Ett av Öresundsregionens mest spännande bostadsområden

Stationsstaden i Kävlinge är ett av Öresundsregionens just ju mest spännande bostadsområden. Med större städer som Malmö och Lund runt hörnet ligger Kävlinge nära allt.

– Kävlinge som ort kan liknas vid en oslipad diamant. Det är den lilla trygga orten där ”alla känner alla”, samtidigt som man har nära till mycket, säger kundansvarige säljaren Sara Gustavsson, hos bostadsutvecklaren BoKlok.

På det gamla slakteriområdet vid Kävlinge Station, växer en ny och modern stadsdel fram, Stationsstaden. Där planerar bostadsutvecklaren BoKlok att bygga radhus med gatuhuskaraktär under namnet BoKlok Bangården. Sammanlagt byggs det 33 radhus i två plan med egen trädgård, placerade centralt i den nya stadsdelen.

Illustration av entrésidan i BoKlok Bangården. Foto: BoKlok

Kävlinge har under många år haft en positiv befolkningsutveckling och kommunen har sett ett ökat behov av nya bostäder och servicefunktioner. I det nya området planeras det för cirka 1300 nya bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter och radhus. Gatulivet blir grönt och myllrande, med parker, torg, butiker, serveringar och ett nytt medborgarhus med bibliotek. BoKlok ser på Stationsstaden som ett av Öresundsregionens mest spännande bostadsområden. Sara Gustavsson, kundansvarig säljare på BoKlok, förklarar varför.

– Stationsstaden ligger i centrala Kävlinge, precis intill tågstationen vilket skapar ett unikt pendlingsläge för de som ska bo här. Vid uppförandet av nya bostäder skapar kommunen även goda förutsättningar för en modern och hållbar livsstil, vilket vi ser fram emot att vara en del av, säger Sara.

Klicka här för att läsa mer om BoKlok Bangården – försäljningen startar den 26:e januari.

Nära till lugna omgivningar

Förutom närhet till kommunikationer och service har man i Kävlinge också nära till lugna omgivningar. Inom kommunen finns det flera vackra natur- och strövområden, bland annat Järavallen som är sydvästra Skånes största sammanhängande frilufts-område. I Kävlingeån som är internationellt känd för sitt fiske kan man få både gädda, abborre och havsöring på kroken och längs med ån finns ett långt och upplyst motionsstråk.

Illustration av området BoKlok Bangården. Foto: BoKlok.

Även i Stationsstaden vill man skapa en lugn och harmonisk känsla för invånarna, och med grönytor och gårdsgator som till stora delar blir fria från bilar finns det goda möjligheter till det. Man lägger stort fokus på smarta lösningar för cykel- och kollektivtrafik medans parkering av bilar hänvisas till de parkeringshus som ska uppföras i området.

Hur arbetar ni med hållbarhet i projektet BoKlok Bangården?

– Förutom att husen byggs på ett hållbart sätt i vår fabrik i Småland, vill vi också anpassa bostadskvarteret till ett hållbart liv. Vi bygger gemensamma miljöhus som möjliggör en god källsortering. Vi planterar även häckar och gräsmattor i trädgårdarna, där det ges utrymme för egen odling. Sen har vi grusgångar istället för sten eller asfalt mellan husen, då grus tar hand om dagvattnet på ett bättre sätt, säger Sara Gustavsson.

Vem tror du kommer trivas i Stationsstaden och i era radhus?

– Alla egentligen. Men vi tror att den moderna familjen som söker ett hållbart och socialt liv med närhet till service och kommunikationer, kommer trivas riktigt bra. Det kan vara stadsbon som längtar efter trädgård, pendlarfamiljen som åker på olika håll, eller villasäljaren som önskar ett enkelt och bekymmersfritt boende. Det är svårt att se vem som inte kommer trivas här, avslutar Sara.

Välkommen på säljstart!

Missa inte din chans att bo klokt! Välkommen till IKEA och lägg en turordningsanmälan i vår låda. Det är den som avgör i vilken ordning du sedan får välja bostad. Läs mer om säljstarten för Bangården här.

Tid: Lördagen den 26 januari klockan 10-12
Plats: IKEA, Malmö

Sara Gustavsson, kundansvarig säljare hos BoKlok. Foto: BoKlok.