Hemnets logoBostäder i Sverige

Här ligger vad som beskrivs som världens dyraste hus 

Den enorma villan Les Cèdres var senast till salu 2017 och låg då ute för 350 miljoner euro, vilket motsvarar över 3,5 miljarder svenska kronor. Det beskrivs som det dyraste huset någonsin. 

Cap Ferrat ligger endast 15 minuter från Nice men är ändå lite av en oupptäckt pärla för många. Saint Tropez må vara känt för sin lyx men är jetsetorten står i skuggan av Cap Ferrat. Längs de skogsbeklädda sluttningarna ligger enorma villor, många byggda i början av 1800-talet.

Något utöver det vanliga

18 000 kvadratmeter stora Les Cèdres något utöver det vanliga. Huset byggdes redan 1830 och köptes 1904 av den belgiske regenten Leopold ll då han behövde ett sommarresidens. Enligt amerikanska Bloomberg har villan ett bibliotek med över 3 000 böcker och möbler, mattor och målningar med anor från 1800-talet. Huset har bland annat ägts av cognac- familjen Grand Marnier.

En annan välkänd villa i området är Villa Ephrussi de Rothschild från 1905 beställt av Baroness Béatrice de Rothschild. När Béatrice dog 1934 testamenterade hon villan till det Franska Institutet som i dag håller det öppet för allmänheten. Läs mer om Villa Ephrussi här.


Fler artiklar om Frankrike