Bostadspriserna fortsätter att stiga

Bostadspriserna fortsätter att stiga på bred front, det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. På tolvmånaders basis har priserna i riket stigit med mellan en och tre procent, förutom i Malmö där ökningen är sex procent.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Trots signaler om lågkonjunktur fortsätter priserna på bostadsmarknaden att stiga. – Naturligtvis påverkar konjunkturen mycket mer än en ränteförändring hit eller dit. Men det sker med en kraftig eftersläpning. Att bara ropa ”Vargen kommer” räcker inte, tillägger han, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik, till DN.se.

Den senaste månaden ökade bostadsrättspriserna i riket med en procent medan villapriserna var oförändrade. Jämfört med ett år sedan har priserna på bostadsrätter i riket ökat med tre procent medan villorna ökat med två procent, visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.