Fler väljer att avvakta med en bostadsaffär

En ny undersökning på Hemnet där besökare svarar visat att fler väljer att avvakta med att gör en bostadsaffär på grund av coronaviruset. – Det är en tydlig ökning av andelen som säger att de påverkas av oro för coronaviruset, men är det också en ansenlig andel, hälften, som inte påverkas, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Hemnet har frågat de av sina besökare som planerar att göra en bostadsaffär de kommande sex månaderna om oro för coronaviruset får dem att avvakta. I den första undersökningen, som genomfördes i slutet av februari, svarade 10 procent ja medan 82 procent svarade nej och resterande vet ej.

När samma fråga ställdes i mitten av mars såg svaren annorlunda ut. Andelen som svarar att de påverkas har ökat till 27 procent medan andelen som säger att de inte påverkas minskat till 50 procent. Andelen osäkra har därmed också ökat tydligt. – Man kan tolka den ökade oron på flera sätt. Det är möjligt att de som är oroade kan vilja snabba på sin bostadsaffär för att få den i hamn, säger Staffan Tell.

Än så länge har det fortsatt läggas ut många nya annonser på Hemnet, särskilt tydligt i Stockholm och allra tydligast i innerstaden.