Hemnets logoBostäder i Sverige

Hitta din drömbostad i Alperna

Detta är en annons från Athena Advisers.

För den som älskar skidåkning finns det knappt någon bättre plats än Alperna. Med otroliga backar och spektakulär miljö lockas det årligen miljontals besökare till Alperna. I den här artikel guidar vi dig till vart du ska vända blicken om du funderar på att köpa en bostad i Alperna.

Les Gets

Suget efter bostäder i Alperna är stort vilket Athena Advisers, experter på rådgivning inom fastighetsinvesteringar med 20 års erfarenhet, kan vittna om. Under början av 2021 var efterfrågan på bostäder i Alperna större än någon gång tidigare under företagets historia.

För Athena Advisers, som hjälper investerare att hitta rätt bostäder i bland annat Alperna, har mängden investerare ökat med tre gånger så många i jämförelse med hur det var säsongen 2018/19. Företaget har ett starkt internationellt försäljningsnätverk med rådgivning inom fastighetsinvesteringar med specialisering på exklusiva nybyggnations- och renoveringsprojekt av högsta kvalitet. Från chalets i Alperna till eleganta townhouses, strandvillor och allt däremellan, handplockar de sina objekt noggrant.

Funderar du på att köpa en bostad i Alperna – se vad som finns till salu via Athena Advisers här.

Vad ska du tänka tänka på om du vill köpa en bostad i Alperna?

Först skall du utgå från din egna behov. Hur stor skall bostaden vara, hur många sovrum behöver jag, lägenhet eller hus, närheten till backarna och också om man avser att hyra ut sin bostad eller inte. En detalj som få känner till är att om du köper en nyproducerad bostad i Frankrike och väljer att hyra ut den får du tillbaka 20 procent av köpeskillingen som utgör VAT. Dessa 20 procent motsvarar den kontantinsats som måste betalas vid ett låneupplägg i en fransk bank.

Athena Advisers har en ett dotterbolag i Frankrike, French Private Finance, som kan hjälpa till med hela finansieringsprocessen. Athena Advisers kan också hjälpa till med att administrera uthyrningen av bostaden.

Nära backen

Läget och bostadens storlek är avgörande vid uthyrning i Alperna. Desto närmare en back med skidlift du kan komma desto högre är potentialen för uthyrning. Oftast brukar de bostäder som hyrs ut mest vara bostäder med bra lägen eller som är mycket exklusiva och lyxiga och som har det där lilla extra, enligt Athena Advisers.

Se bostäder till salu via Athena Advisers – klicka här.

Alperna är mycket mer än skidor, även under sommarmånaderna lockas besökare dit. De skidorter, exempelvis Val d’Isère, Les Gets och Chamonix, där Athena Advisers är aktiva har sett en kraftig efterfrågan på bostäder året runt. Vandring, ridning och cykling har vuxit kraftigt i popularitet de senaste åren. Det gör att uthyrningspotential är stor, enligt Athena Advisers.

Populära orter i Alperna, läs mer på Athena Advisers hemsida:

Val d’Isère

Val d’Isère

Val d’Isère har varit populärt under många år bland svenskar, inte minst på grund av att det går att åka skidor även under sommaren. Oavsett om du vandrar, cyklar eller sitter på hästryggen så går det att njuta av den unika miljön kring Val d’Isère.

Se vilka bostäder Athena Advisers har till salu i Val d’Isère.

Les Gets

Les Gets

Les Gets har blivit en familjefavorit bland besökare, mycket tack vare alla möjligheter som finns för både stora och små. Cykling, vandring, skidåkning och bad i vackra sjöar är bara några saker som är lättillgängligt i denna härliga bergsby.

Varje sommar samlas mountainbike-entusiaster i backarna kring Les Gets. Där anordnas . även regelbundet deltävling i MTB World Championships, som lockar många besökare till orten.

Se vilka bostäder Athena Advisers har till salu i Les Gets.

Chamonix

Chamonix

En av Frankrikes första skidorter, Chamonix är närmast en ikon i Alperna och har välkomnat skidåkare sedan 1906. Orten är en av de platser i alperna som lockar flest svenskar. För de som söker utmanade skidåkning till de som vill njuta med familjen i lugn och ro. För den som verkligen söker utmanande skidåkning går det att åka nedför omarkerade branten Vallee Blanche med en fallhöjd på cirka 2 400 meter, rakt genom hjärtat av Mont Blanc-massivet.

Se vilka bostäder Athena Advisers har till salu i Chamonix.

Var uppmärksam på att investeringar alltid är förenade med risker och att det inte säkert att du får någon avkastning på, eller får tillbaka, ditt investerade belopp. Vänd dig till en professionell rådgivare inför investeringsbeslut, särskilt om du inte har tidigare erfarenhet.

Fler artiklar om Frankrike

Mäklarkontor i Frankrike

Franska Rivieran

Riviera Keys

Riviera Keys - Côte d'Azur

Bostadsmarknaden på den franska Rivieran är fortsatt het med otroligt många försäljningar och stort intresse vid visningar. De nya Covid19 reglerna ger de som har vaccineringspass möjlighet att resa, arbeta och leva fritt. Om du är fullt vaccinerad är du välkommen att besöka oss, vi visar dig gärna vårt urval av härliga bostäder från Menton – Saint-Tropez. Om du inte kan resa just nu, oroa dig inte, vi organiserar virtuella visningar för att du bekvämt och säkert skall kunna göra ett första urval. Tveka inte att kontakta oss, det är vårt jobb att hitta ditt drömboende!