Budgivningar stiger – marknaden hettar till

Budpremien, skillnaden mellan utgångspris och slutpris, på bostadsrätter ökar. Under sommaren och hösten har marknaden vaknat till liv, enligt siffror från Hemnet. 

– Det är ett tecken på en piggare marknad, ett styrkebesked, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Vill du ha koll på bostadsmarknaden? Skaffa Hemnets nyhetsbrev, klicka här.

Utvecklingen av budpremien den senaste månaden visar tecken på en stabilisering av marknaden. I riket var skillnaden mellan utgångs- och slutpris 4,1 procent i oktober. Motsvarande siffra i Stockholms Län var 6,2 procent. I Stockholms innerstad nådde budpremien den högsta nivån sedan september förra året, närmare 8 procent.

Positiv trend

Både i riket totalt sett och i Stockholms län noterades den högsta nivån på ett år. Trenden för budpremien har sedan årsskiftet 2017/2018 varit positiv, om än från en låg nivå. Det ska tydliggöras att budpremienivån fortfarande är bra bit från 2015 då den låg på över 15 procent.

 – Vi har sett flera tecken på en stabilisering, som fler försäljningar och att det går snabbare att sälja, säger Staffan Tell.

LÄS MER: Så var bostadsmarknaden i oktober – Hemnets analys