Errarp växer snabbt, med hållbara bostäder

I havsnära Errarp, drygt två kilometer norr om Ängelholms centrum, växer ett nytt bostadsområde fram. Bostadsutvecklaren BoKlok står för en stor del av utvecklingen och påbörjar snart försäljningen av en tredje etapp, BoKlok Kajen. De olika projekten erbjuder varierande bostadstyper och storlekar, som tillsammans bidrar till ett hållbart område.

– Målet är att de som bor i våra bostäder ska få så mycket boende som möjligt för så lite pengar som möjligt. Med flera etapper kan vi också planera för ett hållbart bostadsområde där man trivs tillsammans, säger Jessica Hallberg, projektledare på BoKlok.

BoKlok Kajen är den tredje etappen av nya BoKlok hem i Errarp. Efter en lyckad försäljning av två tidigare lägenhetsprojekt som byggs just nu, är det dags för ännu fler kloka hem i Errarp. BoKlok Kajen består av 19 kvadratsmarta radhus och kedjehus, med trädgård i söder- eller västerläge och egen uppfart med plats för två bilar. Husen blir en naturlig del av bostadsområdet och ytterligare ett steg på vägen mot bostadsutvecklarens vision, om hållbara hem, till ett lågt pris, för alla.

Illustrationsbild av kedjehusen i BoKlok Kajen.

– Genom att bygga olika bostadstyper i varierande storlek kan vi erbjuda nya hem till en bredare målgrupp. Hem som passar till olika skeden i livet, till unga, gamla, ensamstående och stora familjer. Vi vill att alla ska få möjlighet att bo klokt, helt enkelt, säger Jessica Hallberg.

Klicka här för att läsa mer om BoKlok Kajen.

Ett hållbart boende, på flera sätt

Hållbarhet är viktigt för BoKlok och i Errarp får lägenhetshusen laddstationer till elbilar som även andra i området ska kunna använda, om bostadsrättsföreningen tillåter. BoKlok arbetar brett med hållbarhet och har delat in begreppet i fyra olika delar: teknisk, ekonomisk, miljömässig samt social hållbarhet. Oavsett var BoKlok bygger bostäder grundas arbetet i dessa fyra hållbarhetsben. Genom att bygga husen i fabrik kan de till exempel använda upprepande, kvalitetssäkrade processer som minskar spill och ger mindre klimatpåverkan, samtidigt som det kapar tid och onödiga kostnader.

Illustrationsbild av BoKlok Kajen småhus och BoKlok Bojen lägenhetshus.

Som en del i det sociala hållbarhetsarbetet ingår planering av området. I Errarp har BoKlok placerat småhusen som en ram runt lägenhetshusen för att skapa en gemenskap som binder ihop de olika projekten och bostadstyperna. På tomten intill planerar BoKlok för ytterligare en etapp med småhus och mellan de fyra nya kvarteren ska kommunen bygga ett gemensamt parkstråk och en lekplats, som blir en naturlig mötesplats för de boende.

– Vi hoppas att de boende ska bli inspirerade till att leva mer hållbart, och att de ska trivas både i sina bostäder och i omgivningen tillsammans med sina grannar, avslutar Jessica.

Läs mer om BoKloks fyra hållbarshetspelare här.

Detta är BoKlok Kajen:

Bostäder: 19 

Månadsavgift: 4 992 kr

Driftskostnad: 1 750 kr

Prisintervall: 2 295 000 – 2 645 000 kr

Antal rum: 5 rum och kök

Boytor: 117 kvm

Hustyp: Kedjehus och radhus

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Inflyttning: Våren 2020

Säljstart: 2019-04-06

Klicka här för att läsa mer om BoKlok Kajen.

Jessica Hallberg, projektledare på BoKlok.