och Milles fontän utanför. Gamla Råsunda med sin lokala stadskärna med restauranger, butiker och vackra hus från 1910-talet är både roligt och praktiskt att bo i.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Sättra gård Sörgården 1, Adelsö, Ekerö kommun
  • Sön 19 maj kl 12:30

Sättra gård Sörgården 1

Villa
Adelsö, Ekerö kommun
Historiska Hem
5 350 000 kr
183 + 116 m²
2 868 m² tomt

Sörgården ligger med utsikt över hästhagar och Mälaren på norra Adelsö. Att bo på en ö och komma ut så ”på landet”, mindre än 1 ½ timme från storstan, är både lugnande och lyxigt. Känslan av att lämna vardagen och stressen bakom sig är påtaglig när man åker den korta färjeturen ut. Sörgården är en före detta skolbyggnad från 1920 och förvandlingen från skola och offentlig verksamhet till en bostad är fantastiskt fint gjord. Huset har tre våningsplan. Entréplanet innefattar hall, kök, badrum och en stor sal. En trappa upp finns två sovrum, toalett, garderober och kattvindar, och i källarplanet som ligger i rymlig suterräng finns tvättstuga, bastu, verkstad/pannrum samt ett stort allrum/sovrum. Takhöjden i den stora salen är cirka 3,60 meter och här finns också en kamin och en scen! Huset är placerat i en sluttning och tomten är 2868 kvm stor. Mälaren i blick och naturreservat runt knuten, här finns både en liten badplats och badbrygga med 5 minuters promenadavstånd, vandringsleder och möjlighet till fiske, och att med båt göra strandhugg på andra öar. Adelsö har också en fin lanthandel, gårdsbutik med ekologiska grönsaker, ölfestival, stall, gym och mycket mer än så. Nästa år öppnar också Hilma af Klint besökscenter, till minne av konstnären på den plats där hon tillbringade sin barndom och som kom att betyda mycket för henne.

  • Plus
Bokbindarvägen 53, Hägerstensåsen, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår

Bokbindarvägen 53

Lägenhet
Hägerstensåsen, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 500 000 kr
53 m²
2 rum
vån 5/6
3 635 kr/mån
66 038 kr/m²

På Bokbindarvägen befinner du dig på en av Stockholms högsta geografiska punkter, 67 meter över havet. När du dessutom kommer fem trappor upp till denna lägenhet, ja då har du en magnifik utsikt över staden. Hela staden ligger nedanför och ingen utom fåglarna kan se en. Här bor du dessutom i en ljuvlig lägenhet som har ett stort kök för matlagning och middagar, ett vardagsrum som både har en öppen spis och balkong och ett rogivande sovrum. Därtill finns ett badrum med dusch och en hall med suverän förvaring. Utsikten är storslagen från alla fönster. Detta är en plats där man kan andas och ta det lugnt, men också har plats för vänner och middagar medan staden blinkar nedanför.

  • Balkong
  • Hiss
Magna Sunnerdahls väg 2, Säbyholm, Upplands-Bro kommun
  • Sön 12 maj kl 12:00
Magna Sunnerdahls väg 2, Säbyholm, Upplands-Bro kommun, bild 2
Magna Sunnerdahls väg 2, Säbyholm, Upplands-Bro kommun, bild 3

Magna Sunnerdahls väg 2

Lägenhet
Säbyholm, Upplands-Bro kommun
Historiska Hem
2 495 000 kr
60 m²
3 rum
vån 1/2
4 310 kr/mån
41 583 kr/m²

Med fönstren i tre väderstreck, den egna entrén och trädgården utanför känns den här ljuvliga trean i före detta Bränna elevhem som ett eget litet hus. Ljuset strömmar in i lägenheten och utsikten mot fruktträd och annan vacker växtlighet gör själen glad. Efter att löven fallit ser man en glimt av sjön från vardagsrummet. Det berättas att lägenheten, som totalrenoverades i samband med att huset byggdes om 2015, var lärarinnans bostad och det tycks som om planlösningen är någorlunda intakt. Att det är öppet mellan vardagsrummet och köket maximerar sällskapsytan, och man kan utan problem duka upp till stora middagar med många gäster. De sextio välfördelade kvadratmetrarna disponeras även med en mer privat del med två bra sovrum och en rymlig klädkammare. Läget är perfekt och här kan man verkligen leva det ljuva livet i hjärtat av en lantligt omgiven bostadsrättsförening med badbrygga, skog och vandringsleder inom ett stenkast.

