Utbudet ökar inför påsk: ”Aldrig tidigare hänt”

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet har i år ökat veckan före påsk, det är något som aldrig tidigare har inträffat.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Staffan Tell, talesperson på Hemnet, förklarar. – Utbudet av bostadsrätter ökar inför påsk, för första gången så långt tillbaka som vi har statistik. Vi brukar annars normalt se en ganska tydlig minskning av utbudet. Uppgången i år beror på att det kommit ut många nya annonser samtidigt som säljvolymerna viker, säger han.

En detalj som Staffan noterat är att många har lagt ut sina bostäder för försäljning förra veckan, med visning redan före påskdagarna. Något som han tror har med rådande läge i samhället att göra. – Tidigare år har man nog väntat till efter påsk istället, men i år är många mer motiverade att snabbt få ut sin lägenhet till försäljning, säger han och fortsätter.– Vi skulle inte bli förvånade om vi ser ’all time high’ för utbudet om några veckor”, säger Staffan Tell.

Förra veckan fanns 14.066 bostadsrätter till salu på Hemnet, drygt 1.000 under rekordnivån 15.128 i augusti i fjol.