Stockholmare Hemnet-surfar mer än vanligt

Två miljoner. Så många fler klick gjorde Stockholmare på Hemnet i april, om vi jämför med april 2019. – Många spenderar mer tid hemma och hade man redan innan tankar om att man bor för trångt kanske den känslan intensifieras nu, säger Staffan Tell.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Än så länge har bostadsmarknaden klara sig bra trots coronakrisen. Utbudet av både bostadsrätter och villor i Stockholms län har minskat i jämförelse med med motsvarande period förra året, men endast marginellt. Under april månad såldes det rekordmånga villor, det visar nya siffror från Hemnet.

– Ett minus med att köpa en villa är ofta att den ligger långt från stan. Men nu, med tanke på att många jobbar hemma, påverkar avståndet inte lika mycket. Fler verkar värdesätta en större bostad före närheten till stan, säger han.

Hur framtiden ser ut är svår att sia om menar Staffan, mycket hänger på hur arbetslösheten utvecklas i takt med krisen.

– Det kraftiga börsfallet i mars skapade en oro. Men nu när det har gått några veckor märker man att vardagen fortsätter – även om mycket förändrats. Det verkar ha gjort köpare mer beslutsamma igen, säger Staffan Tell.

LÄS MER:Så har tidigare pandemier och epidemier påverkat bostadsmarknaden