  • Premium
  • Uteplats
Arbetargatan 33C, Kungsholmen, Stockholms kommun
  • Idag kl 18:30
Arbetargatan 33C, Kungsholmen, Stockholms kommun, bild 2
Arbetargatan 33C, Kungsholmen, Stockholms kommun, bild 3

Arbetargatan 33C

Lägenhet
Kungsholmen, Stockholms kommun
Historiska Hem
6 695 000 kr
67 m²
3 rum
vån 1/4
4 388 kr/mån
99 925 kr/m²

I en fabriksbyggnad från tidigt 1900-tal finner vi denna moderna trea med kök och vardagsrum i öppen och social planlösning. Takhöjden är slående och ljuset strömmar in genom stora fönster som tillsammans med de charmiga vinklarna ger lägenheten karaktär. Fönstren och balkongen vetter mot en sluten innergård, och här erbjuds ett tyst och ostört boende mitt i stan. Läget är perfekt och denna del av Kungsholmen är som en rofylld oas omringad av vatten, parker och sjudande kafé- och restaurangstråk. Ett par kvarter bort drar Kungsholms strand fram med vackra promenadstråk, och Sankt Eriksbron leder över till Vasastaden och Rörstrandsgatan som under sommarhalvåret kantas av uteserveringar med härlig stämning. Runt hörnet har man Fridhemsplans puls, kommers och kommunikationer.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Rålambsvägen 21, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun
  • Budgivning pågår
Rålambsvägen 21, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun, bild 2
Rålambsvägen 21, Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun, bild 3

Rålambsvägen 21

Lägenhet
Kungsholmen - Marieberg, Stockholms kommun
Historiska Hem
3 995 000 kr
53 m²
2 rum
vån 6/7
2 345 kr/mån
75 377 kr/m²

På våning sex av sju i ett funkishus med hiss finner vi denna inbjudande tvåa med vardagsrum och kök i halvöppen och social planlösning. Ljuset strömmar in genom stora originalfönster, och ute på balkongen njuter man av härliga vyer. Härifrån är det utsikt över omgivningen med bland annat Lärarhögskolans vackra 1800-talsbyggnad i blickfånget, och att man ser mycket himmel ger en härlig frihetskänsla. Ett underbart boende erbjuds och på husets tak har föreningen en solig terrass med vidsträckta vyer. Läget är det bästa tänkbara och inom ett stenkast har man Rålambshovsparken, Mariebergsparken, Smedsuddsbadet och Fredhälls soliga klippor. Det är även nära till centrala Kungsholmens sjudande kafé- och restaurangstråk.

  • Premium
  • Balkong
  • Hiss
Nynäsvägen 349, Gamla Enskede, Stockholms kommun

Nynäsvägen 349

Lägenhet
Gamla Enskede, Stockholms kommun
Historiska Hem
2 995 000 kr
48 m²
2 rum
vån 3/3
3 825 kr/mån
62 396 kr/m²

I gamla Enskede finner vi denna fina tvåa med frilagd tegelvägg och synliga takbjälkar. Lägenheten ligger högst upp i ett tjugotalshus, och vyn över gamla villakvarter med lummiga trädgårdar är verkligen idyllisk. Utsikten, snedtaket och brädgolvet i sovrummet ger känslan av att själv bo i en gammal villa. Det är ett välkomnande hem med en atmosfär av värme på hösten, men som också är väldigt härlig på våren och sommaren när solen sticker fram och det grönt utanför fönstren. Planlösningen bjuder in till umgänge och i det rymliga vardagsrummet kan man duka upp till trevliga middagar med kompisgänget. Köket har en trevlig bistrokänsla med öppna hyllor i stället för överskåp och en trevlig matplats med bardisk intill fönstret. Läget är mycket angenämt och inom ett stenkast har man mysiga kaféer och restauranger såsom Robin Delselius Bageri och Gamla Enskede Matbod. Till närmsta mataffär och tunnelbanestation går man på några minuter.

Visar 1 - 25 av 54