Hemnets logoBostäder i Sverige

Så köper du bostad tryggt i Frankrike

Detta är en annons från Athena Advisers.

Det kan vara klurigt att hitta rätt bostad utomlands, oavsett om det är ett andra hem eller en investering du söker. Den lokala kunskapen och förståelsen för bostadsmarknaden är avgörande, det är här Athena Advisers kliver in. Med lång erfarenhet och stor kunskap kan de hjälpa dig att hitta rätt.

Caseblanche

Athena Advisers grundades 2003 och har sedan dess byggt upp ett starkt internationellt försäljningsnätverk med rådgivning inom fastighetsinvesteringar med specialisering på exklusiva nybyggnations- och renoveringsprojekt av högsta kvalitet. Från chalets i Alperna till eleganta townhouses, strandvillor och allt däremellan, handplockar de objekt noggrant.

Se bostäder som är till salu via Athena Advisers – läs mer här.

Deras kunskap på respektive marknad bygger på flera lokala experter på varje destination, vilket gör att Athena Advisers kan vara en rådgivare men också en servicepartner i bostadsköpet. På så sätt kan de underlätta genomförandet av fastighetsinvesteringar genom kunskap om de lokala förutsättningarna. Athena Advisers har också långvariga relationer med bostadsutvecklare i Frankrike vilket gör att de har tillgång till bostadsprojekt som lever upp till både deras och köparnas höga krav.

Phoenix 3Outdoor

Ett boende i Frankrike

En av deras expertmarknader är Frankrike, framför allt när det handlar om Alperna och Rivieran. Alperna har lockat svenskar länge med fantastisk skidåkning och otroliga natur. Att äga en bostad i Alperna har sina fördelar då möjligheterna för uthyrning av bostaden är stor. De franska reglerna som omfattar ett bostadsköp skiljer sig rejält från hur det ser ut i Sverige, därför är vikten av lokal kunskap stor.

Läs Athena Advisers köpguide om du vill köpa en bostad i Frankrike.

En detalj som få känner till är att om du köper en nyproducerad bostad i Frankrike och väljer att hyra ut den får du tillbaka 20 procent av köpeskillingen. Det motsvarar den handpenningsdel som måste betalas kontant vid ett låneupplägg i en fransk bank. Athena Advisers har en ett dotterbolag i Frankrike, French Private Finance, som kan hjälpa till med denna process. Athena Advisers kan också hjälpa till med att administrera uthyrningen av bostaden.

Andra saker som är viktiga att känna till vi bostadsköpet i Frankrike är:

- De årliga skatter man betalar i Frankrike är fastighetsskatt och kommunal skatt.

- Fastighetsskatten är 0 € för de 2 första åren för en nybyggd fastighet och därefter ligger den på 15 € per kvadratmeter/år.

- Kommunal skatt är också 15 € per kvadratmeter/år.

- När man köper en nybyggd fastighet betalar man en lägre notarieavgift på cirka 2 procent av köpeskillingen till skillnad mot när man köper en befintlig fastighet då notarieavgifterna ligger runt 7–8 procent.

Läs Athena Advisers köpguide om du vill köpa en bostad i Alperna.

*Var uppmärksam på att investeringar alltid är förenade med risker och att det inte säkert att du får någon avkastning på, eller får tillbaka, ditt investerade belopp. Vänd dig till en professionell rådgivare inför investeringsbeslut, särskilt om du inte har tidigare erfarenhet.

 

 

 

Fler artiklar om Frankrike

Mäklarkontor i Frankrike

Franska Rivieran

Riviera Keys

Riviera Keys - Côte d'Azur

Bostadsmarknaden på franska Rivieran är otroligt aktiv, med många försäljningar och stort intresse vid visningar. Vi har ett brett utbud av bostäder från Menton till Saint-Tropez och vi anordnar även virtuella visningar för dig som inte kan resa just nu. Är du intresserad av att köpa eller sälja bostad på franska Rivieran och vill vara extra väl förberedd? Planerar du att pensionera dig i Frankrike? Välkommen på seminarium med experter inom området! Tisdag 1 februari 2022 i Stockholm. Arrangörer och föredragshållare: Göran Andersson, Sparsam Skatt & Harald Starke, Riviera Keys. Seminariet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsade. För mer information och föranmälan: events@rivierakeys.com.