Lika många tror på sjunkande som stigande priser

Lika många tror på sjunkande som stigande priser på bostadsmarknaden, det visar Hemnets köparbarometer för oktober. 

Det senaste om bostadsmarknaden – i din mejlkorg. Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

Andelen som tror på stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna har minskat marginellt till 26 procent i oktober från 27 procent i september, medan andelen som tror på sjunkande priser ligger kvar på 26 procent.

– Den senaste månaden har det inte hänt så mycket. På årsbasis är det däremot ganska stora förändringar, andelen som tror på sjunkande priser har minskat kraftigt medan andelen som tror på stigande priser har ökat kraftigt. Man ser här stabiliseringen som också har skett på marknaden, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Läs mer: Mäklare tror på stillastående priser

Läs också: Här säljs bostadsrätter snabbast i landet