Hemnets logoBostäder i Sverige

Cyperns bästa stränder

Fem oaser som är värda resan i sig.

Nissi beach

Nissi Beach 

Var: Ayia Napa

Cyperns partybeach nummer ett erbjuder inte bara färgglada drinkar och berömda dj:s – tittar man bortom de ystert festande ungdomarna är Nissi Beach en synnerligen vacker strand, vars vita sand leder ner till blått, kristallklart vatten. Tips: när det är ebb kan man vandra ut över stranddynerna till en liten ö.

Coral Bay

Coral Bay

Var? Paphos

Dramatiska kalkstensklippor omgärdar stranden. Klipporna är inte bara vackra att titta på, de fungerar även som vindskydd vilket innebär att stranden är populär bland barnfamiljer. Coral Bay är idealisk för snorkling eller dykning, eller bara för att vila sig mot handduken och lyssna till havets röst.

Fig Tree Bay

Fig Tree Bay

Var? Protaras

Brukar ofta finnas med i diskussionerna när Europas vackraste stränder ska koras. En lång rad fikonträd utgör vacker fond till den halvkilometer långa, guldgula stranden. Kristallklart vatten och färgglada fiskar gör Fig Tree Bay oerhört snorklingsvänligt. Vill du leka ovan ytan finns mängder av vattenleksaker att hyra.

Blue Lagoon, Paphos

Blue Lagoon Beach

Var? Paphos

Klarblått vatten, fiskar i regnbågens alla färger och vattentemperaturer som för tankarna till en pool. Om man tröttnar på att bada går det att vandra upp i de omgärdande bergen. Det är inte helt enkelt att ta sig till denna paradisiska plats – man behöver båt eller en jeep – men det är väl värt mödan. Ta med picknick och mycket vatten.

Makronissos Beach

Makronissos Beach

Var? Ayia Napa

En bit utanför stadskärnan ligger denna strand, som passar turisten som hellre läser en god bok än deltar i en stökig beachfest. Om man tröttnar på litteraturen kan man roa sig med bananbåtar, surfing och vattenskidor. Och eftersom detta trots allt är Ayia Napa kommer en lokal cover-orkester att trumma igång en glad stämning framåt eftermiddagen.

Fler artiklar om Cypern